мързи ги да нивелират, а после тракали, тази марка била боклук, другата била мерцедеса, но и тя тракала, а причината може да е в българския ПАЛАЧОР...
мързи ги да нивелират, а после тракали, тази марка била боклук, другата била мерцедеса, но и тя тракала, а причината може да е в българския ПАЛАЧОР...
Здравейте! Забелязах че при монтажа са ми поставили двете тръби заедно в една изолация,малко късно но все пак .... нормално ли е това или неправилно и може ли да доведе до проблем при работата на климатика. (Panasonic RE12JKX-1 , 2м тръбен път, 20 м2 стая, PVC дограма,три вътрешни стени,външна-южна.) Според скромните ми познания по темата,мисля че засега работи нормално,само дето се държи странно , изключва при достигане на зададената температура, и така средно по 2-3 пъти на час...това нормално ли е за инвертор? Мерси предварително!
двете тръби в една изолация е пълна измекярщина като се има предвид колко струва 1 л.м. изолация...препоръчвам ти да сложиш две отделни изолации...
това е типично за продажба от хипермаркет (там никой не се интересува от качеството на монтажите), от където вероятно си се сдобил с този уред...
по втория въпрос във форума е изписано достатъчно кога и при какви условия един инверторен климатик започва да се държи като on/off климатик, което за съжаление при определени обстоятелства няма как да се избегне
Здравейте специалисти, да разбутам малко темата и да попитам и аз, според вас дали е добре извършен монтажа на климатика. Принципно останах доволен от работата на техниците, но знам ли. Прилагам няколко снимки от вече монтираният климатик:
Абе и на мен ми изглежда добре и както казах съвестно си свършиха работата момчетата, но все пак да попитам, въпреки че вече е монтиран, но за мое успокоение.
А защо са го качили на горния етаж???
Под или отстрани на прозореца не можеше ли???
Този пост е редактиран от justify; 13-11-12 в 13:38.
Ами живея на първият етаж, а отстрани няма възможност за монтаж, а отдолу е рисковано да не го обезкостят, затова го монтирах там, разбира се в рамките на моя апартамент и с разрешението на комшиите.
Както писах в по-предният пост останах доволен от монтажа. Но и аз се бях подготвил с въпроси / благодарение на форума/ какво трябва да се направи при монтажа и докато монтираха ги поразпитвах/ това ще се прави ли, това така ли трябва да бъде и тем подобни/. Изрично им напомних за масленият трап /че вътрешното и външното тела са почти на една хоризонтала/ и да не се получи някой гаф с маслото. Отделно ги запитах и за вакумирването и както казах техниците си свършиха добре работата. Доволен съм от фирмата от където го закупих и от монтажа. За сега работи безупречно, но все пак е още нов.
Тоя маслен при тоя тръбен път не е ли излишен? Още повече че не е непосредствено до външното а по средата. Колко време отне този монтаж?
Ами не знам дали е излишен не съм специалист, но щом са го направили значи трябва, а дали трябва да е точно до външното тяло или там където е направен не знам дали е от толкова голямо значение. Целият монтаж им отне на трима души точно 3ч.и 30мин. Започнаха в 09.00ч. и приключиха в 12.30ч. не знам дали е малко времето или нормално, но останах доволен от работата им.
... Най-важно е да си доволен. За колко часа е направен няма значение ако е качествено!
Според мен в тръбния път е много пристегната изолацията и се губи доста от това. Иначе като визия е ок.