Няма нищо интересно. Триото са шумни, но се препоръчват яко за щяло и нещяло. Всяка гаражна фирма може да пазарува дирено от вносителя, докато при някои от другите марки се иска обем и трябва да се минава през междинен търговец. Интереса клати феса. Ако го ръчкаш ти се обяснява да не се занимаваш с него и да го оставиш на ауто производителя знаел как най-добре ще работи. Ако си го оставил на ауто и питаш, защо не слиза сам на най-ниската (единствената тиха) ти се обяснява, че имаш копче, демек да пренебрегнеш препоръчителната от производителя работа. Защо ги нарекох бръмчалници? Ми защото, ако погледнеш масовите от нисък и среден клас там разликата между quiet и следващата степен е от порядъка на 10Дб., докато при почти всички други марки е около 5Дб (обобщено сигурно има конкретни модели при които не е така). Все пак някои от препоръчващите имат в някаква степен морал и гледат да не ги бутат в спалните, но ако става за въпрос за дневна или само за охлаждане интереса надделява.
bobivg, какво е твоето виждане за климатик за отопление 9/12-ка, като марка/модел. Примерно като за софийския климат.
Има и един друг як финт, който ми прави впечатление на мен - простия юзър. Често максималните дебити ми се струва, че са сложени само, за да се добави някой + на А-то. Като гледам май важи за почти всички нови модели (и на голяма част от старите на триото). Нещо не си представям да пусна климатик на 700 кубика на час в спалня 12-13 квадрата, а на 250 колко ли от плюсовете остават?!
Този пост е редактиран от rosswen; 10-02-19 в 01:15.
Моето веждане е много различно. И думата отопление и климатик са взаимно изключващи се. Ако е къща въобще не ми се връзват, котел или термопомпа ако има кинти. Ако е апартамент и няма никаква друга алтернатива - първо изолация, климатик за дневната висок клас 2000-3000лв. и електрически конвектори в спалните.
п.п dodo_pv не можах да намеря подробни характеристики за TREO CS-I12CA1, но като гледам май толкова ще ми хуми лятото както и моя. Аз за това го ползвам. Както възнамеряваше и питащия в другата тема.
Този пост е редактиран от bobivg; 09-02-19 в 22:43.
Не съм съгласен.
Аз в къщата от Котел на газ / радиатори минах на клими.
Разлика в комфорта не съм усетил . Единствено голямата баня беше студено ,но и там сложих една духалка .
Разлика в сметките е доооста голям.
Моята истина е за спалните подови машини .За хола всекидневна висок клас стенен ( по възможност топ модели ) с разни системи за филтрация на въздуха .
Изоацията е задължителна .
Новото ми местенце се “ приготвя “ и за момента мисля да сложа 3 нексура и 2 уруруто .
За баните конвектори .
Аз съм в къща и нямам никакъв проблем с климатизирането на отопление. Да не говоря за 32-та квадрата подпокривно на вилата.Нещата са индивидуални, принцип не може да се извлече.
Сега забелязах, че говориш за 2 уруру. Кака се връзва сметката с VRF система?
Трудно се взема решение наистина.На мен ми предстои основен ремонт на едно жилище и честно казано съм пред огромна дилема след като един познат ме покани в тях и видях пелетната му камина какво прави.Около 4000 му струва цялата система,отоплява хол.спалня,кухня коридор,баня и водата в бойлера.2 тона пелети за миналата година,или 800 кинта.Вътре е много топло,а дори няма и изолация апартамента,всички стени са му външни.
Плюсовете са :
1.Отопляват се всички помещения
2.Постоянно топла вода без притеснение
3.Сравнително ниска цена (камина и 6 радиатора + бойлер) около 4000.13 киловата камина се справя.
4.Чисто е,няма хамалогия,няма дефрости и подухвания.Абсолютна тишина.
Около 1000 лева на сезон грубо казано разход.
Минусите са :
1.Невъзможност за охлаждане през лятото.Изисква допълнителни вложения за климатик в поне две стаи или около 2000 лева допълнително
2.Щеш не щеш отопляваш всички помещения дори и да си сам.Разходът не е значително различен както за едно така и за всички,