RAS-13G2KVP-E е изразходвал 160 kWHh от 01.12.2019 до 03.01.2020. Работи нонстоп, по различен начин и топли цял етаж, когато няма никой.
RAS -10PKVP-E е изразходвал 62 kWh за съшия период, работейки периодично и управляван по WiFi. Поддържат се температури между 20°С и 23°С. Обемът е около 168 куб.м. Не съм доволен, че все ми е горещо. Но пък жената е доволна.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Миришат го тези машини, които са с изложение юг - югозапад. През повечето време е можело и да не ги пускаш, ако си пловдивчанин. Едната ми слизаше няколко пъти под 60W и побеснявах. Наложи се да я спирам по радиото следобедите, когато ни няма. [emoji846]
Не, 3 стаи, с коридор. В едната спя аз и отопляването и е забранено. В нея температурата варира 19°С - 21°С. Вратата и стои отворена само тогава, когато ни няма или когато другите спят. Иначе от нея пълзи гаден студен въздух и срива комфорта в другите 2 помещения, където се забавляваме.
Няма защо да си вадим трънки... Сметката е много проста - 1лв. на m2 отопляема площ, на месец.
Ако е повече, сменяйте дограмата, цепениците или слагайте изолация...
Щом успява до сутринта да ги държи 19-20 градуса, е източна стая с малка тераса в панелен апартамент на 4 тия етаж от 8 етажен блок.
- - - - - - - - - -
Дървената дишаща дограма не я сменям, пък ако ще да давам и 2 лева на квадратен метър
Гоуема дискусия днес.
Различи помещения в различни сгради, с различни машини на различни температури и в различни населени места...
Кое сравняваме....
п.с. изолацията и начина на ползване ги забравих...
Аз мисля да сложа още една машина в коридора за да ми стане сметката поне 200лв.
Само за климатиците.
Ще трябва, че като гледам какви сметки плащам аз ме е страх да ги споделям