Какво значи читави батерии? Слагаш едни от педесе стотинки и ги забравяш за 3-5 години.
Какво значи читави батерии? Слагаш едни от педесе стотинки и ги забравяш за 3-5 години.
Energizer Lithium AAA.
Примерно от тук. Има и тестове.
Иначе за 50 ст. някоя "еднодневка".
Зо 50ст. даже 30ст. кауфландски, максели...енергизери....карат по над година и половина....
rosswen явно иска нещо по-издръжливо. Иначе което и друго да вземе, ще му свърши работа за едно дистанционно. Обаче при някои други приложения като безжични мишки, клавиатури и т.н. се вижда разликата.
Вземи си един комплект 4 акумулаторни със зарядно и решаваш този проблем за няколко години напред.
https://vami-bg.com/gp-batteries
Energizer са с добро съотношение цена/качество. Колкото до акумулаторни е малко досадно да ги сменяш по-често и евентуално да настройваш по-често ДУ. Те са с напрежение 1.2V и по-бързо "изсветляват" символите. И аз ползвах такива, но сега предпочитам да сложа алкални и да ги забравя за година.
Дистанционно на климатик няма нужда от акумулатори. Акумулаторните батерии се саморазреждат бързо, а и са за консуматори, които смучат много ток - фенерчета, уреди с моторчета...
Ако ръчкаш често, алкални батерии най-добре. Но и най-обикновени цинкови батери ще изкарат поне 1-2 години. Един светодиод не харчи почти нищо.
И на мишки и клавиатури тези от 30ст. карат месеци, даже години. Зависи си и от мишките и клавиатурите, някои са по-лакоми за ток от други.
(имам в предвид алкални от 30ст. дурацела от 5 кинта...... да си го купува който иска )
Този пост е редактиран от milanov; 10-04-19 в 12:03.
Рос, тези литиеви не са акумулаторни, по волт и половина са и като ги сложиш, забравяш. Двойно им е количеството енергия, ползвам ги основно за радиотемпературните сензори навън, защото при отрицателни температури не клякат. Вече съм ги наблъскал във всички дистанционни. Купувам ги от ибей по 10 бройки в кутия, от Германия. Снимката е полска, защото тъпия гугъл не ми дава нищо извън нея.
Успех!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Благодаря на всички за предложенията! Поръчах Energizer, като мисля да наблъскам и безжичните мишка и клавиатура с такива.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-04-19 в 14:08.
Абсолютно безмислено е акумулаторни батерии да се загробват в дистанцонно управление. Едни добри алкални батерии карат с години. За същото време акумулаторните ще са за кофата. Акумулаторните батерии си заслужават при енергоемки техники - фотоапарати, фенери ... Трябва да има разряд и заряд, иначе се обезмисля.
Използването на акумулаторни батерии в дистанционните е забранено от производителя. Най-малкото заради различното напрежение.
Аз открих тези
Открих ги благодарение на малката и постоянната нужда от батерии за играчките .
Ползвам ги вече на всякъде . Имам сигурно около 40 броя.
На мишка и клавиатура карат около 3-4 месеца при нормална работа.
За пример хамата метеостанция е с такива и не съм ги сменял от около 2 години
Супер доволен съм.