Страница 82 от 350 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 5236
Like Tree4644Одобрявам

Свободна тема за цепеници...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

Миланов, клас цепеница като го изключиш от ДУ правят да кажем 2х макс брой микростъпки нагоре и така се прибират. Контролера не знае къде е клапата и така се гарантира прибиране. На някои дори се чува щракане,тракане или леко блъскане. Клас брикети и пелети имат потенциометър на оста на стъпковия мотор или енкодер.
    ccankov73 одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Вици, трябва да е крадена цепеницата или трео, от високия клас!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Не схванах!
    Венци, май сме off от темата с брикетите, тя си е само за цепеници.. :-)

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Искам да кажа, че за хиляда лева, нова машина, с монтаж, трудно ще намериш.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

мааалко по-високия клас има в предвид ...

6. Member
    Тук е от
    May 2017

На промоция даже и феите са там някъде, а бората и без промоция е под. Козито беше заменено от Ломо, а после и Бора.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Аз най-после наблюдавах дефрост на ВИП-а. Напълно без видима причина, но си беше стигнал заданието и го подминаваше, така че си направи бърз дефрост-около 3 минути, след което си изчака да падне температурата. Външната е +2 влажност 99%. Иначе нямаше никакво видимо заскрежаване ...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    Миланов, клас цепеница като го изключиш от ДУ правят да кажем 2х макс брой микростъпки нагоре и така се прибират. Контролера не знае къде е клапата и така се гарантира прибиране. На някои дори се чува щракане,тракане или леко блъскане. Клас брикети и пелети имат потенциометър на оста на стъпковия мотор или енкодер.
    И двата ми са така, изключваш от дистанционното и крррррр в едното крайно положение и после кррррррр и в другото. Но като го пуснеш пак от дистанционното (без да е спирал тока) си отиват на място. Е, какво пречи и при спиране на тока да се запише и клапата в епрома.

- - - - - - - - - -

Няма значение дали е цепеница от 500лв или ципеница от 2500 щом има авторестарт и се помни режима, градусите, вентилатора няма логика да не се запомни и клапата, освен ако нарочно са я пропуснали.

10. Member
    Тук е от
    May 2018

Какви са тия дефрости по това време хем помещенията ви изолирани хем харчат малко хем има дефрости. Аз досега един дефрост не съм видял а за късмет в събота и неделя както миналите така и сегашните са студени и влажни поне до обяд и след 9 часа вечерта. Явно климите ви работят не толкова икономично колкото се пише по тия форуми. ЛТ при всеки пуск прави 2000 ватов старт но после бързо се успокояват нещата и няма никакъв дефрост само конденз от влажния въздух който минава през топлообменика долния отвор е станал като чешма постоянно тече но лед няма.

11. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Миланов и аз затова говоря. Могат да запомнят 50 байта, а те помнят 3...
    milanov одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

PPP1, не се напрягай чак толкова. Много зависи от условията. Над стаята, в която спя, се отоплявят именно с 12LTC, в 13,5м2 стайче, с минимални загуби (да, зная - звяр в клетка!). В последната седмица, съм му хванал/чул/видял, не по-малко от 10 дефроста. Както разходът, така и дефростите, зависят много от външните условия.
    П.п. stainway, не се притеснявай, явно се е случило така, че е удовлетворило всички условия на дефрост алгоритъма. Хевито в детската прави по 1-2 на ден, ненужни, на някакъв брой изключвания на компресора, за определен период от време. Аз му хванах "цаката", от градусите на дистанционното и последните 3 нощи не е дефроствал нито веднъж. Интересното е, че се случва в точно определен диапазон от градуси, примерно от 0 до +4. Под 0-та без да заскрежи яко, никога не пуска дефрост, само в крайна нужда. Пускал съм снимки какъв снежен човек става. Но тогава спира да изключва и условието за брой изключвания на компресора отпада и докато почти всичко наоколо се сцепва да размразява, той си свирка и си топли.

13. Member
    Тук е от
    May 2018

Добре де какви са тия условия толкова специфични. При нас също имаше температури от -1,2 до +3,4 със силен дъжд и без дъжд с много висока влажност и с мъгла един климатик за да се обледени означава че работи над номинала си най малко защото иначе няма как топлообемнника да замръзне толкова лесно т.е. температурата му да е ниска от изпаряващия се фреон. Аз не се впрягам просто наблюдавам как се държи климатика щото и аз неочаквано станах член на вашата секта )))). А и поведението му според мен се осланя на някои теоретически постановки/макар че България е единственото аномално место в познатата вселена където теорията и практиката не се държат ръка за ръка според повечето българи/ т.е. ако няма повишено изпарение на хладилен агент респективно по голяма нужда от топлина която трябва машината да отдаде не би следвало външния топлообменик да се преохлажда
    tony34al и rosswen харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    И двата ми са така, изключваш от дистанционното и крррррр в едното крайно положение и после кррррррр и в другото. Но като го пуснеш пак от дистанционното (без да е спирал тока) си отиват на място. Е, какво пречи и при спиране на тока да се запише и клапата в епрома.

- - - - - - - - - -

Няма значение дали е цепеница от 500лв или цепеница от 2500 щом има авторестарт и се помни режима, градусите, вентилатора няма логика да не се запомни и клапата, освен ако нарочно са я пропуснали.
    Старата конвенционалка имаше функция люлеене на клапите(движат се непрекъснато), а епрома има ограничен ресурс за записи. Представи си, ако се записваше всяка позиция и държиш калипите само на такъв режим колко бързо ще му се изчерпи ресурсът.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...

PPP1, моля обърни внимамие на тези снимки, правени са преди няколко дни:

Какво ще кажеш, има ли нужда от дефрост? Външната е около -2, с гъста мъгла - около 100% влажност. Консумацията се въртеше между 320-340W, т.е. работеше разтоварен. Не знам за кой път го казвам, не вадете генерални заключения, за машини, по вашето географско положение. А доколкото знам, колегата stainway изобщо не живее в България.
    Genadi80 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    May 2018

Аз не гледам географско разположение а климатични условия. При нас беше абсолютно същото миналата неделя сутрин мъгла отрицателни температури след 10 часа преди обяд започна да вали като температурите цял ден бяха между 0-4 градуса. Днес примерно изобщо няма да го включвам в наблюденията си щото навън е 4-5 градуса такова слънце пече че в стаята е 20 градуса без да работи нищо.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

И моята машина тази сутрин направи необичайно дълъг дефрост (повече от 10мин).
    Сооменавам го тук защото странното беше че леда беше не бял на цвят както обикновено (като на снимките от горния пост) а прозрачен. За първи път откакто имам машината забелязвам такова обледяване.
    Какво е вашето мнение и опит?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22
  3. Изтрита тема
    От cska84 във форум За Форума
    Отговори: 15
    Последно: 26-09-11, 14:01
  4. Отговори: 27
    Последно: 30-06-10, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 12-06-06, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе