Страница 9 от 62 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 921
Like Tree669Одобрявам

Добре ли и извършен монтажа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Добре ли и извършен монтажа?

Цитат Първоначално публикувано от big_sha
    Грешката е моя прав си Mega от един сайт на Дайкин намерих на годишна база разликата е към 260-280 kw/h което прави към 50-60лв. на година не е много но все пак са пари

p.s явно има някаква граница може би климатик над 1500лв при тази цена на тока няма да е рентабилен много
    Ей Пичове като се заговорихме така сладко.
    На мен ми предстои още един такъв монтаж , та Чакам вашите оферти за климатик 12ка нов модел, поне с COP 4.5 за 1600лв с монтаж или 1460лв без монтаж.

П.П Очаквам ОФЕРТИ
    Благодаря на всички

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да така е нещата са доста условни според мен при климатик над 1500лв дори с COP над 5 ,човек много трудно би си избил парите вложени в по скъпата машина . Явно ниската цена на тока играе роля на пазара за климатици но това е времено скоро цената на тока ще се вдига и от там ще започне да се търси все по висок клас климатици
    ... Скъпата и класна машина не е само COP и разлика в консумацията. Тя е лукс, тишина, здравина, екстри, изработка. Когато човек разчита на климатика от Октомври до Май и след това цяло лято си заслужава да се напъне за нещо класно. Ако ти е за 2 месеца лятото е друга бира. На мен външното тяло на ZIX-a ми е на 70 см. от възглавницата и до сега не съм го чул, че работи дори в най-студените зимни дни. Това е важно за мен, защото с това си топля къщата. Сега за стаята на малката ще пробвам Daiseikai 5 или 6.

4. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от bat.zdravo
    Ей Пичове като се заговорихме така сладко.
    На мен ми предстои още един такъв монтаж , та Чакам вашите оферти за климатик 12ка нов модел, поне с COP 4.5 за 1600лв с монтаж или 1460лв без монтаж.

П.П Очаквам ОФЕРТИ
    Благодаря на всички
    http://dimeli.eu/klimatici/sanyo/40-...=default&page= И да почерпиш

5. Тук е от
    Nov 2009

Става ама за 17кв.м
    Искам 12ка за 24кв
    и като го гледам този COP 5 малко нему вярвам (харчи 1.140 киловата а отдава 4,6)
    А моя консумира 1,22 и дава 6,7

6. Тук е от
    Aug 2011

Става ама за 17кв.м
    Искам 12ка за 24кв
    и като го гледам този COP 5 малко нему вярвам (харчи 1.140 киловата а отдава 4,6)
    Еми лъжат bat.zdravo за т'ва ! Лягай спокойно не си се минал с много ръгай LDCна макс и т'ва е

p.s LDC не е лош модел нямаше да подхвана тема ако няколко индивида не изпадаха в делириум че са препоръчали климатик модел 2006 г. за 1600лв !

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Става ама за 17кв.м
    Искам 12ка за 24кв
    "Какво значи някаква си квадратура..." когато big_Sha е казал, изпълняваш..

bat.zdravo не позна съвсем за консумацията, ама карай да върви.При консумирана 1.22кв ел.енергия отдава 4.8кв., тези 6.7 кв ги "дава" когато консумира 2.3кв, но тях едва ли ще ги ползваш, освен при -15 градуса и надолу.Повече за консумацията на 12 LDC чети тук: 1 2 .
    Коп-а на 12LDC за отоплителен сезон е над 4.

Иначе за 24кв.м.- най-близо е този : шарп за 100 лева повече.

Другото(ако 1600лв е крайна неподлежаща на "компромис" сума) без да считам панасоник са 9-ки за 1600 лева с монтаж и са:

1. МХ

2. Шарп

от двете 9-ки бих избрал шарпа-външното и вътрешното тяло е като същия модел 12-ка шарп тежат 10- 37 кг.Най-голямата разлика е върховата мощност в режим отопление от един киловат-5 за 9-ката и 6 за 12-ката.Разликата е предопределена от софтуера и съответно оборотите на компресора.
    37кг външно тяло за 9-ка говори за сериозна машина.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

big_sha ти поглеждал ли си колко струва нова машина на 100 волта топлоотдаваща номинални 4.5-5 кв ? има няма х2 на LDC ,като КОП надхвърля 4 само при топ моделите .. това Саньо е добра машина имам тоя модел но е маломощен и не може да се мери по топлоотдаване с 12LDC ..

10. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Това LDC което виждаме на снимките на ''бат.Здраво'' ми се струва ,че не е тайландската сглобка от преди няколко години.Дано греша,но с това НОВО лого ми изглежда доста несериозно ( китайско)а това не е характерно за гиганта FUJI ELECTRIC.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

И с новото и със старото лого отдавна се произвеждат в Китай, в което апропо няма нищо лошо. Това важи и за останалите две марки, които са с непромемено лого и пак са от Китай.

12. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте, аз си купих преди около два месеца ето този модел Fujitsu http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria за 2300лв. Монтираха ми го за 220лв от фирма http://www.it-partner.bg/drujba/ МиВ Клима. Машината ми отоплява хол и спалня които са около 105 м3, и се справя доста добре. Искам да попитам следното; Климатика е монтиран в приблизително стара къща със не много дебели стени във стая със северно изложение. Дали монтажът е извършен като хората, защото когато машината работи, има доста вибрации шума от които се усеща във всички стаи на етажа. Ако може да ме посъветвате как да премахна вибрациите (с тампони или нещо друго), и да ми кажете дали тази машина си струва парите.Може да ми пишете и на ел. пощата.Благодаря предварително.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Кръстникът1 ,машината си струва всеки лев.И какво ще рече ” приблизително стара къща”,от какво са стените и,къде точно и как е монтиран агрегата,и от него ли са вибрациите за които говориш,или от вътршното?И за топленето не е много ясно,какви температури задаваш,и какви реални постигаш-поста прилича малко на гатанка.Повече конкретика,за да може по точно да ти се отговори.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Приблизително стара, ще рече на около 40 години някъде.Стените са тухла с циментова мазилка, но са тънички.. около 25см.Външното тяло е монтирано пред перваза на прозореца във хола ми, и със сигурност вибрациите са от него. Звука е същия като както четох в един друг форум тук, тип ""брум".Относно отоплението, държа го предимно на 24 и си ги прави без проблем, а когато съм на работа го оставям да си подържа 20. Относно градусите няма проблем, каквото му задам го достига реално без затруднения. Единствената ми грижа са вибрациите от външното тяло, защото не мога да спя от шума.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Слагаш между стойките и агрегата тампони с "прекъсната шпилка" :
    http://www.mikarclima.com/viewprod.p...product_ID=191
    И гледай да са по-меки,твърдите не вършат много работа...
    В тази фирма продават и пластмасови стойки,те също намаляват доста преноса на вибрации към стената.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

те ако са тампони трябва да са с прекъсната шпилка - иначе не са тампони, а имитация...
    подбора на твърдостта за съжаление като се прави "на око" не винаги резултатите са положителни и най-опасното в случея е след години гумата на мекия (пък и на твърдия даже) тампон като изгори от ултравиолета на слънцето на чия глава ще падне климатика точно поради прекъснатата шпилка
    за съжаление не познавам в детайли въпросния климатик, но доста учудващо е за толкова пари да има такива вибрации...
    и все пак на въпроса - дай малко снимки или схема да видим дали ще има друго място за монтаж, защото това е доста неприятна работа и се решава много трудно...

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от climamarket

и все пак на въпроса - дай малко снимки или схема да видим дали ще има друго място за монтаж, защото това е доста неприятна работа и се решава много трудно...
    Да, хубаво е да се види,че щом е под прозореца не би трябвало да е захванат върху носещи колони и трегери,та да предава такива вибрации из целия етаж.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 62 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпроси свързани с монтажа
    От wils0n във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 21
    Последно: 17-09-13, 15:46
  2. Документ за извършен монтаж на климатик
    От imegogo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 09-03-10, 20:49
  3. Haier HSU-09HA103/R2(DB) за 750 лв. с монтажа
    От rumo във форум Климатици Haier
    Отговори: 48
    Последно: 21-09-09, 21:31
  4. Относно монтажа
    От asd_klima във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 33
    Последно: 27-11-07, 00:25
  5. Внимание при монтажа на климатици !!!
    От DEF във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе