Пътник е....[emoji23]
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Пътник е....[emoji23]
Гледай го как се смее на хорското нещастие хаххах
Ако ще се чупи да се чупи до 5-тата година, а компресора може и до 10-тата
Още по-смешното е, че приятел има вакум помпа и можеше да ми го вакумира, ако знаех, че тези няма да го направят.
А някаква обосновка защо е пътник има ли? Вече е корозирал, край, така ли?
Днес е прекалено влажно времето, по-добре ги викай да източат фреона и да вакуумират системата, за няколко дни нищо няма да му стане. Но не е трябвало да го пускаш, като си видял какви са ги свършили...
Е то ако има влага в системата, какво значение има дали навън е влажно или сухо...Не знам с това упражнение дали се променя направеното до тук. Успех и безаварийно ползване!
Ми нали и тръбите дето ги карат с колата или буса, като влезнат в апартамент с по-висока температура и може да кондензират зимата, плюс влагата във въздуха до към 70%
Имам развитие, обади ми се много сладка женица по телефона. Ще ми изпратят други момчета да минат понеделник или сряда да ми изсмучат фреона, да вакумират и да сложат нов
Апартамента не се отоплява, но все пак си държи 20-тина градуса. Със сигурност си е получило разлика от поне 10градуса, влажността на въздуха днес е 89%, точно го монтирах апреди да завали. Всички предпоставки за образуване на много конденз са на лице
Приятелю,виждам пишеш че живееш в Хага и може би не си наясно как се работи в България.Тук е така във всяка една сфера на услугите.Пълно е с бездарници и тъпанари.Само около 10% могат и знаят какво и как да го свършат.Спирам че спамя.Това е друга и дълга тема за разговор.
Доколкото разбирам, климатика е вече монтиран и пуснат в експлоатация...Така,че сега да го пипат и да обогатяват атмосферата с хладилни агенти...може пък да имат хай тек апаратура ....
- - - - - - - - - -
Да но тука става въпрос за работене с хладилни агенти, опазване на околна среда и т.н. Има разписани правила как се процедира. както и да е успех с климатика и да го ползвате със здраве!
Започвам да си мисля, че нарочно ги правят тези мизерии с не вакуумирането. Тия нямат изгода ако климатика работи безпроблемно 10 и повече години, щото ще останат без работа и един вид още при монтажа залагат бъдещи проблеми, вероятно за да се прецака машината след време и да си купиш нова. Така хем монтажниците и производителите доволни, само клиентът прецакан. Имаше един стар филм за башмайстора, и оня нарочно правеше скрити мизерии при строителството на обектите с такава цел.
Да Stainway, климатиак е монтиран и поработи 15 мин, колкото да завърти добре фреона да разкара хубаво влагата : )
При условие, че пари няма да ми струва, ще заложа на пълното източване, вакумиране и презареждане на системата. В моята глава изглежда така, че влагата ще бъде премахната с вакумпомпата, отделно при новото зареждане на фреон би трябвало да ми заредят колкото трябва съобразно тръбния ми път. Стига да не направят положението по-зле с някой супер скапна фреон, все си мисля, че има надежда да няма никакви поражения. Все пак системата си ма масло, което би трябвало да попречи на корозията да се появи за няколко дни.
Пак казвам... ако ще се прецаква този компресор... поне да е преди 10-тата година от гаранцията :Д
Може ли да попитам за името на фирмата?
Преди 10г.всеки втори дето се казва започна да работи гипс-картон,подавал мастара на някой майстор в Гърция или Испания и тук вече е майстор.Сега с повечето монтажници на климатици е същото,за сажъление.
Александарс, може да питаш разбира се, може Фирмата е Ол Техникс. Гугъл нищо не дава за нея Климатика е от Техно-Пеевски който е, просто там LG AK12AL беше на 1999лв с безплатен стандартен монтаж и 0% лихва на изплащане
Този пост е редактиран от varelq; 17-11-17 в 21:35.
Това е бонус към безплатния монтаж- не се вакуумира. Крайно време е, българина да спре да търчи по безплатните работи. Пък и 2000 лв за LG , не са ли множко?
Техномаркет дават избор относно монтажа. Купувачът сам си решава. Източването и повторното зареждане ще решат само проблема с въздуха в системата, който е доста. Маслото няма как да го сменят, за съжаление.