Смолян си е за нордици.
Не е задължително да са по 3 бона.
На Фуджитсу нордиците са на съвсем нормални цени.
Смолян си е за нордици.
Не е задължително да са по 3 бона.
На Фуджитсу нордиците са на съвсем нормални цени.
Ако беше прочел първия ми пост, там умишлено бях казал, че не всеки от Смолян и региона, чете подфорума за климатици на сетком, та да знае какво да прави. Иначе както казах 35RPC с нищо не отстъпва на тези, които ти си изброил. Та те нека хората си взимат грита и компания, ние тук просто си лафим.
Последно, на кое му се вика проблем с дефроста?
Когато прави или когато не прави такъв?
Като прави, а няма нужда - на суха пита.
Като не прави на яко заскрежена пита с часове.
Е какво му е на дефроста, при някои модели е по тих от on/off-a на други.
При мен не е много тих. Бих казал че е шумен, но бърз. Добре, че е е толкова рядък - единствено само при нужда.
Он-Офф нямам, въпреки преоразмеряването.
Не бих могъл да го изтърпя ако е без нужда.
Да се вменява, че безмисленият дефрост е някакъв плюс, ай стига.
То и много други глупости се вменяват - изобщо няма да се занимавам да ги коментирам.
Всяко нещо си има предимства и недостатъци.
Чели сме много теми със съвети "Пусни го на охлаждане и му загрей датчика за вътрешната температура със сешоар." Щото външното е станало на Айсберг, вътре духа студ обаче пущията е решила, че няма НУЖДА от дефрост.
Предимства, недостатъци, компромиси с едно за сметка на друго...... такъв е живота.
Този пост е редактиран от mimojef; 08-12-19 в 23:13.
В петък го играх това на един служебен - на охлаждане искаш да кажеш.
Отначало почнах с пистолета за горещ въздух. После му качих една духалка, че ме заболя ръката да го държа.
Подозирам липса на фреон като цяло.
Работи странно като цяло, нема пари и се оправяме с подръчни средства.
Лошото е, че онзи ден се случи на баба ми на МЕ-то, което е машина, славеща се с ненужни дефрости. Само че причината беше лед в тавата и блъскане на перката в леда. Тази година за първи път разчита единствено на него за отопление. Как се е случило не знам... големият отвор привидно изглеждаше съвсем проходим. Денонощните мъгли при нас, в комбинация с отрицателни температури, разказват играта на много машини. -10 и ниска влажност си е нищо, влагата тормози много климите. Добре че вчера отпусна времето и се стопли. Сега си работи нормално машината. Трябва да му мисля нещо, нагревател ще е сигурно.
Да не ти се изтъпиха боркороните...?
Че на бабата ако и копче трябвя да слагаш...
Удари му един нивелир!
Много често наклона е към компресора, че и напред.
Редки дефрости, само при нужда, ненатоварена машина е за нашия климат. - Сиреч преоразмерена.
2 климатика при еднаква външна имам.
Натоварената е с три отвора поне с 6 пъти по-голяма площ и се запушва първа.
Другата е с един отвор само към Фи 20мм, ама не е толкова натоварена.