Е аз също съм го правил и го правя - и става.
Е аз също съм го правил и го правя - и става.
Кво се занимаваш тогава,
човек без проблеми си търси такива....
Не, не вярвам в дядо коледа. Докато се оплакваме по форумите, един е глух, втори тъп, трети не му се занимава, а на четвърти не му пречи (на всички не им се плаща - това е ясно) - така ще е. Имам опит и с заведение - уредихме (нашият блок) им доста актове и даже и да не си спазват работното време, вентилацията не работи след 10, външните маси не работят също след 10 и не позволяват на клиентите си да паркират пред нашия блок. Има по-близък блок до тях и ако тях не ги мързеше - щяха и работното си време да спазват, но на нас сега не ни пречат. И с незаконно строителство съм си имал работа и с хиляди други неща. Тъй че имам опит - както като гражданин, така и като професионалист. Много добре знам колко са корумпирани институциите, но и тях ги е страх да не си изгубят работата.
Пони аз преди години като се настаних в апартамента ( ергенския ми ) в блока имаше 2 ма тариката.
Един дето се водеше ,че е луд и един дебел дето се мислеше за як.
В началото аз не съм ги закачал нито пък те ме и е нямало проблеми .
Чувах от време на време разни скандали във входа ,но като мен не ме засяга да се оправят.
Проблема при ме дойде от това ,че излизайки от входа видях тоя “ лудия “ да тормози и псува една баба при което му повиших Тон и той я остави ..
След това като се разминавахме ме гледаше на криво ,но нищо не казваше .
Един ден обаче бившата ми се прибра плачейки как тоя келеш я обарал в асансьор и хубаво ,че спрял та слезнала.
При което аз запалих моторетката ( по принцип лесно паля ) и тръгнах да се качвам на 8 мия етаж да го видя господин тариката.
За мое щастие той си се возеше в асансъора .
Влезнах затворих врата ( моя каза че се е чувало псуване аз не помня ) и му показах откъде изгрява слънцето.
Незнам колко бе луд ,но по после много зор видях да го издърпам от асансьора и да го оставя на площадката да си поспи .
След това той взе ,че се оправи пък и другия дебелак се кротна.
Сега Верно после полиция това онова ,но аз какво да направя като човека се е спънал и е паднал по стълбите .
Нямам вина .
Понякога само това оправя .
Затова на жената и викам докато съм още млад и тъп може в апартамент ,но след 10-20 години ще дойде някакъв дето и аз ще трябва да си мълча .Така ,че избора за мен е къща .Да няма разправии или поне ще са по- малко.
Нищо лично към всички пишещи (и към мен тоже) ама май требе позачистване на темата.
Аз давам пример с нещо, което работи. Трудно е, много нерви и понякога се налага и да се плаща, но върши работа. Разбира се в БГ трудно може да се съберат хората и да се защитят от поредните уроди и точно поради това е пълно с такива. Просто не сме дорасли. Проблемите със заведенията са толкова разпространени, че ако пострадалите си направят партия - ще спечелят изборите.
Сега да се върнем на цепениците .
Преди малко разбрах ,че тази седмица ще сме на Планина в една вила която се топлела с клими и за екстремни случай имало камина ,но нямало дърва ,че го мързяло лятото да се разправя Това на надморска височина около 1500-1600 метра в гората .
Аз съм малко скептичен ,но моя приятел каза да не се притеснявам ,че климите били Дайкин и нямало. Да ми е студено .
Гледах прогнозата и го дават да падне до -18,19 градуса ,а през деня да стигне макс до -5 .
Това със снеговалеж .
Викам да си взема 1-2 духалки за всеки случай ,че да не слизам по спешност от гората с замръзнала жена и дете
Та ще ги видим тия Дайкин кви са и изобщо ще тръгнат ли .
п.п.
Питах нещо за модел това онова ,но той каза ,че не ги знае .
Или поне една щилка в багажника ,ама не за "цепениците" де ... за дървата
Аз съм доволен от дограмата, относно шумоизолацията. Аз сложих 3-ен стъклопакет 40мм. Чудех се как да се даде реално количествена оценка колко намалява шума. Да ти запиша клип с отворен затворен прозорец, ама не е същото като с дограма някаква и с дограма с 3-ен стъклопакет.
В стаята работи усилвател 2х120W номинал истински (не PMPO), почти на макс, отвън се чува все едно се гледа телевизор, колкото да се чува.
ПС: Предната дограма си беше зле, щото беше с единични стъкла.
Относно шума - разположението на стаята е все едно концентратор на шум. Комшиите от около 60-70м, през къща ги чувам какво си говорят, кучетата като лаят ми бъркаха в мозъка.
Сега почти нищо не чувам.
Този пост е редактиран от zxc0; 21-02-19 в 22:54.