Начетен си пък....
За 150кв.м. се гледа номинал/маскимал.
За 15кв.м. се гледа минимум.
- - - - - - - - - -
Screenshot_20181112-065443.jpg
Миланов здрасти, имам едно въпросче към теб. Какъв термистор използваше, когато мереше температурата на Дайсекая?
-------------
Тоя има като твоя анемометър.
На VISHAY
ЦЪК - NTCLE100E3472JB0
ЦЪК - NTCLE100E3103HB0
Имат екселска таблица и много точно се знае температурата при какво съпротивление е. ЦЪК
божо, дай един клип какво толкова ти се струва шумно външното тяло на твоят климатик.
Колега Миланов във връзка с това че преди време имаше дискусия за работата on/off ... че била по-икономична от продължителната работа на ниски честоти , японеца го е написал. :
一般的なエアコンは、室温を維持するため、設定温度に近づくと、圧縮機の運転を停止(サーモオフ)します。 しかし、圧縮機を停止すると室温変化が発生するだけでなく、圧縮機を再起動させる際、電力ロスが発生してい ました。
本製品では でサーモオフの発生頻度を抑えて、室温変化と電力ロスを低減※3します。
A general air conditioner stops the operation of the compressor (thermo-off) when it approaches the set temperature to maintain the room temperature. However, stopping the compressor not only causes a room temperature change but also causes power loss when restarting the compressor.
With this product, suppress frequency of occurrence of thermo-off, reducing room temperature change and power loss.
Мисля че на Spst , ще му се хареса тази извадка.
Този пост е редактиран от Mig82; 13-11-18 в 10:43.
На dodo му дай линк в оригинал да ги прочете, че според него все тая било.
10мин да работи компресора и да харчи 250w, а турбината да не се върти. И после се завърта турбината само за 10мин и следва почивка 10мин. Този икономичен режим само супер климатиците го могат.
- - - - - - - - - -
Хевито 25zm-s, 4мин off. Какво толкова може да се промени за 4мин. в една стая. Нищо. (при положителни външни температури)
Това са твои интерпретации. В рамките на минута вътрешното подминава 30°С и турбината тръгва. Бъркаш нещо с успиването при определени условия, заради мястото на сензора за стайна температура.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Не са интерпретации, така работеше първата зима.
Излиза, че ми е набутан дефектен климатик ли? Еееее, на тези тошиби не им ли правят качествен контрол.
- - - - - - - - - -
Ъъъъ, така работеше първата зима без ватметри, термометри. Само с часовник.
Разбира, че ще ми хареса, но това не е някаква новост за мен. Отоплявам се на климатици от 13 години, като първите ми бяха конвенционални. След това ги смених с японски инвертори. Мерил съм и едните и другите. Имаше период в който можех да сравнявам топлината от едните и от другите. Въпреки, че усещането за топлина е строго субективно, при преминаването от стаята с конвенционалка в стаята с инвертор се усещаше ясна разлика. При конвенционалният топлината е някак по-рязка и неравномерна, докато при инвертора е сравнително равномерна и някакси по-мека, което създава едно приятно усещане. Затова след първият инвертор вече си търся машини със сравнително ниски минимуми /спрямо определения бюджет/ и да спират когато аз искам, а не когато на тях и скимне.
PS: Моля нека след този ми пост да не започва пак спор: нисък минимум-висок минимум, топла струя-студена струя, духа ми студено на врата-ще ми изгори врата. Доста е досадно вече.
Към божо.
Дрънченето (ако има при тебе), има една ламарина от страната на компресора трябва да се запъне или изкриви, но се свалят капаците/ламарините и е малко свързано с разглабяне.
Дрънчи и от опирането на топлообменника в подгъва на долната тава - напъхал съм една лентичка балатул, 5см х 2см.
Това пррррр, ако се натисне нагоре мужду двете лапки/крачета от страната на компресора утихва.
Mig82 май беше показвал снимки на неговият фуджак.
Та така.
А компресора се заглушава с вата ... много ... колкото може да поеме тенекето после вече може да се каже че имаш климатик на стената а не мотофреза Нали ви показах компресора на японския дайкин - 5 слоя.
Поздрави на Kasap
Да покоментираме малко терморегулирането при инверторните климатици. При конвенционалните и работещите on/off е горе долу ясно. Примерно ако е зададена 24°, горе при сензора за стайна температура се поддържат примерно 2 градуса от горе с хистерезис 1 градус. ( това съвсем условно, при различните модели сигурно е различно). Т.е. като отчете сензора 25,5° се включва кампресора и като отчете 26,5° се спира. (някои модели имат минимално време на работа на компресора и минимално време на offцикъла) Но не това е важно.
Какво се случва когато инверторният климатик работи вез да изключва. Щом не изключва значи сензора отчита температура по-ниска от 26,5°.
(съгласно условно приетите стойности) Е как решава с какви обороти да се върти компресора, т.е. според топлинните загуби ватметъра маже да показва и 200W и 600W. И става въпрос че климатика не минава в off.