попитах като затвориш крана кое мериш? сигурен ли си,че твоя вакумметър не е манометър то всеки мамометър мери каквото му е казано. нормален манометър разграфен за вакум до 1бар си е манометърПървоначално публикувано от VeleV.Klima
попитах като затвориш крана кое мериш? сигурен ли си,че твоя вакумметър не е манометър то всеки мамометър мери каквото му е казано. нормален манометър разграфен за вакум до 1бар си е манометърПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Ти на умен ли се правиш на мен ли ще ми обяснаваш как ми работи моя вакумер?
Ето снимка ако на някой не му е ясно:
Придържайте се към културна дискусия в темата!
Ам чи да кажем да. Бачкам от 20г. с машини до 250 бара/надув, налягане/ и имам вакум преси/до 1.5 бара/ и съм наясно, та затова попитах да ми стане ЯСНО. Дай една близка и подробна снимка, като искаш да не умувам.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
MEGA твоето е друго. При него крана е насреща/както виждам аз/ и помпата е долу. Ти затваряш към помпата и следиш машината, а той затваря машината и следи помпата.
Сашо, шапка ти свалям, ама да обяснява нещо и да показва нещо реално .... не е за премълчаване. Нямам идея да обидя или ... някой но просто това което виждам е грешно и го виждам не за първи път като публикация.
При мен проблема е, че ако се разсея и пусна фреона и превъртам вакуумера. За това купувам евтини вакуумери, защото са консуматив. хаха
Моя кран с вакумера се продава комплект така е направен че крана затваря към помпата а вакумера остава свързан към климатика. Сега разбра ли?
Няма помпа в комплект с кран. По това което виждам ще ти постна видео, па и ти покажи как дайства. Още не съм видял винтил да действа на долен изход/вход/ Увеличена снимка е леш. Това и аз го мога ама по-добре. Подробна.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Специално за теб в понеделник ще се разходя до една фирма за клими/не е малка/ и ще ти спретна помпа с подробности от твойта и ще направя видео на действието и. При първа възможност покажи и ти, но нещо по-близко.
Защо си мисля че ти си оня Ванко дето всички реваха от него и той същия философ беше. Няма какво да ти се обяснявам повече като не разбираш как работи крана. Ако Мега желае да ти обясни че е виждал помпата ми и знае как работи и тои си направи неговата подобие на моята.
що да няма такъв кран? щото ти не си виждал такъв или ей тъй лаф да става ? аз лично мисля , че е напълно възможно да има всякакви кранове ..Първоначално публикувано от vankoto
Ам чи покажи ми дет като го врътнеш и отваря наляво и затваря надолу? До колкото знам затваря страничните входове/демек те идват насреща изодзад откъм дупето срещу витила и той ги спира/, а правия е директен или имаш или виждал нещо друго? Само незнам що се пънете за нещо дет го има за 20лв и може да се тества и го имате или нямата. Аз просто си мисля на глас. Едно е да мислиш друго е да имаш.Първоначално публикувано от aimilios
не ме разбра правилно , мисълта ми беше , че ако има такъв кран то , обезвъздушаването се извършва правилно , такава ми беше идеята ...Първоначално публикувано от vankoto
vankoto не греши, този кран наистина мери вакума в помпата а не в климатика. Май някой не иска да си признае грешката
Споко брат, аз съм тъп и не мисля много,но имам повече техника и познания за клими като любител от някои фирми.Първоначално публикувано от jony
Евала за което, инструмента е 90% от свършената работа а и мойте даскали казваха "Хладилната техника е проста работа за умни хора"