Страница 21 от 79 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Здравейте, предсто ми монтиране на 2 климатика (ME) в апартамента. Интересува ме какви точно процедури трябва да се извършат от монтажистите за да съм сигурен, че монтажа е качествен и най-важното, че климатиците ще работят ок, особенно при минусови температури през зимата. Пълен лаик съм в областта затова ще ви помоля да ми ги обясните като на такъв.

Благодаря предварително!

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от nut001
    Здравейте, предсто ми монтиране на 2 климатика (ME) в апартамента. Интересува ме какви точно процедури трябва да се извършат от монтажистите за да съм сигурен, че монтажа е качествен и най-важното, че климатиците ще работят ок, особенно при минусови температури през зимата. Пълен лаик съм в областта затова ще ви помоля да ми ги обясните като на такъв.

Благодаря предварително!
    Прочети тази тема https://forum.setcombg.com/index.php/topic,41935.0.html

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

nut001, Първо, трябва да видиш дали диаметъра на медните тръби е такъв какъвто трябва, защото в тази криза поради опити за икономии при тръбата с по-голям диаметър вместо да сложат правилната такава слагат с по-малък.

Второ, трябва да видиш и проследиш дали захранващият кабел, както и този между двете тела е с необходимите квадрати на жилото по инструкция за монтаж. Отново с цел икономии се слага кабел с по-малки квадрати на жилото, защото е по-евтин. Междинни свързвания на кабела също са нещо опасно, ако не са направени както трябва. Рядко, но е възможно подобни изпълнения да доведат до запалване.

Останалите съвети ги има и в другите теми.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Предстои ми монтиране на климатик Daykin FTX50 GV в къща с 10 см. външна изолация. Монтажистите ми предлагат външните стойки да бъдат монтирани върху изулацията ,незнам дали това за напред няма да ми създаде проблеми .Кой от методите е по добър, върху изулацията ли ,или на стената след обработка на изулацията или няма голямо значение .

Колко трябва да е диаметъра на медните тръби ?

Благодаря

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

sosobg275 Имай в предвид, че външното тяло тежи 48кг. А и с 10 см изолация ако е върху нея, да не стане така след време да ''потънат'' стойките в долната си част. Все пак каквито и крепежи да сложат, последните 10 см ще са във ''въздуха''.

7. Тук е от
    Sep 2010

Климатик може ли да се монтира докато вали дъжд?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Може, но не е много желателно.
    А за стойките върху 10 см изолация... все някой ден ще поддаде, а и така сякаш повече се усещат вибрациите. Аз бих изрязал само където ще влизат стойките в стената, но за целта трябва да вземеш 10 см по-дълги стойки.
    Ако го правят върху изолацията, гледай дюбелите хубаво да влязат в стената.

10. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от sosobg275
    Здравейте,
    .......... в къща с 10 см. външна изолация. Монтажистите ми предлагат външните стойки да бъдат монтирани върху изулацията ,незнам дали това за напред няма да ми създаде проблеми .
    Благодаря
    Гаранция, че при отдалечаване на товара на 10-11 см от мястото на анкериране, то анкерната връзка ще работи на опън, а не на срязване. Болта ще е натоварен на огъване, но това няма да е проблем при правилен избор на диаметър. За бетон е въпрос на якостно изчисление до каква степен е приложимо. Ако монтираш на тухлена стена има опасност анкерирането да "изтърве".

Приведено | |
    натоварване | |
    климатик | | |
    \/ | |
    ----------X------|--Х <- Реакция на опън
    | |
    | |

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Монтаж на изолация върху тухла е доста гадно. Трудно хващат дори качествени дюбели с дължина 20см. А изолацията да я срежеш е най добре но никой не дава и дума да стане.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Монтаж на изолация върху тухла е доста гадно. Трудно хващат дори качествени дюбели с дължина 20см. А изолацията да я срежеш е най добре но никой не дава и дума да стане.

Силикон, силиконово лепило или силиконов пълнител за уплътняване на ламинат(цветен е с различни цветове и става много твърд) не върши ли работа???
    Пълниш дупката наполовина или третина или мажеш дюбела и тогава го набиваш в стената.Мисля, че тогава няма да има проблем с изпуснали дюбели или винтове/болтове.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Кога ще изсъхне тоя силикон и кога ще монтираме климатика?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Те и да хванат дюбелите, това е 10 см изолация. Не е чак толкова твърда, че да не поддаде, а и това външно тяло не е 30-тина кг, а доста повече. Да не стане след време с наклон към улицата

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ще стане наклон 100%.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Здравейте, ако се набият шпилки в стената и на равнището с изолацията се ограничат с гайка и планки-да не поддава навътре,няма ли да се получи?Пробвал ли е някой така?

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Кога ще изсъхне тоя силикон и кога ще монтираме климатика?
    В такива случаи ако е необходимо да отиде само един човек предния ден, дупчи и набива дюбели и на другия ден монтаж.Ако има желание се намира и начин.Според мен при сегашното време не е необходимо повече от 15 минути за престой надюбела намазан със силикон или силиконово лепило.Достатъчно е малко да стегне и да захване дюбела, силикона е да пази от изхлузване на дюбела, а не да крепи всичко).Онзи ден "лепих" макар, че този силикон е по-скоро универсален, но разбира се не дюбели на външно тяло.

все пак зависи от мазилката.При мен например "мазаха"(буквално) веднъж и след една яка градушка която изпочупи външните ролетни щори на целия град се получиха побитости в мазилката и веднага рекламация и втори опит-втора мазилка доста по качествена и добра от първата, мисля че е влачена или нещо такова, та с 1-вата мазилка заедно двете(мрежички за полагането и двете мазилки ) няма да се изненадам ако общо са 4-5 сантиметра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 79 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе