И аз забелязах че на 2 пъти не ми дава да местя клапите, и мислех че е някакъв бъг само при мен евентуално а то може и да е било защото компресора не работи.
При Gree Cozy има и една друга бъгня, която се появява от време на време. В режим на отопление тръгва за 20-ина секунди, после вирва нагоре клапата в режим следене, мота се няколко минути и си започва да бачка нормално чак тогава. При мен това с помненето на позициите не е проблем, тъй като токът не спира практически. Не съм видял да сваля клапата до долу и после да заема зададената позиция, но Cozy-то си има много версии. Моята е без сензор I-feel, но пък сензорът на самата машина работи правилно.
Венци, имаш ли представа дали при Aux I-feel праща някаква информация към климатика или просто следи температурата в стаята. В режим на охлаждане (за отопление не съм пробвал) - си бачка на 800+ W докато стигне и помине заданието без да се сеща да намалява. Коригира се като му пуснеш ECO. Тогава почва на около 800-900 W и си слиза на около минимума. Не съм мерил, но по моему голяма разлика в температурата на струята при 800-900 W и 430 W няма. Демек в режим ECO работи доста по-ефективно.
Нагревателният елемент май се включва само от дистанционното (пак за AUX).
Що се касае до Samsung от 2009-2010 година - имах наблюдения върху 10-ина такива до преди 3-4 години. Беше оцеляла само една като всичките останали бяха родили, а палитрата от дефекти и бъгове беше бая голяма. Не знам как е с новите им модели, май са се научили, но ....
Аз няма да пиша за софтуерни бъгове, че .....почнали.....майко мила....
Е аз бъговете в климите не ги виждах преди да почна да чета форума. Бях на принципа - каквото, такова. Сигурен съм, че ако си вземеш истинска пръчка, ще видиш какво са бъгове.
За 500лв ще ги преглътна всичките, за над 2хилки 1..2 бъга макс.
Е, не е за 500. За към 750-900 с монтажа, но да - по-лесно се преглъщат бъговете като не си дал много пари.
Онуй за 500 може и да поприседне.
Vizi , режим Eco важи ли при отопление или само на охлаждане ?
Каква е сигнатурата на модела който е при теб ?
finlux fdci-12dc46gfh, но мисля че под това име са продавани и машини с други характеристики. Не съм го пробвал в режим на отопление и не знам (не живея в момента в жилището, където е). Предполагам, че Венци може да каже.
https://www.youtube.com/watch?v=JNm8...ature=youtu.be
Линка е взет от една друга тема във форума.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post896283
Май някоя тръба или перката опира в ламарината
Нещо много тихо в темата напоследък?
Ами тихо е... времето топло, май няма да има сняг тази зима.
В София, като тръгвах сутринта за работа, термометъра на колата показваше 3*С :D