А съм ги оставил. Тук си чешам пръстите само и се забавлявам.Чакаме да ни споделяш впечатления от Дайкина. Може и аз да си взема след време. На марки не робувам.
![]()
А съм ги оставил. Тук си чешам пръстите само и се забавлявам.Чакаме да ни споделяш впечатления от Дайкина. Може и аз да си взема след време. На марки не робувам.
![]()
Така стартира моя от темперирано помещение (графиката).
Снимките по-късно са направени и стойностите в полетата са когато е минал на минимум. При положение, че температурата на вътрешния топлообменик е 33-34 градуса не знам как може да стане така, че да духа топла струя на 1-2 метра от него. Усеща се хладна, може и да се тълкува от някои за студена. Вентилатора е на минимум и Китайското термометърче отчита струята да излиза около 30-31грдуса.
Единия сензор във вътрешното тяло "Pipe Mid Temp" отчита някакви много странни стойности, които не мога да си ги обясня. Може би е прецакан.
- - - - - - - - - -
п.п това до 1,5мин. не е подготовка преди да тръгне. Тръгва веднага, но се съм засичал, кога почва да духа топлота струя не е много.
Имам спомени, че 60ZSX ми вадеше около 29гр. на минимум.
[QUОТЕ=rоѕѕwеn;941387]Caмo нe paзбиpaм, зaщo нe ги вдигaт пoнe пpи дeфpocт. Aĸo e нaд лeглoтo нa ĸoeтo cпиш, cпopeд мeн щe ce yceщa.[/QUОТЕ]
To пpи дeфpocт и вдигнaтoтe ĸлaпи нe мoгaт дa тe cпacят oт cтyдa. Ocвeн aĸo нe ca c yплътнитeли.![]()
A няĸoй бeшe cпoмeнaл, чe пpи дeфpocтитe нa "Mepцeдeca" дopи и pъĸaтa cи дa зaбиeш дo тypбинaтa, cтyд нe ce yceщa.
Щe гo изcлeдвaмe и тoвa твъpдeниe тaзи зимa.
- - - - - - - - - -
Сори за поеторението. Бутона "назад" на телефона ми прави чакмаци и се получи дубле.
Инженерите затова са измислили топъл дефрост.
При Национала X405А2, при избрано фиксирано положение на клапите не мърдат при ОФФ. Само при дефрост се вдигат.
Ако е избрано автоматично положение, клапите се вдигат в горно положение ако струята стане под 30гр., ОФФ или дефрост.
Дефроста протича по много интересен начин, хем става бърз, хем почти не се стига до студена струя вътре. Празни дефрости за две зими не съм видял.
Работи примерно на 300-400W и решава че ще прави дефрост, започва плавно покачване на консумацията до към 900W около минута - минута и нещо. Стопля вътр. топлообменник колкото може и превключва 4-пътния без да спира компресора. И продължава с дефроста. Докато изляза да го видя, вече си личи че е почнал да се топи и след минута е почнал да тече. Почти винаги около 1л. изтича.
Недостатък единствен - шумно влиза в дефрост!
Мен точно това ме кефи при Панасониците, че почват веднага дефроста без да спират компресора. Но според някои, това може да е една от причините да чупят пружини на компресора.
Ами има си различни гимнастики за тези дефрости.
Мен лично не ме бърка дали дефроста ще е на 30 50 150 или 1000 минути. Въобще не ме интересува дали го прави на суха или мокра пита, дали топли улицата, дърветата или врабчетата, дали ще изхаби 2, 3, 5 или 8 лева за дефрости.... Важно е да го прави с финес.
Ама това вече сум го казвал![]()
Значи имаш дълбок сън. Аз не мога да издържа нещо да ми трещи, пука, чатка в 3 през ноща, и да ми бълбука и шурти посред нощ. Нямам такива "железни" нерви. Обичам да спя на пълна тишина.
Нали това е писал - “с финес”.
Предполагам, че има впредвид точно обратното - да не пука, бълбука....
Новите машини на R32 в общия случай са с доста по-малко количество хладилен агент, следователно би трябвало тези звуци и шумове при тях да са смечени и намалени, но преливането, пукането и трещенето на пластмаси не могат да бъдат избегнати напълно. Вътрешното тяло както е било затоплено изведнъж почва да се охлажда рязко и съответно пластмасите почват да пукат, колкото и да е "мек" дефроста. А при сериозни студове разликите в температурите външно-вътрешно стават още по-големи и неприятните шумове при дефрост се усилват.![]()
mimojef, споделяй как е шума от дефроста на ZS. Мисля, че доста са го барнали. Хващах 1-2 при майка ми и ми се сториха доста тихи. Един потребител беше качил също, поне на клипа нищо не се чуваше. В смисъл, сведени са до минимум шумовете, трудно забележими. Нито пукане, нито на кипене. Например на ZSX и ZMX признавам, че дефростът не е от най-тихите. При ZMX има изпъшкване, бълбукане и звук на преливане. При ZSX изпъшкване няма, но другите две екстри са налице.
Абе аз имам един (само, за съжаление) дето разбирам, че е дефростнал единствено по локвичката под външното.
Ни пука, ни шурти, ни клапи мести, даже и не мига.
А имаше и някакви цепеници с топъл дефрост, дето не би трябвало да имат такива проблеми,
ама и там една цифромания.
https://www.aircon.panasonic.eu/BG_b...charge-system/
ама няма да ти хареса цената...![]()