Някои хора нямат търпение да почнат да си броят дефростите
Някои хора нямат търпение да почнат да си броят дефростите
Преди малко пуснах тошибата да поработи на плазма да освежи въздуха след проветряването. Още не беше тръгнала турбината и чувам едно жужене и от време на време звънтене като опъната струна. Викам си край, хванала е турбината нещо. Изключвам плазма озонатора - спира шума, включвам - появява се. Толкова усърдна работа на плазма-озонатора до сега не се е случвало. А предната вечер беше включена и едвам, едвам се усещаше, да не кажа хич.
Сега е идеалното време да почнем да се заяждаме на тема изолация и за изказвания от сорта "С моята машина топлим 100 квадрата с 100 W. :D
Моята цепеница например сега топли има/няма 240 кубика даже и без да включва (е тя ако включи под 430-450W не слиза де).
Сега сериозно - сградите акумулират топлина и трябва време да изстинат. У нас например играе роля и изложението за сега - пече от сутрин до към 2 часа. Скоро ще почнат софийските мъгли и слънцето няма да играе никаква роля. Отделно ние си харчим по 300+ kW и без да ползваме климатици, а както добре знаем тази електроенергия по един или друг начин все се превръща в топлина.
Късметлия, аз имам 580kwh без отоплението.
- - - - - - - - - -
Чакаме някой с TCL да спука тръби от топлото и работа на първа степен на турбината.
- - - - - - - - - -
Голям лаф, не мога да спра да се смея!
Миланов, аз заради тези ФПЧ се преместих, зимата не се трае.
Да,усетих нещо такова.
Аз съм щастливец, от години хабер си нямам колко харчат робите на стената.Реших, че няма да им служа, а те ще служат, докато пукнат.
При мен за последния месец общо 530kw/h ,като климите са бачкали нощно време на отопление.
Като например такива:
1)с пасивни къщи - пълно е в БГ ... какво беше 1/3 "тъмни прозорци"
2)съседи с кюмбета и котлета по 48KW в 80кв.м.
3)скотове
Мен ме е срам да кажа 60 лв за миналия месец.
Най- високата ми сметка е 110 лв миналата година .( по спомен )
Това за апартамента с топла вода от теца .
В къщата нещата са по- различни .