И аз пробвах АП-то, че то ми е под ръка.
750W 56 градуса. смъква на 550W, охлажда топлообменника струята слиза до 50 и пак започва да качва. Явно ограничението при този е по температура на топлообменника.
И аз пробвах АП-то, че то ми е под ръка.
750W 56 градуса. смъква на 550W, охлажда топлообменника струята слиза до 50 и пак започва да качва. Явно ограничението при този е по температура на топлообменника.
момчета , от къде ги гледате тези сервизни на вашите клими? примерно за моя МХИ от подписа ми ,как да знам колко вата му е компресора и куп други неща?
Каква е тази жега навън +10°. Човек си нагласи климатика да не оффи, или тока ще му спрът за да офне или външната ще я вдигнат на 10°.
Глобално затопляне. 21-22 декември са най-късите дни в годината и най-дългите нощи. Северното кълбо получава най-малко енергия от Слънцето и в момента зимата би трябвало да е в разгара си, а то я гледай - може по къс ръкав да се разхождаш. От утре денят постепенно започва да се увеличава. Не ми се мисли през лятото какво ще е...
Миналата зима минималните температури се колебаеха около -7° ~ -8°, а този сезон дори толкова няма. Гледам, че метеостанцията е отчела минимална -4,4 до сега. Ако нещата продължават с този темп, през следващата година може и да няма отрицателни температури.
При нас е 14С.
За протокола.
По нашите геогравски ширини има обособени 4 сезона.
Пролет: от ~ 22.03 до ~22.06
Лято: от ~22.06 до ~22.09
Есен: от ~22.09 до ~22.12
Зима: от ~22.12 до ~22.03
Чвстита Зима на всички! С пожелание за по-ниски сметки.
А разгарат и би трябвало да е от средата на Януари до средата на Февруари.
Този пост е редактиран от mimojef; 22-12-19 в 10:50.
Че то след 22 декември денят започва да нараства, каква зима?
На мен така ми изглежда по-правдоподобно:
Пролет: март, април, май
Лято: юни, юли, август
Есен: септември, октомври, ноември
Зима: декември, януари, февруари
Тъкмо щях да кажа, че ще заспи, ама ме разубеди леко. Загубите ти не са за пренебрегване. При мен съм на 99% сигурен, че дебитът ще е достатъчен и на -15гр., но аз съм изолиран и стъклопакет 4 сезона. На kgta дебитът е 5.5м3/мин, на 1-ва, а на AP е 5.9м3/мин. на 2-ра. Разликата е малка. При мен стигат и 4-5 м3/мин., за да топли в студа, но загубите ми са по-малки...
Зимата ни е по-
от зимата ви...
Е, не можа да мине 20С
Този пост е редактиран от ccankov73; 22-12-19 в 14:00.
Бургас
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
mimojef, мисля че ти имаше 20zs-w и ap25vg, от кой от двата си по-доволен? Изключваме случая с втулката.
Ами.... знаете ми мнението за климатиците. За мен са си скъпи духалки.
Топлят си и двата климатика.
При ОН/ОФФ им чувам клапите и на двата.
При МЕ нещата са опростени. Просто работи или не работи. При мен работи постоянно на 270-300W което е близо до минимума. На по-висока степен на турбината слиза и до 250. В топло време както е сега, ОН/ОФФ-а си е на честичко и клапите дразнят, но при температури под 5С Работи с дни на минимума си.
За МХИ съм писал много (и не само аз) ОН/ОФФ там си е и при ниски и при високи температути (поне при мен) и на отворена и на затворена врата. При колегата МИГ не е така в 18м2.
И при двата ако не улучиш помещението ОН/ОФФ-ите ше те побърка.
Хитачито мести ли клапите при ОФФ?