Страница 240 от 350 ПърваПърва ... 190230238239240241242250290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,586 до 3,600 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Отговор: Свободна тема за цепеници...

Про RPD, я има същата настройка, но не я спира напълно. Има 3 възможности.
    да върти постоянно
    да е 210 секунди изключена 30 включена
    да е 190 секунди изключена 50 включена
    Както каза Гената при 35 цата и мен не ме кефи, защото като се включи завърта доста рязко, а не плавно.
    При 25 цата не съм пробвал защото това въртене е много незабележимо.
    Този пост е редактиран от the inquirer; 29-11-19 в 08:02.
    rosswen одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Това с обдухването т.е. да въртиш турбината при off видиш ли така мерел температурата, са си пълни глупости. Ако беше така на всяко термометърче перка щяха да слагат.
    А като работи компресора и духа топло как мери температурата.
    the inquirer одобрява това.

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Като цяло не е проблем, че върти турбината в ОФф, но за потребителите ще е много по комфортно, ако от Хитачи бяха написали и един ред с който да се вдига клапата максимално на горе и като мине в ОН да я връща в същата позиция.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Това с обдухването т.е. да въртиш турбината при off видиш ли така мерел температурата, са си пълни глупости. Ако беше така на всяко термометърче перка щяха да слагат.
    А като работи компресора и духа топло как мери температурата.
    А без да се движат/смесват въздушните маси как ще потдържа зададената температура точно в 40-50кубика ? Конвекция ...

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На мен изобщо не ми пречи, че върти турбината при офф. Супер ненатрапчиво е при всички машини, до които съм имал допир. Ама явно има и някои свръхчувствителни, на тема шум, без да ми се обижда никой. Такива хора, не са за климатици или може би единствения вариант е както каза Цанков - Нексурата. Ама тя струва колкото един приличен, малък автомобил...
    Този пост е редактиран от rosswen; 29-11-19 в 09:00.

7. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

То когато на човек не му се спи се чуди какво да се щуросва. На мен само в началото ми направи впечатление Трябва да взема един по късичък нагревател на лента да видя до колко се загрява, може да го хвана за изпарителя на вътрешното тяло, така ще е леко топъл и ще лъха постоянно топъл въздух.Ама това когато не ми се спи, ей така за щуротията.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Този момент, когато не вдига клапите, наистина е неприятен. На майка ми Фуджака е така и когато си наоколо лъха неприятна хлад. При баджанака същата работа, той го държи на по-ниско задание 20-22гр., а апартаментът е топъл и машината седи доста време в офф. Като седнем на дивана (климатикът е над него) и е много неприятно. Може в стаята да е 22гр., но чувството е кофти. Много трябва да се внимава с позиционирането на такива машини. Но то с едно ли тряба да се съобразяваш, при монтаж на вътрешното...
    ivan9494 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Абе мен ми трябва за хола 21м2 да сменя сегашния китаец че е много шумен. И ако намеря по тих който да бачка по същия начин, слагам го и се местя да спя в хола през зимата.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    На мен изобщо не ми пречи, че върти турбината при офф. Супер ненатрапчиво е при всички машини, до които съм имал допир. Ама явно има и някои свръхчувствителни, на тема шум, без да ми се обижда никой. Такива хора, не са за климатици или може би единствения вариант е както каза Цанков - Нексурата. Ама тя струва колкото един приличен, малък автомобил...
    Първо, като върти в off трябва да вдигне клапите. Ето ти предпаставка за мрънкане от шумни клапи.
    Второ, като върти в off разтраканата втулка се чува отчетливо, ето ти предпоставка за мрънкане от втулка.
    Трето, в малки стаички каквито са т.н. спални това съвсем леко въртене може да завърти въздуха и ето ти мрънкане от веене.
    Четвърто, като обдухва при off много бързо разнася въздуха и термостата включва, ето ти 3мин.off. Поредната глупост. За 3мин при отворен прозорец нищо не може да се случи.
    Пето, ако се случи слънчев ден и не се наложи да работи компресора, за какво да върти цял ден на обдухване. За да се износва ненужно.
    Gyokov одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Първо, не на всеки му тракат втулките. Второ, клапите не се чуват ама грам, качил съм и клип в тубата, където се местят и вертикалните. В момента ми споделиха един софтуерен трик, при който вертикалните не се местят и тишината е почти пълна. Трето, и трите ми машини са над легла/диван и под 3-те се спи. Под нито една не се усеща, ама никакво течение.
    Нищо лично, но престани да генерализираш за останалите машини по твоята.
    Говориш за някакви хипотетични случаи, за които има много наброй и лесни решения. Ми като е топло и слънчево - има си он/офф бутон и няма да ти върти турбината. Като искаш по-дълъг офф-сваляш температурата. Моят 60% от нощта, до 0гр. е в офф. Разбери, че това, което за теб е съвършения климатик, на друг може да не му хареса. И това, че нещо не ти допада, не значи непременно, че е недостатък. За това, машини бол. Избираш тази, която ти допада най-много като поведение.
    П.п. Само държа да отбележа, че вече 3-ти ден не съм пил и глътка алкохол, защото съм домашно дежурство. Спя си като пеленаче. Машините не се разбира, че бачкат. Тази, под която спя, не я разбирам кога работи и кога не, кога включва/изключва и т.н.
    Този пост е редактиран от rosswen; 29-11-19 в 11:12.
    Aleksandars, tony34al, Phoenix_1 и 1 други харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ами производителя си е дал решение и за това както уточнихме по-рано , едно жично ДУ и готово.
    Соларния ми бойлер например си е с програматор и ти е кеф как да го настройваш. По същото време като го сложих комшията ми(рейсаджия) си взе без програматор и постоянно мрънкаше че за нищо не ставал и били пари хвърлени на вятъра-слагаше в кюпа и моя като в крайна сметка той си купи обикновено теси(което вече според мен е остаряла технология -хвърлени пари на вятъра ако си в къща и имаш 180кв.м. покрив).

Та така , за всеки каприз обикновено си има решение въпроса е дали си готов да си платиш.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Абе мен ми трябва за хола 21м2 да сменя сегашния китаец че е много шумен. И ако намеря по тих който да бачка по същия начин, слагам го и се местя да спя в хола през зимата.
    Не мога да повярвам че в 21кв.м ще усещаш течение при офф от Zs-s. Отделно там тази 7-ца ще работи по коренно различен начин.
    rosswen и ivan9494 харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2017

Евтинджос Гритата си обдухват датчика при вдигната клапа и са шумни. Окса е тих, но нямам чак толкова подробни наблюдения, а и мисля, че ще увисне зимъзка. Мидеите ги хвалят, че са по-тихи, но те май не са с висок минимум.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

rosswen, моите уважения, но горното не генерализира, а е просто извадка от реването по форума през годините.
    Дайсейкай-8 - реване от шумни клапи
    МНИ - напоследък доста втулки позадрънкаха

Аз претенции към никого и нищо нямам, и все пак ако не върти турбината в off къде къде ще са по розови нещата.
    Gyokov одобрява това.

17. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Да при 35 RPC има варианит да се спре турбината,210 секунди почива и 30 работи за да обдуха въздушния датчик,мен не ме кефи много понеже понякога обдухва бая силно.
    Явно при по-малките машини се чувства по-осезателно, когато обдухва. При 18-ката почти не се забелязва. Трябва да го следиш за да го хванеш.
    Genadi80 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Отделно, че е с 1500W компресор, докато Fh и Ltc са съответно с 900 и 850 ватови.
    Това за мен беше вица на седмицата по моята класация.
    Рос много си ми симпатичен, но свали за малко MHI очилата и вземи да се поинтересуваш какво е номинална мощност. От какво зависи запазването на мощността (наклона на правата - кривата).
    50ZS-S
    5.8 (1.6 (Min.) - 6.6 (Max.))
    1.59 (0.37 - 2.30)
    12LTCA
    4.00 (0.9-6.5)
    0.910 (0.20-2.60)
    Коя ще работи по комфортно не мога да кажа, но съм сигурен че втората ще е по топлеща!!!
    Rafailiev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе