Страница 224 от 350 ПърваПърва ... 174214222223224225226234274 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,346 до 3,360 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Ами още две цепеници около мен. Да има с кво да си троша нервите
    Около АП-то... нищо интересно. В смисъл... запазили са си стария метод на работа. Висок минимум, винаги топла струя, което е гот. Вчера го пуснахме около 14:00 до вечерта стойности под 260W не съм виждал. Не знам като темперира дали няма да слезе още малко. Автото развърта на по-високите степени, само ако има да догонва повече от 2 градуса. Най ниската и първата след нея са си тихички. Вдигнати са дебитите доста в сравнение с ГЕ-то което за мен е некомфортно. Насочването на струята по хоризонталата е много добро. ГЕ-то малко куца там. Звукът от струята е дебел, плътен като при ЗС, което също е ОК. Пластмасата е дебела, тялото седи много здраво на стената. Външното е тихо с грозна телена решетка.

ФТХМ-а Явно си е ХИПЕР инвертор което пък за мен лично не е много ОК. До към 150W температурата на струята се ядва. От там надолу определено не е моята. Под 120 вата започва да духа на степен която е по-ниска от тази с борчето, която ми допада(доста е безшумна). Като шум на ниските степени е тих, но шумът е малко по остър от на МЕ и МХИ.(жената няма такива впечатления) Може това да е породено от ПДЧ кутията с която затвотих прозорчето над вратата към терасата, върху която е поставен климатика. Не знам. Въпреки, че кутията е облепена от вътрешната страна с микропореста гума 20мм. Държи с 1.5-2 градуса над заданието. Ще видим като темперира какво ще се случи. Клапите насочват много добре струята и са абсолтно безшумни. Няма мятане на клапи при всеки ОН/ОФФ, което ми допада. По време на ОФФ турбината спира, но явно завърта от време на втеме с много ниска скорост. Имам довършителни работи около него (лепя там едни первази) и съвсем слчайно го барнах как завъртя съвсем, съвсем слабо(доста по слабо от следенето на МХИ и МЕ) спря и малко след това се чу едно съвсем леко цъкване, като от миниатюрно реленце и Ватметъра започна да набира скорост. Тялото е стегнато, подлепено е с някакви уплътнителчета. пукане, тракане и шум от фреон не се забелязват. Външното тяло е Абсолютно безшумно за сега.
    Wi-Fi Адаптера си идва с машината.

Както се вижда , кусури винаги се намират. Не знам дали ще свикна да се топля с климатици, но поне ще пробвам.
    Дано поне догодина да прекарат вече тая пуста газчица.
    Този пост е редактиран от mimojef; 04-11-19 в 11:13.
    bobivg, Phoenix_1, Jack Krauser и 3 други харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз ти благодаря за подробната информация и сравнение. За в бъдеще, сигурно ще ти досаждам с някое и друго л.с.
    П.п. Може да си качи минимума, като паднат температурите. Параметрите по каталог са на +7 гр., а не при 12. Може и да се постопли струята. Пробва ли да вдигнеш градусите на 23-24гр? При някои машини се покачва минимума, с вдигане на заданието.
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-11-19 в 12:03.
    Phoenix_1 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    ........... Вчера го пуснахме около 14:00 до вечерта стойности под 260W не съм виждал.....
    260 W не е хич много, а и топ моделите на марката са с подобен ако не и по-висок минимум. И на мен ще ми е доста интересно да споделяш и за двата климатика. Ако нямах алтернативно отопление, най-вероятно точно към тези модели щях да се насоча.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Някой срещал ли е по сервизните на която и да е марка описана някаква връзка между температурата на вътрешния топлообменик и минимума на компресора.
    За ЛГ няма или поне аз не намирам документи в които да има описание на логиката на управление.
    От това което наблюдавам тия дни ми се струва, че разрешения минимум до който може да слезе зависи именно от тази температура на топлообменика и на база на нея си дига или сваля минимума.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Някой срещал ли е по сервизните на която и да е марка описана някаква връзка между температурата на вътрешния топлообменик и минимума на компресора.
    За ЛГ няма или поне аз не намирам документи в които да има описание на логиката на управление.
    От това което наблюдавам тия дни ми се струва, че разрешения минимум до който може да слезе зависи именно от тази температура на топлообменика и на база на нея си дига или сваля минимума.
    При по-висока температура на топлообменника, вдига ли минимума?
    Хевитата и МЕ-то, като зациклят он/офф и им се вдигат минимумите, на които изключват.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    При по-висока температура на топлообменника, вдига ли минимума?
    Хевитата и МЕ-то, като зациклят он/офф и им се вдигат минимумите, на които изключват.

Ами точно това наблюдавам. Ако температурата на топлообменика е под 40градуса разрешения минимум е 10Hz. Над 40градуса разрешения минимум скача на 20Hz. Накъде между 45-50 скача на 30Hz.
    Не мога да съм сигурен, че точно от това и само от него зависи, та и затова питам дали някъде има писано нещо подобно, като логика за минимума на компресора.

8.  

9. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    260 W не е хич много, а и топ моделите на марката са с подобен ако не и по-висок минимум. И на мен ще ми е доста интересно да споделяш и за двата климатика. Ако нямах алтернативно отопление, най-вероятно точно към тези модели щях да се насоча.
    Зимата още не е почнала за да правя генерални заключения. Аз не съм критерий. Не ми обръщайте внимание. 40 и кусур години съм се топлил на парно и съм се охлаждал с машини които не са ми в спалнята. Ама вече като видя въглища и ми се повръща. И да ми ги подаряват не ги ща. Вероятно климатиците които имам, не са лоши, но аз не мога да ги трая нещо. Явно съм имал високи очаквания или по скоро ми се иска да работят като парно
    Дано да им свикна.
    Изводите които съм направил за себеси са, че за да ми е хем комфортно, хем "евтино" стаята в която е климатика, трябва да е с вътрешна изилация на всички външни стени + таван. Евтино, е в кавички заради цената на всички тези изолации
    В момента най комфортно е в стаята със ЗС-а а там изолацията е двойна. И все пак в тази стая климатик раноти от близо месец на отопление. На затвирена врата Офф-а е доста по-дълъг от ОН-а, което си е мехлем за душата ми. В стаите с АП-то и Дайкина при офф усещам хлад от стените, веднага докато спрат. Като тръгнат пък надхвърлят с 1-2 градуса.
    При Дайкина офа е доста по на рядко ама той пък с този минимум започва да разнася хладното което се отделя от стените в долната им част.
    Както казах, рано е още за констатации. Дори много рано. Нямат още два дена стаж
    bobivg, Phoenix_1, rosswen и 1 други харесват това.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Само да не дойде голяма зима, че почнат ли дефростите ще зарежеш климатиците и ще се върнеш пак на парно.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Jack , Хевито няма дефрост по време. На -13 дефростваше рано сутрин и късно вечер като натрупа яко скреж ... толкова. То нямаше и сериозна зима.
    Боби , като застудее ще полюбиш покачването на минимума.
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Точно като удари -10 надолу и спряха дефтостите, защото падна влажността. Рядко по нашите ширини явление. Няколко дни, докато беше така, не съм им хванал нито един дефрост и заскрежена пита. ZMX е с голям, двуредов топлообменник и 90% от случаите, в периода от 9 вечерта, до 6 сутринта, докато съм при него, дефрост не е имало, въпреки, че влажността при нас си е сериозна. Слагам му 25гр. и silent, за да не влиза он/офф (не си покачва минимума като ZS) и така отпада и дефроста по он/офф цикли.
    Jack Krauser одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Jack , Хевито няма дефрост по време.
    До -15° няма. От минус 15 надолу започва да прави дефрости на всеки 35 минути. Може би под тази гранична температура му е лимитът.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Явно съм имал високи очаквания или по скоро ми се иска да работят като парно
    хладното което се отделя от стените в долната им част.
    Трябваше да сложиш поне един подов, та да усетиш разликата със високостенните.
    bobivg одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    До -15° няма. От минус 15 надолу започва да прави дефрости на всеки 35 минути. Може би под тази гранична температура му е лимитът.
    Не знам , при мен не е падало под -13 тази зима(а и предната). Може би Росен може да каже. Какъв лимит имаш впредвид ?

17. Member
    Тук е от
    May 2017

След като се очаква да се пуска газ, това си е най-комфортното (определено не е най-евтиното). Централното отопление е комфортно също, но там трябва да имаш резервно отопление, че в началото на зимата обикновено си на студено докато не замръзнат достатъчен брой абонати. Климатици така или иначе си трябват за охлаждане.
    Phoenix_1 одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Не знам , при мен не е падало под -13 тази зима(а и предната). Може би Росен може да каже. Какъв лимит имаш впредвид ?
    Тук е падало до -16, -18гр. Може и точно около нашия блок да не е падало под -15, но в тези студове нямаше нито един дефрост. Спомням си, че седях цял ден под 60-ката, защото бях отпуска и ходех на проверка на ZMX, тъй като току що беше монтиран. Според сервизното, би трябвало да е както казва Джак, но аз не съм ставал свидетел. Дори и така да е, какво толкова, на някои хора под 0-та си размразяват така, пък са си доволни.
    Mig82 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе