Мисля, че тази статийка ще е от интерес за много от участващите в темата. Проучванията на Миланов, но с "малко" повече лабораторно оборудване.
https://docs.lib.purdue.edu/cgi/view...&context=iracc
Мисля, че тази статийка ще е от интерес за много от участващите в темата. Проучванията на Миланов, но с "малко" повече лабораторно оборудване.
https://docs.lib.purdue.edu/cgi/view...&context=iracc
Ихаа.., ако milanov изтрие правилното билетче и удари някой джакпот,
съм сигурен, че ще си купи такава камера/оборудване .
Не позна.
Ще подаря на dodo дайсейкая. Ако не го ще на първият желаещ го.
Някой пуска ли климатик ? При мен е още 22 по стаите...
Биро, дрехи по вашия край не продават ли?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Предлагам да споделяме тук някои от софтуерните недомислици по домашните климатици, които сме имали "честта" да наблюдаваме лично.
Ето няколко от мен:
1)Daikin FTXV/Gree Cozy и производните : в режим отопление тръгва външното тяло, при достигане на 30 градуса на вътрешния тръбен сензор (или някъде там), отваря клапата право надолу (независимо как е била настроена) за 1 минута, след което клапата отива на нормалната си запаметена позиция
/този бъг не е наличен при всички бройки, но е много дразнещ/
2)Daikin FTXV/Gree Cozy и производните : позицията на клапата се помни по отделно за всяко отделно задание по температура; на пръв поглед прекрасно, обаче е комбинирано с някакъв бъг, при който понякога стойностите се разменят; т.е. ако искате да сте сигурни, че клапата ще отиде точно където искате, трябва да я настроите там за всички възможни задания от 18 до 30 градуса (смях); естествено при спиране на тока всичко изчезва и трябва да се настройват наново
/този бъг не е наличен при всички бройки, повечето помнят само една позиция на клапата/
3)Midea MSR R17 : клапата може да се настройва САМО когато компресора работи; възможната идея за това е, че това са от последните конвенционални Мидеи и дори същото тяло е налично при инверторна такава; а при инверторите компресора рядко спира така или иначе и това не е проблем, но при конвенционалните модели е смешно такова поведение
4)Midea MSR/MSR3/MSR5 : при достигане на заданието и изключване на компресора, вътрешната турбина върти на най-ниска скорост и създава течение; обяснението с обдухване на сензора и т.н. е смешно и не обяснява защо всички останали модели на марката не го правят това и си работят прекрасно.
- - - - - - - - - -
5)Samsung всички стари модели от около 2007-2008ма година, които имат дневен таймер : при спиране на тока таймера се нулира и спира да изпълнява зададените команди, т.е. на практика дневен таймер няма ...
6)почти всички китайски климатици клас "цепеница" (до 1000лв) : в EEPROM/flash се пазят единствено настройките за температура и скорост на турбината, всички останали се губят при спиране на тока и климатика тръгва с default-ни стойности (клапа право надолу в режим отопление или хоризонтална при охлаждане, изгубени таймери); тези проблеми ги няма при моделите с WiFi защото всичко се пази на Cloud-а, но се появяват при едновременно спиране на тока и отпадане на WiFi връзката
- - - - - - - - - -
7)Toshiba Daiseikai : пословичния режим на обезскрежаване, благодарение на който почти всеки втори климатик от тази серия в София е бял почти цялата зима, вероятно в другите градове няма такъв проблем
8)Fujitsu 18LFCA : в режим отопление "развърта" до 9KW при първоначално включване; в резултат външния топлообменник заприличва на буца лед за по-малко от 40 минути; просто хардуерът не отговаря на тази мощност и топллобменниците са претоварени (работят с огромна температурна разлика)
- - - - - - - - - -
/предполагам и 24LFCA ще е така, но не съм се занимавал с такъв все още/
9)Daikin FTXS от големите размери (60-70-80) : в режим охлаждане и вентилатор на AUTO винаги работят на максимална скорост на турбината
Венци, можеш ли да направиш някакво сравнение между МЕ SF50 и Fujitsu 18 LFC? Доколкото съм чел, имаш някакви наблюдения и над 2-та климатика. Аз имам само над първия. Като мощност на компресорите са еднакви (въпреки, че Фуджака е twin rotary), външния топлообменник на SF е доста по-голям (направо си е за 24-ка). Вътрешният топлообменник на LFC е по-голям, не с малко и предлага доста по-големи дебити също. Като цена са близки, на МЕ-то дефрост алгоритъма му е много по-зле от на Фуджака, това в според мен основния недостатък на този климатик. Като възможности, обаче ми е интересно?
Този пост е редактиран от rosswen; 01-11-18 в 09:56.