Джак, пак не четеш какво съм написал. Знаеш ли къде точно е и какво е Япония?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Джак, пак не четеш какво съм написал. Знаеш ли къде точно е и какво е Япония?
АлоооУ , От стените и пода ще се ЗАГРЕЕ ама кога имаш източник на топлина вграден в тях ... аз бих казал , че ги ОХЛАЖДАШ за сметка на въздуха след което ще ти се наложи да ги загрееш наново. Именно това предотвратява "ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ" за което определение , аз аргументи не видях днес ... просто си стоя "далеч от истината" и се забавлявам
И ти ли сънуваш акомулиращи печки в "дувара" Не ... той ти е чиста загуба !
Този пост е редактиран от Mig82; 23-08-18 в 18:24.
Това с изолацията и Япония откъде ви дойде наум? Ходили ли сте в Япония и отсядали в нормални фамилни къщи? Аз съм 2 пъти и си е студено и влажно (през есента), затова и ползват климатици. Стените са много тънки..
https://www.rethinktokyo.com/2018/01...ter/1516790884
Не им пука за изолацията-гледат да оцелеят при земетресения.
Аз бих казал, че си нямаш никакво понятие от отопление и климатизация, но ще се въздържа. Може би си пропуснал да прочетеш какво съм написал по-горе, чукча писатель. Любезно мога да ти обясня какво се случва с въздух, охладен на -5°С или по-студен, влизайки в контакт с десетки кубици тухли, загряни на +21°С. За другото, след затварянето на прозорците, няма да пиша, щото е станало доста по-сложно за нивото в темата. ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ само допринася за осирането на пейзажа, ако липсва дебелата външна изолация.
За мен външна изолация е все едно през зимата да си обуеш обувките на бос крак и след това да си нахлузиш чорапите отгоре върху обувките. Или да си облечеш балтона на голо, а ризата или пуловера да ги навлечеш отгоре върху балтона. Дали ще топли така?
Но, както казах, това е само лично мнение... може и да греша.
Аз мисля, че намерих компромисно решение. Много икономично и няма да натоварва сметките за електричество
Ta-Da!
Сеизмичните сили са пропорционални на масата на конструкцията (реално е по-сложно, защото се включва и реагиране на конструкцията и други особености). Поради тази причина в Япония голяма част от жилищните сгради са от леки конструкции. Там и външен тухлен слой няма, тъй че е сложно да се каже от коя страна е изолацията. В общи линии е или във външните панели или между облицовката и вътрешните стенни панели. Там е изключително влажно и за отопление и охлаждане се ползват климатици. Това са лични впечатления, а не един ми каза.
Някои "фенове" на вътрешната изолация без налична външна такава погрешно мислят, че термина "не става" се отнася предимно до изолационните свойства. Не, основният недостатък е друг - често зад вътрешната (най-често вата под картон) е пълно с мухъл и всякакви други мизерии. Имаше по Дискавъри едно предаване за едни, които правеха нещо като "саниране" на американски къщи (масово картон и вата) и показваха страшни чудесии зад стари такива конструкции.
Дам, хората като не го виждат, си мислят че го няма.
Ами то и гама-лъчите не се виждат, ама....
Може да се разнасят спори и да се вдишват-не е много здравословно. Не говорим за петно от мухъл или плесен избило на стената-тогава сте наистина мухлясали
Не знам-ще кажете пак-при теб климата е различен и т.н., но съвета е да не се избягва вътрешната изолация и ако се прави-става на практика пак с малко разстояние между двете стени, за да не се задържа евентуалният конденз в самите стени.
Този пост е редактиран от stainway; 23-08-18 в 19:38.
Моите лични наблюдения в Япония са- всяка стая си има климатик Може и да не съм видял достатъчно за двете ми посещения
П.П. Говоря за фамилни къщи. В някоя боксониера с климатик на терасата-може и да става
Този пост е редактиран от stainway; 23-08-18 в 19:54.
Колега, включих се в тъпата тема, само защото глупостите станаха прекалено много и престана да бъзе забавна Поинтересувах се, поразпитах и попрочетох някои неща за вътрешната изолация преди десетина години, ето някои от по-важните доводи за нея:
- полага се в сгради, които са добре изолирани отвън и в студените дни имат стаи, които не се обитават. Служи, за да поддържа носещата конструкция на сградата топла (стените), намалявайки топлопреноса от тях към студените необитаеми помещения;
- помага за по-бързото загряване на въздуха в необитаема стая, когато очаква посещение, запазвайки комфорта, без необходимост от ударна доза топлинна енергия. Прилага се масово в алпийски многостайни сгради, отоплявани предимно с радиатори;
- Не се прилага в мокри помещения;
- полагането на вътрешна изолация в сгради, на които липсва външна такава, а температурите отвън стават отрицателни, води до разрушаване на конструкцията. Плесените изобщо не ги коментирам
@джак, дълго още има да ходиш гол и бос, докато схванеш смисъла на външната дреха и обувката
Додо е прав:
при наличие на вътрешна изолация без външна се скъсява драматично живота на сградата.
А ти прочете ли ПП , на пост 220. Цял ден питам защо при наличие на дебела външна , наличието на вътрешна било голяма глупост и цял ден ми се носи вода от 9 кладенеца ..... какво било или щяло да стане ако няма хубава външна Под нивото ми е да давам характеристики , човек сам говори за себе си.
Лично аз не познавам някой да си е направил вътрешна изолация на къщата , без да има външна...