Отоплението по тези места с климатици е предизвикателство.
Тук масово се слагат фуджицу, мицубиши и GREE. И трите марки успешно се справят с климата. Някои пробваха и с "часовникарски" модели на daikin и hitachi, но бързо ги разкараха, те са може би за твоя регион Рафа.
GREE за сега са с едни гърди пред DAIKIN
Не съм много съгласен за Дайкин.( не говоря за ниския клас )
Имам приятел с вила на която ходим и е с Дайкин Нордици .
Машинките работят в нечовешки условия. Пускат се преди да тръгнем на макс и докато идем са постоплили.
Много ни е мързел да палим камината
Спал съм там много пъти и на студено не сме били !
Сега друг е въпроса , че тези Клими за по 3000 бона за 9 ка , но пък и е 9 ка само на хартия .( мисля че се развърташе до около 7 киловата 9 ката)
Затова писах "някои модели". Далеч съм от мисълта, че daikin или hitachi като цяло не стават. Но хората масово купуват климатици за 1000-1300лв, а в този ценови диапазон има малко модели които издържат при нашите условия.
Сега ако кажеш и кои са тези модели до 1300лв, защото Хитачи 35RPC съм сигурен, че по хардуер бие доста от тези климатици, а дори покрай черните петъци можеше да се намери под 1000лв.
А софтуера? Или да се взимат машини само по килограмите? Сега ще кажеш, че с един мод всичко е ок, да ама да са го направили в завода производител. Не всеки чете форуми и има време и познания да прави модове. А иначе доколкото разбирам RPD-то няма проблем с дефростите, което е много добре. Иначе ето как вървят машините в нашия район 12Lmca-1250лв с монтаж, Fairy 12-1000лв с монтаж и 5год гаранция, Amber 9-1400лв с монтаж и 5 год гаранция, 20 zs-w 1300лв с монтаж и т.н.
Значи смятай, как се завишават цените в нашия район.
При Вас може да са по-големи специалисти и да работят по-качествено, и от там да идва разликата в цените. Другия вариант е да ползват мотото на митничарите (ден година храни).