Нямам поглед върху новите модели на Фуджи.
LGC се успиваше заради тоя минимум честно казано.
След изкарване на датчика за вътрешна темп., извън тялото - няма проблем.
Предполагам и заради това е покачването на минимума. Нямам отзиви от LUCA и LTC за някакъв проблем.
Аз гледам само новите машини. На Luca и Ltc се покачва, но незначително и не се разбира. Ще взема да си купя подовото lvc, докато е още със стария фреон. Гледам, че е с външно като на 09ltc. Тъпото е, че машината, която искам да заменя, е на 3г. и си работи добре, и тихо. Направо си е грехота, да сменям така машини за щяло и нещяло. Ама какво ви занимавам с моите "проблеми", явно ще си чакам, докато се появи "подходящият".
Този пост е редактиран от zxc0; 27-02-19 в 00:27.
Тая вечер много се говори за Амбарите, та моя Корейски (Амбър) пристигна. Малкото му братче, е правено в Турция.
Очаквам да се монтират във вторник.
Понеже за сега мога да си играя само с устройството за мерене на консумация, го слагах на различни домашни уреди. ТВ-то (10 годишна 42" плазма) знам, че харчи много, но все пак се изненадах. Консумацията е около 200-250W, а по време на реклами около 300W................... то на някои хора такава консумация от климатика им се вижда много
п.п. Въпрос. На стара двупроводна инсталация, ако погрешка се обърне щепсела (да се размени фаза и 0) може ли да се прецака климатика?
Този пост е редактиран от bobivg; 27-02-19 в 20:44.
Еее ти сега си се нацакал . Без монтаж , какво от това че си го взел с 800 лв надолу
Майтапа настрана , но ще чакаме отзиви от машинките.
И дълго и безпроблемно да си ги ползваш
Сега е моментът, докато все още не са го монтирали, да развиеш капака отгоре и да щракнеш снимки - да видим какво има вътре в H_AP.
А щепсела ако го обърнеш нищо няма да стане.
В занулен контакт. Щепсела на 3-жилен кабел.
Тепърва ще го пренасям на 60км от тук и не искам да го разопаковам. Там на място, ако имам време ще го отворя. Някакви сериозни наблюдения от работата му няма как да направя, защото когато ходя на село е за няколко часа. Мога да кажа на баща ми да записва някакви данни ама....
Миланов, от тоци въобще не разбирам, но от стълба до къщата стигат два проводника. Инсталацията е правена поне преди 50 години.
Контакт тип шуко, тези пластинки от страни на дупките вътре в контакта занулени (свързани) към "0". Щепсела тип шуко, на единият щекер синьото кабелче, на другият щекер кафявото кабелче, жълто зеленият по средата на щекерите към тези пластинки от страни.
Абе който го монтира трябва да знае.
- - - - - - - - - -
На края с един фазомер може да се провери корпуса на външното и вътрешното.
- - - - - - - - - -
Ако са от този тип контактите:
Screenshot_20190227-204240.jpg
Хубаво е да се смени с такъв:
Screenshot_20190227-204347.png
Ако това зануляване не е в контакта , а се направи в кутията на климатика тогава при завъртане на щепсела ламарините ще се офазят.
- - - - - - - - - -
И автоматичен бушон, трябва да пише в книжката, примерно 16A
Screenshot_20190227-205337.png
Не се знае сегашните дали не са "усилени" с телчета.
Миланов, благодаря.
Както казах хич не ги разбирам тези работи, но все пак контакта е шуко. Бушоните, обаче са с телчета (Татко си ги навива редовно ) и стават скандали когато майка ми вземе, че включи бойлера преди да е изключила масления радиатор . Забавно е като се включи бойлера и лампите почват да светят по-слабо, но това подозирам не зависи от вътрешната инсталация.
Не е зле ако има възможност да се изтегли нов кабел от таблото за климатика. Не е добра идея да е на едно с бойлер, печка и т.н. Тези инсталации от преди 50 години и особено комбинирани със спешъл бушоните - са "трепач".
Това с присветкането на лампите си е обикновено от вътрешната инсталация, когато всичко е вързано на едно.
Това че контактите са шуко - не означава, че са свързани правилно.
Този пост е редактиран от Vizi; 27-02-19 в 22:38.