Виж го колко е хубав и еко - с 500 грама фреон и 21 кг външно тяло.
Виж го колко е хубав и еко - с 500 грама фреон и 21 кг външно тяло.
За един ден доста назаднах от конкурса за комедианти.
Понеже се боря за челна позиция сервирам поредната порция картинки и се чудя:
1.Защо японката дето развърта до 11,6kW отдава при -15 по-малко от европейката която развърта до 9kW?
2.Дали кривата (в случая правата) на по-малката японка ще е успоредна на по-големия и събрат от родината минаваща през точката +2С?
3,Дали някоя европейка висок клас няма да отупа по-хилавата Японска Ноктия на топлоотдаване при -15?
4.Защо копа при една и съща температура +2С и максимално натоварване на японките е по-нисък от европейките?
5.Защо за 10-15 годишни японки СПЕЦИАЛИСТИТЕ изкарват характеристики, а за новите модел никой не каза колко отдава и колко харчи при -15?
6.Как се променя топлоотдаването и COP-a след 10-15 години експлоатация?
7.Как се прави хипер инвертор с максимал 6-7kW и външно тяло 25кг за условията на Европа?
п.п Картинката за копа да се гледа само и единствено за Нокриите, защото ако тя работи с топлоотдаването при дадените външни услови на мощността на ЛТЦА това е при частично натоварване и копа ще е по-висок.
п.п 2 Ако някой се чуди, защо не съм включил някое ЛГ (като спомена Иван74)а ЛТЦА . Отговора е. Не искам ЛГ-то да е последно по топлоотдаване докато някой не даде японската AO-X28H какви параметри има.
Този пост е редактиран от bobivg; 07-08-19 в 23:43.
Аз забелязвам, че в последните няколко страници от темата бяха изложени доста факти. И то само от хора фенове на Евро машини. Явно троловете са на другия фронт
Бяха показани таблици, графики, сравнения на КОП-ове, топлоотдаване при отрицателни температури и т.н.
Аз лично, съдейки по ФАКТОЛОГИЯТ останах с впечатлението, че Европеиските машини са с по-добри характеристики от Японските.
Някой дали ще може да ме убеди в противното? (с факти)
П.П. На прахосмукачки обаче и на високи максимуми Японските са недостижими. Спор няма.
Този пост е редактиран от mimojef; 08-08-19 в 00:08.
mimojef, не е задължително да четеш дискусията, преди да се намесваш.
Темата така или иначе не го предполага...
Не мога да разбера защо водите този спор цял ден.Нямате ли друга работа,като студена бира за пиене,къпане в морето или в някой басейн.
Оставете ги тези японки и европейки да си вършат работа за която са предназначени.
5000W(номинал)/970W= 5,15 - COP при номинал.
На картинката всички COP-ове са при максимална мощност.
3.45kW от тук.
Този пост е редактиран от bobivg; 08-08-19 в 08:52.
Гена, нкой не е спрял да пие бира, който е до морето и да се къпе в морето. А в спора се ражда истината, така че: Нека да спорят.
Ще си позволя да цитирам нещо от бг-мама. Старо е (2007 г.), но това не променя фактът, че цепи мрака:
"Осака е град в Япония в който сигорно 95% от жителите работят в завода им за климатици."
Ха ха ха. Мен много ме радва форума на майките. Винаги се намира по нещо весело за прочитане.
Имам познат който от хищник по природа, благодарение на бг мама (и на жена си естествено) удари само на кинуа, трици, някакви люспи от нещо си африканско... Абе ЕКО от всякъде. Та като го лепна някаква болест.... Едвам го стабилизирахме. Сега си го захранваме с пържолки и кюфтаци и всичко е ОК.
Та колкото е забавен този форум, толкова е и вреден.
Този пост е редактиран от mimojef; 08-08-19 в 10:58.
Що вреден.Поработя час, час и нещо, после половин час си почивам с два форума.Отпускам максимално, дето се вика.Форум може да е вреден за този ,който се вживява, а аз отдавна съм оздравял от това.
Как Що вреден. Нали знаеш какви диагнози се поставят там. Просто да откачиш!
Като си представя, че иама хора които се лекуват с лекарства изписани от Майките.
Ужас!
То в бг мама Дайкин е върха на джанката.