Додо май е писал за режим отопление ....
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Додо май е писал за режим отопление ....
Само да не забравя, ако се постопли още малко времето ще ти направя едно фото да се посмееш. Това, че ти си мислиш, че няма смисъл машината да работи на 50W, изобщо не означава, че е вярно. Без да се засягаш, но дълбоко се съмнявам да си значително по-умен от развойния отдел на Тошиба. Моята пък си работи и не я изключвам, дори почистването на филтрите го правя в движение. Освен, когато веднъж на месец - два ги сваля за миене.
- - - - - - - - - -
И ти не си разбрал-истинските 7, 9, 13 падат на 45 W и то на отопление.
Боже, колко простотия се изля само и само на един шумен климатик да се изкарат някакви достойнства.
Миг, пак ще те питам. Има ли по тих климатик за охлаждане на цената на лмса?
Незнам , предполагам че има много и то под неговата цена (за охлаждане). Това какво общо има с факта че модела беше обявен за бръмчилним в режим охлаждане ?
Този пост е редактиран от Mig82; 10-02-19 в 21:39.
Ми върни се назад в тема, както и от къде почна и ще разбереш. Препрочитането ще ти дойде доста отрезвяващо, но това е въпрос на личен избор.
Аз имам 12 lmca и не ми се струва хич шумен.Ползвам го само за охлаждане и щом нощем съм спал с включен климатик значи наистина е безшумен имайки в предвид факта че съм доста изнервен и болезнено чувствителен към всякакви шумове
dodo_pv, не се скръндзи, остави климатика да си работи на 60W. И 5стотинки ток няма да изхарчи. Твоето е все едно като ходиш да пикаш да спираш телевизора. Да не се хаби и ток да не арчи.
Не е изключвала тошибата от незнам си кога, 4м. май. Моята като работи on/off дразни - припуква, форсира при тръгване повечко турбината. Така както е сега е добре, малко по шумничка идва, но куейта вече работи и някой път го пускам на тихо ауто. Дефростите малко зачестиха, но пък работи с чиста пита. Еми това е. За първа зима имам инвертор.
Да но пропорционалноста е обратна на тази в режим отопление пишем за машина за стенен монтаж ...
Тая енергия дето на охлаждане ще изхаби за да вдигне готовия охладен въздух на височина 2.70 кой ще я плаща ? Освен ако не си прилеп и не висиш на полилея нямаш нужда от това упражнение - чист преразход. Друго няма какво да накара студения въздух да се катери нагоре към нагрятата плоча само за да я разхлади
Този пост е редактиран от Mig82; 10-02-19 в 22:43.
Без значение каква е машината, колкото по-силни са потоците на въздуха през изпарителите и кондензаторите, толкова са по-ефективни. Икономичността е друго нещо, тя е най-голяма, когато им е дръпнат щепсела.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 10-02-19 в 22:54.
При отопление при външна 0 градуса и вътрешна 20 - един градус нагоре е грубо 5% по-голям разход в една условна стая обградена само от външни стени (да не изпадаме в подробности - за това пиша условна). Обаче той климатикът няма да работи постоянно с 1 градус нагоре, та е средно 0,5, демек 2,5% повече загуби. Сигурен съм, че разликата в ефективността на първа и втора степен е много над 2,5%. Може и да има някакви условия, при които нещата не седят по този начин, но в най-общия случай е така. Ако не беше така машината щеше да си слиза на auto на минимум. Иначе аз лично щях да си го пусна на най-ниска при спане, за да не ми пречи без особено да ми пука колко харчи.
На мен шумът от климатика не ми пречи стига да няма големи форсирания, спирания, дрънкане и т.н. На охлаждане практически няма как да ме събуди Грито, а то е шумна машина сравнително. Виж на отопление не е така.