В хола ми бързо става 20гр., ако сваля. Виж този в детската бичи дълго време в офф, часове наред.![]()
В хола ми бързо става 20гр., ако сваля. Виж този в детската бичи дълго време в офф, часове наред.![]()
7-та изглежда най-добре за малка стая с номинал от 500w.
На inqirer са монтирани в неизолирана къща на гола тухла , похвално е че изобщо се справят. От него минимуми не можем да очакваме ... другите собственици на модела да пишат ако имат желание ???
- - - - - - - - - -
В неизолирана къща (стая с външни стени) 300-400w. са си консумация мечта.
Този пост е редактиран от Mig82; 20-01-20 в 22:31.
Аз много взех да се замислям за тези Хитаци. Ако ми дефроства ненужно-що го модна. Колко ти му е, доказано работи при марката.Минимум 330W не ме плаши, ама грам.
П.п. @the inquirer, поддържа ли заданието що-годе точно на Ауто турбина? Адекватно ли е Ауто режима на турбината, като цяло?
Този пост е редактиран от rosswen; 20-01-20 в 23:00.
Колега, лично на мен ми се струва по адекватен ауто режима при 35RPD, но като цяло при мен проблема произтича от мястото на монтажа на вътрешното тяло. Просто към момента на монтаж нямах друг избор. Отдясно не трябва да има абсолютно нищо, нито стена нито мебел, отляво да има поне около 60 см. от стена. Задължително поне 3 метра тръбен път, не по-малко. Ако се сещаш още нещо питай.
Ще питам и още как.Аз компромиси с мястото на монтаж, на вътрешното и външното не правя. Това е уред, който духа и е от голямо значение, къде ще бъде монтиран. Не поддържа точно температурата ли? Повече, по-малко? След офф развърта ли повече или само колкото е необходимо? Ако развърта, то до колко вата и за колко време?
Вашите климатици духат ли равномерно по цялата ширина на вътрешните тела?
От известно време ми прави впечатление, че моят 18LFC (поставен в 38м2) духа предимно от средната част( около 50-60% от цялото тяло), съвсем леко в лявата и въобще не духа от дясната част.
Този пост е редактиран от valio_; 21-01-20 в 11:33.
Филтрите мити ли са скоро? Ако да, при спряла турбина светни с фенерче и виж дали турбината не е станала цилиндър на някои места.
Ще проверя за турбината.
Преди два дена мих филтрите. Редовно ги мия, на 2-3 седмици. Самия климатик е на една година, лятото почти не е работил.
....................
Вертикалните жалузи са центрирани. При това центрирано положение, най-левите стоят една идея на ляво, но не смея да ги бутам на ръка защото са с моторчета. Но проблемът е другаде.
Този пост е редактиран от valio_; 21-01-20 в 15:05.
Ами виж дясната страна на жалузите дали не е насочена наляво ...
МХИ ми харесват, но не са подходящи за моето помещение. ZS-S ще бачка он/офф в тази стая. Отделно, че жената не обича високи задания 24-25гр., за да не изключва. Проблемът не е он/офф, а че винаги развърта и държи 600-700W цели 5 минути. Под -2, следват дефростите на всеки 10 он/офф цикъла, което са си 2.5-3ч. 20ZSX е мощен и голям за това помещение. За това казах, че ако още имаше ZMX, нямаше да се замислям. Той не си вдига минимума (нищо че е по-висок), под 0-та си бачка без да изключва , следователно няма дефрости на он/офф цикли. Отделно, като му включиш silent, не развърта повече от 400W, не е като при ZS. При мен, със silent си поддържа 23-24гр. без проблем, на ниските степени на турбината, до -12гр. (до толкова съм го тествал). Помещението, за което се чудя каква да е следващата машина, е огледално с това, в което е 20ZMX и знам колко му е нужно.И като дебити, и като мощност.
Как се топлят японците през зимата... да разобличим някои митове и легенди за японските бракми...
В студените северни региони Хокайдо, Нагано се топлят с централно отопление.
В Токио, в централните и в южните части, където климатът е субтропичен и населението живее навряно в кибритени кутийки се топлят с климатици, но там дневните температури през зимата са +5°~ +8°, нощните температури се колебаят +1° ~ -1° Тоест сериозни студове няма.
Японците живеещи в големи къщи използват газови печки за отопление във всяка стая, тъй като им излиза скъпо с климатици да затоплят толкова голям обем, също и т.наречените "котацу", които представляват малки масички с покривка отстрани и нагревател от долната страна.