При мен падна на +1 градуса и продължава да духа много горещо, без да си помисля да прави дефрост
Потърсете малко из интернет и не се опитвайте да си обяснявате всичко на база " моята цепеница прави така"
https://youtu.be/Irci-CKk4tU
С цялото ти учудване, еми няма нищо общо с работата му през първата зима.
- - - - - - - - - -
То за MHI си го пише по брошурките, дай пример на алгоритъм или част от него което си забелязал при това mhi.
- - - - - - - - - -
Твоите цепеници имат ли фузи логик?
Току що се опитах да премеря изходяща температура. При външна +1 вентилатор на ауто, изтърпях да държа термометъра до тази стоиност :
Няма дефрости, няма драми, следи си заданието 22 градуса (мерени на 40 см от пода с ДУ) с точност 0,3 градуса
Писал съм в темите, доста... Ама едно време имаше кой да чете.
Това на клипа не е размита логика.
Milanov, шегата настрана, утре ти пускам клип, как 20ZMX работи близо до минимума си, колкото си поискаш, при това в 13,5м2 изолирано стайче. Температура на изходящия поток 29-30гр., задание 23.
stainway, ти си си взел климатик за финладска зима, пък го ползваш при пловдивска.
milanov, верно не е за тази тема, но новия котел с управление CT200 е например
нещо с такава логика - направо ме кефи.
Повече от 0.1С разлика от заданиято няма.Има си самообучение и още една камара екстри.
Чак съжалявам, че не го смених по-рано.
Комфорта е несравним.
Та си помисли - твоите като не ти харесват - сменяй ги и се радвай на живота извън форума.
Зимата тук е през януари и февруари. Като замръзнат каналите и всички почнат да се радват на леда и пързалянето с кънки, ще си говорим къде е студено и къде не е.
Дотогава нямам никакви забележки относно цепеницата ми-бълва жега, спазва си заданието, работи тихо и т.н.
Животът е много кратък и цената на газта все по-висока Имам си и HR++котел, но комфорта, който ми предлага цепеницата е по-голям.
Горете си фосилни горива и си протестирайте за цената им. Бъдещето е ясно и то не минава през газификация, но в крайна сметка най-важното е всеки да е доволен от качеството на живот
stainway, ставаше въпрос, че твоя климатик ако не топли, то малко други биха се справили.
От къде ти дойде на акъла за фосилни горива и т.н.,
просто дадох пример на milanov за “умно управление” и да не си губи времето
по разни “....метри” , ами да си сменя машините като не му харесват.
То Mega спомена даже и перални с “умни” управления.