Компресорът работи на интервали и се образува лед, а не скреж.
Компресорът работи на интервали и се образува лед, а не скреж.
Джак, точно така е. При МЕ-то ми често се наблюдава, понянога и при ZMX, тъй като работят доста он/офф и около 0-та се получава точно този ефект. Гаранция, за това е и зададен в алгоритъма на хевито, въпросното условие за брой изключвания на компресора, за определен интервал от време. Превенция от натрупване на лед.
Gyokov, каква е твоята машина?
Машината ми е в подписа - Fujitsu 9ldc. Имам я от 10 години, до около -5 градуса винаги работи Он-Оф, но досега не съм я виждал с такъв прозрачен лед. Възможно е просто да съм пропуснал тези моменти.
Може би е важно да уточня че машината е монтирана на сушина и изключвам обледеняването да буде от изтекла върху нея вода.
Пропуснал си моментите.
----------
При температури над 0-та високата влаждност и гъстата мълга всъщност предотвратяват дефростите, под нулата е обратното.
Миналата зима наблюдавах следното - външна температура 2-3 градуса над нулата, влажност 99% + гъста мъгла, по-скоро нещо средно между ситен дъждец и мъгла. Климатикът бичи на висока мощност и вътре топли като калорифер, а отвън тече яко конденз, но питата не замръзва.
При 99% влажност точката на оросяване се изравнява с околната температура и ако има достатъчно дебит, топлообменника не може да започне да трупа скреж.
Нищо му няма на ЛДС -то.Може да работи с дни със заскрежена и заледена пита без проблеми, в зависимост от заданието.Само понякога събира малко лед на ръба на тавата отзад при обменника, но не е проблем не мачка тръби и не пречи на работата.
Само прозрачен лед. По-тънък най-отгоре и по-дебел най-отдолу (около 5мм).
Всичко се стопи за времето на дефроста.
Предните няколко дни заскрежаването беше бяло. Изхвърлях по една кофа вода на всеки 5-6 дни.
Нямам притеснения,че му има нещо. Просто споделям защото ми стана интересно.
Допустима е работа на машината със заскрежаване, чиято дебелина допуска различаването на отделните ламели на топлообменника. В Пловдив, при такъв режим на работа, дефростите са на около 2 часа, при мощност около 70% от номинала. Ако скрежът е по-дебел и дефростите са по-редки от през 40 минути, се иска фина настройка на сензорите за външна температура или тръбния. Решавал съм такива проблеми при стари машини.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dodo_pv; 25-11-18 в 14:06.
Джак, когато е на суинг/реене няма нужда да се помни нищо друго освен, че е избрано реене. Идва токът и клапата почва да се рее.
Има разни техники за щадене на епрома от записи/презаписи. Съхраняват се в рама и при отпадане на мрежовото напрежение се записват в епрома.
dodo_pv, за първи път чувам за такива фини настройки и така специфицирани критерии за дефрост.
Би ли споделил повече информация.
Изобщо не се притеснявам, просто го видях за първи път с очите си. Така или иначе щеше да мине в офф, защото си беше подминал заданието. Но тук е дни наред около +4 през деня и много влажно, няма слънце и т.н. Не съм видял никакво заскрежаване засега и никакви дефрости, поне през деня или когато съм у дома...
Колкото до "помненето" на настройките-снощи си направих отново експеримент, като му вдигнах нарочно клапата нагоре и после прекъснах захранването. Всичко си помни цепеницата ми Ето видео:
https://drive.google.com/open?id=1Hd...sroaja0sO05Th9
Това е цялата информация. Когато започне да заледява, намаля дебита на въздуха, пада температурата на тръбите и разликата спрямо външната температура започва да нараства. При определена разлика се инициализира дефрост. Тази разлика се подбира така, че да е изпълнено написаното по-горе от мен. Първо се пробва с местене на сензора за околна температура, ако не става, с тръбния. Това, при положение, че и двата са изправни.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Машината си е перфектна и работи без проблеми, не се занимавайте с глупости и не разваляйте хубавата работа.