Нямам нищо общо с г-жа Донг, нито пък с Гри или каквито и да е други климатици. Просто прекалявате с глупостите. Тук има достатъчно хора с достатъчно технически познания, за да го разберат това. Както и да е - и на мен не ми се влиза в идиотски спорове.
И понеже бяха споменати природни закони.
Vizi , един прост въпрос : Когато имаш нужда да напълниш чаша вода точно до ръба и имаш два чучура от единия водата тече под налягане на макс , а от другия кранчето е намалено "на минимум" от кой ще налееш по точно без да прелее ?
Ами стаята ти е чашата с вода ... в кой случай ще "прелее" за да я темперира сам прецени ...
Като добавиш към това и , че темперирането на помещение е доста инертен процес ....
Лека неделна вечер на всиички !
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Твърде опростено сравнение и не на място, защото кранчето не тече на макс, а и стаята не е чаша, че нещо да прелее от нея. Само да вметна, че при охлаждане Гри слизат до много ниски минимуми. Там високият минимум е при отопление и наистина, по мое мнение, прави машините неподходящи за спални до 15 квадрата (а може и повече). Машините работят често on/off при отопление и при евтините модели не е комфортно. Иначе са си също толкова ефективни (+/-5%) като всички пръчки в съответния ценови диапазон +200 лв (Lmca също е пръчка за мен, макар и топлеща, но това си е лично мнение). Със здраве.
Този пост е редактиран от Vizi; 10-02-19 в 18:54.
Сравнението не е необходимо да е сложно
Напротив от стаята ти постоянно "прелива" навън Vizi (освен при равни вътрешна и външна)! Това е една постоянна борба с природните закони за които сам повдигна въпроса. В тази борба преразхода е толкова по-малък колкото по нисък минимум може да постигне машината за да темперира.
Този пост е редактиран от Mig82; 10-02-19 в 19:08.
Отваряш прозорците , вратите и си ти. Сваляш гащите , намираш една пещера и чакаш да падне мълния за да запалиш огън. Тогава вече си в хармония с природните закони
Инак плащаш за да се "бори" машината с тях ... а ти да си кажеш "густо майна" или комфорт!
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 10-02-19 в 19:29.
Темата се измести доста. Само напомням - тръгнахме от Lmca на първа степен е по-икономичен от на втора степен.
Вици, нали се сещаш, че ефективността при слаб вентилатор е силно занижена, което яко провокира икономичността, обезсмисляйки я на практика? Затова се забавлява касапа, а и тази тема е за това [emoji4] И аз се забавлявам с 50-ватовите "минимуми" при отопление, което си е пълен смях, че чак дразни [emoji1787] И днес малката ми тошиба беше забила на 60W, но я хванах навреме и и дръпнах щепсела!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Поне имаш един истински климатик дето не пада под 300W.
Икономичноста на високо монтиран климатик работещ на тиха скорост в режим охлаждане трудно ще се потдаде на такива провокации , защото ефективноста му се подпомага от простите физични закони отнасящи се за студения въздух изливащ се от жалузите. Не случайно в режим охлаждане имат по-нисък минимум и по-ниски дебити ...