Една вметка относно въпрос, който се разискваше преди известно време, а именно че китайските цепенюги не си помнят настройките на клапите. Оказа се, че моето Gree си помни. Тук два дни имахме малко дискотека като единия път токът спря за 2 часа. Козито си помнеше всичко, което ме навежда на мисълта, че повечето Гри-та би трябвало също да са така.
Не само китайските.
Не само китайските какво?
Какво помни, какъв точно ти е юзкейса?
Просто при отопление слиза надолу,а при охлаждане напред. При всяко рестартиране си прави calibration run на стъпковия мотор,за да намери нулата и после фиксиран брой микростъпки за надолу или напред в зависимост от режима. Той няма и как да помни защото няма обратна връзка на стъпковия мотор и при тръгване на тока не знае къде е...
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 24-11-18 в 17:05.
Помни си позицията и степента на която работи по принцип. В единия случай беше изключен като спря тока, но след това си тръгна по първоначално настроения начин. В другия си беше замръзнал работещ и така си продължи. Във втория случай със сигурност беше в swing режим, а първия по-скоро не. Беше си настроен на една междинна позиция и така тръгна (настрои си клапата до това положение).
Това не е запаметена позиция, а запаметен режим-суинг или не. Пробвай в режим отопление да го настроиш напред и му дръпни щепсела.
Направих току-що експеримент и му спрях захранването, като преди това бях настроил ветрикалната клапа нагоре и хоризонталните наляво.
След възстановяване на захранването се върна в същото положение-позиция на клапите, режим на работа, зададена температура
Разбира се първо си направи "гимнастиката" -затваряне на клапата и преместване на хоризонталните, но след това се върна в последното зададено положение.
Много е сложно две три числа в епрома да се запишат. Не знам това с непомненето как го постигат.
Този пост е редактиран от Vizi; 24-11-18 в 20:02.
Миланов ти за да запомниш позицията трябва да знаеш къде си. Но и за Епрома си прав и аз съм се чудил.
За какво ти е да знаеш къде си?
Вдигаш клапите с максималните позиции.
Примерно са 7,вдигаш 7 позиции и после смъкваш зададените 3, 4, 5 надолу.
Помнят се брой стъпки (всяко натискане на бутона за положение на клапата я мръдва с една позиция/стъпка ). Как помни клапата като се изключи от дистанционното. Изключва се климатика, клапата се прибира в най-горно положение. Включваш климатика и тя слиза/отваря на зададената позиция.
За добавка, хивито помни зададените позиции на клапите, но може да се настрои на междинна, т.е. между две позиции. Е тази междинната не се помни, но то между две позиции е малка разликата и застава май на по-близката.
Не знам дали се разбра нещо.
- - - - - - - - - -
FVXS, подовият дайкин, там май няма и стъпки (фиксирани позиции) натискаш съответният бутон и клапата тръгва да си движи бавно, повторното натискане на бутона я спира и положението и е запомнено.
Ти пък с тези хевита, подови дайкини и т.н. Ние говорим за клас цепеница с цена с все монтажа 900-1000 лв.
Вици, трябва да е крадена цепеницата или трео, от високия клас!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk