Благодаря! Но се чудех това PDH 2400w,при колко ли градуса е?
http://aux.bg/catalog/product_details/259
Благодаря! Но се чудех това PDH 2400w,при колко ли градуса е?
http://aux.bg/catalog/product_details/259
Този пост е редактиран от Bokobogdan; 10-10-20 в 10:40.
Здравейте, бих искал да разбера вашето мнение по следния въпрос. При равни други условия в едно помещение за отопление при температури до -10 градуса каква би била разликата в разхода на електричество при SRK35ZS-W и Gree GWH12UB U-Crown?
За Хасково не бих избрал нито един от двата, ако не бях пристрастен щях да заложил на нещо от триото.
- - - - - - - - - -
Почна се...........
Не знам дали е правилната тема Просто реших да споделя за тая супер боя, която щяла да замести климатиците:
https://it.dir.bg/nauka/superbyala-b...i-klimatitsite
https://www.dailymail.co.uk/sciencet...ditioners.html
#бъдетездрави
На пролет боядисваш с нея, На есен търсиш супер черна боя. Защото със супер бялата може да замръзнеш.
Нещо има заигравка с думите или гооглето не го превежда както трябва.
- It remains 10 degrees C cooler at night than the ambient temperature and 1.7 degrees C lower in daylight.
- "През нощта остава с 10 градуса по-хладно от околната температура и с 1,7 градуса по-ниска при дневна светлина."
Примерно: При дневно напичане - темп. вътр. 25гр., вън 35гр., стена 45гр. (бяла вероятно).
При тая боя: При дневно напичане - темп. вътр. 25гр., вън 35гр., стена 45 -1,7гр. или стена 35 -1,7гр. -(съмнително, но възможно да речем)?
При тая боя: При нощно - темп. вътр. 25гр., вън 22гр., стена 33гр.(някаква ), а при тая 33 -10=23гр.? или спрямо външната 22-10=12гр.(невъзможно)?
Спрямо друга стена да, но спрямо външната не ми върже ич!
Абе имаше един лаф : “с пръдня боя не става” ...
Пък и не ща да си представя цял снежнобял град след една наша кюмюрена зима на какво ще мяза.
Много ми е интересно, направо ми е смешно, когато един климатик не работи както трябва и се заклеймява като преоразмерен! - Хехехеххее.
Ти първо как сметна 500W средно, като казваш 7kWh за ден. 7000/24 = 292W средно!
Аз пък съм според вашите критерии с 5-торно преоразмерен, някой да ме е чул да се оплаквам?
Този пост е редактиран от zxc0; 12-11-20 в 23:00.
виж колега.не съм много запознат с работа на климатиците.Стойностите ги отчита уреда.Не съм смятал нищо.Просто наблюдавам.Преди да влезне във офф през 4-тирите минути които работи климата поддържа стойности около 500 w( между 500-600)
Излиза ми 7000w защото климатика влиза в офф и тогава поддъргахстойности между 25 и 10 w
аз отчитам стойностите когато климатика работи мен това ме интерисува
Може ли да пишете по-грамотно и да внимавате как оформяте отговорите си? Не нужно да се повтарят нещата...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 13-11-20 в 07:02.
Ахаа, тея 500W са моментна мощност - в случая това му е минимума.
Оплакваш се от висок минимум значи.
Софтуера му казва така да работи.
Ако се променят условията, софта може и да намали минимума.
При такава работа, някои са доволни от топлата струя.
Други пък са доволни от ниският минимум, при по-студена струя.
Въпрос на вкус!
Ясно.Благодаря колега.Наистина не ми е позната работата на климатика.За прът път използвам климатик и много неща не са ми ясни.Просто си помислих защо трябва от 500w да намаля чак до 10w след като е инверторен не трябва ли да си поддържа примерно 200-300 постоянно.?Да не би да има някакъв дефект.Другото което ми направи впечетление е че при зададени 23 градуса сутринта към 6 и 30 се събудих днес в 14 и 30 и в стаята беше 24,9.И от предните забелязвам че поддържа малко по висока температура от колкото му е зададено.Но искренно ти благодаря.Признавам си че съм невеж в тая област и компетентни мнения като твоето са ми изключително полезни.Едно голямо Благодаря
Доста въпроси нахвърля, полека.
За 4мин. ОН да свали на минимум си е трудна задачка. Много малко са климатиците дето го могат.
Май един от най-трудните избори е климатик за малка изолирана стая.
Като падне външната, ще работи повече и може би ще слезе на по-ниска мощност.
Топло е още, изолиран си и той гони към 2 гр. горе при него. Ползвай дистанционното и намали колкото ти е кеф.