И миялните машини са с Fuzzy Logic ,но не ми се обяснява
И миялните машини са с Fuzzy Logic ,но не ми се обяснява
Ебе дайте пример от алгоритъма и кажете "тази размита логика прави тези неща да се случват така и така..."
Моята цепеница пък носи свеж въздух от Боровец....така пише в брошурката.
Всеки алгоритъм с интерполация може да мине за "fuzzy logic". В климатиците има доста интерполации, примерно:
1)X-външна температура, Y-коефициент на корекция на компресора
2)X-външна температура, Y-коефициент на корекция на външния вентилатор
3)X-вътрешна температура, Y-коефициент на корекция на скоростта на турбината
4)X-(разлика желана - стайна температура), Y-коефициент на корекция на компресора
и т.н. и т.н.
Whirlpool (не климатиците, а нормалните уреди) имат една глупост 6-то чувство. Всичките ни уреди са Whirlpool без климатиците.
Вкарваш манджата във фурната, натискаш 1 копче само и тя си пече сама. Има датчици за дим. Като почне да загаря се изключва сама и т.н. Съдомиялната сама си тегли колко е пълна и решава каква програма да избере. Пералнята също тегли дрехите.
Чета, чета, и от две страници не хванах никакъв смисъл.Пак чета ,пак не хванах нищо и се оттеглих да пия кафе от тъпата ми кафемашина, под моята техника, нямаща акъл и неможеща да мисли.
Размитата логика не е изкуствен интелект.
Ех, добре, че е форума.
Всяка сутрин докато се “изтропквам” го гледам това :
Да разбера аз след 10г.,че сушилнята била с размита логика.
Aleksandars, защо питаш. Нещо имаш в предвид ли?
П.П.
Сложно ни се видя с тази размита логика. Да си пускаме снимки на ватметрите и да си пие всеки кой каквото си пие.
Поздрави,
- - - - - - - - - -
Може ли да измислиш някаква тема за Разскрежаване при климатиците.
Тема си има...имаше, не знам...Питам, защото се чудя, ако си семеен, защо не обръщаш внимание на семейството, ами висиш като .......върху климатизаторите?!
Еми точно това е целта, ако може по някакъв начин да се отстранят така да се каже детските болести от тези климатици. Или ако не може поне да имам представа с какви други модели да се заменят евентуално някога. Фученето и пукането не ги слушам само аз, а всички в къщи. Все пак вися като ... пред/под моите, не на комшията.
П.П.
Ще се огранича с "висенето" за в бъдеще.
Човека по цял ден е в любимата. Чудя се, как жена му не ревнува.
Развод (с климатик) е сравнително бързо и безпроблемно преживяване Може би някъде чака "истинската любов"-тиха, топла, безпроблемна....
Аз предлагам да направим една тема за запознанства - всеки да разкаже за себе си.