Страница 10 от 62 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 921
Like Tree668Одобрявам

Добре ли и извършен монтажа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Добре ли и извършен монтажа?

Значи, места други имаше за монтаж, бях си набелязал две такива.Монтажниците обаче явно не им се занимаваше и казаха, че щяла да отиде към 4-5 метра тръба.. щяло да е много дълго, и го праснаха по най-лесния и бърз начин под прозореца.Тук ще ви приложа няколко аматьорски снимки с телефона, не знам дали ще се ориентирате хубаво по тях:
    Снимка1: Монтираният климатик
    Снимка2: Тръбният път
    Снимка3: Тази снима е пак от хола където е климатика.Това е на балкона, и се вижда идеално, че няма проблем да се монтира в ъгъла.
    Снимка4: Другото място на което исках да е монтажа, е перваза в дъното на снимката който е на прозореца на стълбището, където няма стаи и няма да пречи шума.
    И друго ме подсещате да питам, наистина ли като се износи тампона има опасност климатика да падне от стойките?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

опитваш с тампони и ако не стане ще се наложи да местиш вероятно
    до сега не съм чул за паднал климатик от скъсани тампони, но съм виждал достатъчно нацепени от слънцето тампони и си е въпрос на време кога това би се случило...но ако трябва да сме прецизни тъй като тампоните по различен начин ще се нацепят (натоварени и огряти са различно) вероятно все ще се намерят два по-здрави да задържат климатика на място
    просто както всяко нещо, на което разчитаме да ни служи добре и на климатика се налага да обръщаме някакво внимание и тогава няма опастност - като видиш че тампоните се цепят ще ги подмениш своевременно - достатъчно е поне веднъж годишно да поглеждаш какво става вън...

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

За да се намалят вибрациите с тампони, трябва първо да се види каква е честотата им. Измерването на честотата би помогнало за подбирането на такива тампони, които наистина ще свършат работа... В редки случаи може да попаднеш на тампони, които ще спомогнат за предаването на вибрациите... Има си цяла наука за тази работа... Нямаше да я има, ако бяхме измислили начин да произвеждаме двигатели и други източници на вибрации с перфектен баланс.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell
    Има си цяла наука за тази работа...
    Има си цяла наука, но в практиката обикновено се слагат... ъ-ъъ, тампони.
    microclim@ одобрява това.

6. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

ето и един български поизводител

http://sholekoff.com/2011/07/28/anti...-za-klimatits/

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Има си цяла наука, но в практиката обикновено се слагат... ъ-ъъ, тампони.
    Е да, аз не съм казал да се слагат тухли хаха :D, говорех за различните видове тампони и коефициентите им

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Благодаря, на всички за бързите отговори, надявам се съветите ви да ми свършат работа и да реша проблема.Скоро ще звънна на монтажниците от фирмата да уточним ден и час, и да им обясня точно какви тампони желая за Нокриата. Да се надявам, че ще има резултат от първия път, защото хич не ми се занимава с местене, като помня какъв бардак стана.Скоро ще пиша отзиви, отново благодаря.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Кръстник...Абе я погледни зад климатика,що ми се види,че опира в перваза на прозореца !!! Много ясно тогава,че ще има вибрации и бръмчене.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не се опира. Поне на тази снимка.

12. Тук е от
    Jan 2012

Не опира, просто съм снимал леко под ъгъл от балкона, и затова така изглежда.

13. Тук е от
    Oct 2011

Добър ден, имам си два климатика LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) от няколко месеца , но наскоро се загледах в монтажа и ми направи впечатление че тръбния път в самото си начало (след винтилите и след капачката която ги прикрива винтилите) са оголени и не изолирани и понеже ще идват утре да сменят тампоните на външните тела поради шум. Искам да попитам дали да им искам да доизолират тръбите или не е проблем?
    пп:по долу съм прикачил снимка която показва какво имам в предвид
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2012

И ти сам можеш да свършиш тая работа - вземи две парчета изолация от монтажниците със съответните дължини,сцепи ги по дължина ,обвий тръбите и ги прихвани леко,без стягане,с няколко свински опашки.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Забелязвам някои клими ги монтират с наклон навън или навътре спрямо стената. Това едва ли e случайно или пък се дължи на криви стойки? При положение че тавата има дупки за оттичане и от предната и от задната страна, не е ли по-добре всички клими да се монтират като вариант A.) вместо да няма никакъв наклон? По този начин би се решил проблемът с натрупване на лед при вентилатора и евентуално опиране на перката в леда. Вместо това ледът ще се събира при топлообменника и ще се топи по-ефективно при дефрост. Говоря за съвсем лек наклон. Или не съм прав? Моите ги огледах сега и ми се струва че при MHI-то има малък наклон назад. Може пък и стената да е крива и така да ми се струва... Но на други клими съм го виждал доста ясно изразено.

Благодаря за отговорите.

microclim@ одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Какъвто и да било наклон на външното само може да влоши работата на климатика.Центъра на тежестта на компресора се измества по този начин и в зимно време започват въпросите за шумни външни тела тракащи, виещи, стържещи и тн.
    Моите и 2 те са на земята нивелирани и освен въздушната струя от перката друго не се чува.Независимо при какви температури.
    Тя водата по закона за гравитацията се отича сама от предвидените места.Проблема е , че при много ниски температури замръзва преди да се утече.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    Какъвто и да било наклон на външното само може да влоши работата на климатика.Центъра на тежестта на компресора се измества по този начин и в зимно време започват въпросите за шумни външни тела тракащи, виещи, стържещи и тн.
    Моите и 2 те са на земята нивелирани и освен въздушната струя от перката друго не се чува.Независимо при какви температури.
    Тя водата по закона за гравитацията се отича сама от предвидените места.Проблема е , че при много ниски температури замръзва преди да се утече.
    Ясноо

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 62 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпроси свързани с монтажа
    От wils0n във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 21
    Последно: 17-09-13, 15:46
  2. Документ за извършен монтаж на климатик
    От imegogo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 09-03-10, 20:49
  3. Haier HSU-09HA103/R2(DB) за 750 лв. с монтажа
    От rumo във форум Климатици Haier
    Отговори: 48
    Последно: 21-09-09, 21:31
  4. Относно монтажа
    От asd_klima във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 33
    Последно: 27-11-07, 00:25
  5. Внимание при монтажа на климатици !!!
    От DEF във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе