спокойно ,тоя минимум е само на охлаждане там вече всяко дърво е с относително нисък минимум
спокойно ,тоя минимум е само на охлаждане там вече всяко дърво е с относително нисък минимум
От коя страна се връзват кабелите към вътрешното тяло на ACT12WIFI (като го гледаш централно), отляво или отдясно? Питам, поради спецификата на монтажа в моя случай
Здравейте! С интерес прочетох цялата тема от началото до самия ѝ край и със сигурност успяхте да ме убедите, че тези цепеници си заслужават парите!
Основно се бях насочил към тази марка, понеже са значително по-евтини (макар да е осезаемо основно когато са на някакво промо), а на мен ми трябват общо 3 климатика.
Пиша тук, тъй като имам нужда от съвет в избора и дали като цяло съм се насочил коректно като модели за къща в Старозагорско. Климатиците ще се използват по-скоро за летни месеци + преходните сезони. Стаите са южно изложение, без изолация, PVC дограма (троен стъклопакет, К + 4С).
> Две спални по 15 м2 (втори от втори етаж). За тях съм се насочил към ACT-09WIFI, тъй като разбрах, че е кажи-речи като 12-ска TSWF, ама потенциално софтуерно орязано + по-малко материал във външното тяло. Прави ми впечатление, че една немалка част от вас слагат 12-ката на такива квадрати, ама аз не съм много ОК с това сякаш, понеже кубатурата на въздуха със сигурност е по-малка (спални, гардероби, обемни мебели като цяло), отделно ще трябва да се сложи на късата страна, та няма да мога да играя много с въздухопотока, за да регулирам коректно поведението на климатиците. И все пак - приемам мнения и предложения ако съм в грешка, но вече съм виждал поведение на преоразмерен климатик в по-малка стая и е кофти.... Това, че тия деветки били по-шумни не е проблем за мен и семейството ми, явно спим като пънове.
> Всекидневна 30-31 м2 + 4.5 м2 боксче (първи етаж), същите характеристики откъм дограма, изложение и липса на изолация. При второто помещение вече започнах да изпадам в дилема към кой модел да се насоча. По мое мнение 18-ка ще е повече от достатъчна, 12-ска ще се мъчи за тази кубатура. Проблемът ми е, че в българския ЕМАГ се продава само ACM-18FOWF. Пак от тази тема разбрах, че като цяло е желателно да се избягват мидейските аналози, че били по-маломощни и неикономични. ACT-18WIFI го няма и май-май няма и да се продава при нас. В румънската версия обаче го има, но в момента е неналичен и обмислям да започна да го следя там и като изскочи като наличност да го взема - но не знам дали той е същия аналог като ACT-12-ката или все пак има големи разлики. Трети вариант ми е да взема съвсем различен аналог на 18-ка, примерно TCL GentleCool TPG31I, ама там имам повече неизвестни и ми се иска да се придържам към Star-Light май-май...
Ако си се насочил изцяло към тези цепеници 2бр 12wifi за спалните и 1бр TSWF за всекидневната. Между 09 и 12 WIFI няма голяма разлика.Ако много ти веят от приложението ги слагаш на "mute" и няма да ги усетиш,че работят.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Ами реално се насочих към тях въз основа на събраното инфо от тази тема. Но признавам си, някак ми е странно да гледам как TSWF се слага както в 12 м2, така и в 30 м2 и нито един от двата варианта не прави проблем. Иначе и на мен ми беше минало през акъла това за mute / ниски режими още в началото докато четях темата, ама като се начетох на хора с кофти поведението когато е много слабо настроен (или много силно) и малко взех да се разколебавам дали ще е ОК, било то и за междинен период, а не основно отопление. Макар, че ако и тази година са такива цените на дървесината и пелетите може и като основно да се ползват... С охлаждането предполагам няма да има дерт каквото и да сложа от опциите на звездата.
Ти щом си в къща сигурно имаш по 2 външни стени на спалните. А и тези 12ки act 12 wifi, act 12 blwifi - 3.4 kw номинална и 3.8 kw максимална мощност в отопление, по-скоро клонят към 9ки а и дебита не им е много голям така, че няма да имаш проблеми в твоите помещения. Мидейските също не са лоши според мен.
Не е лошо и да видиш новия модел на TCL.
За същите пари по-добре да си го вземе ребрандиран с български вносител като Alpin ASW-35ETE за около 1000лв с монтажа. Няма да се чуди кой да му го монтира и ако има проблем на кой господ да се моли.
При по-високия клас е Alpin ASW-35KTN пак не виждам съществена разлика в цената, че да се взима от емаг.
Поръчах и платих ACT-12TSWF, а получих ACT-12WIFI. Доста несериозно от Емаг.
Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
Ще ти го подменят и на най добрите се случва.
Има 24ка wifi на 1100лв-подарък. С 52кг външно тяло.
Пак съм аз с малко по-нетипична тема. Докато умувам още какво искам да купя, дали звездна цепеница, TCL или друг аналог на същата машина, попаднах на друг сайт, който продават въпросните цепеници, при това по-евтино??
За да не правя излишна реклама прикрепям скрийншот:
Гледам го тоз' модел в ЕМАГ и (макар и неналичен) е 745 лв. Вие бихте и се пробвали с прекупвач? Може да им врътна един телефон на тия да ги преслушам, за да разбера как стои въпросът с гаранция и прочее... Назад в темата е имало някакъв си проект, който е препродавал, ама вече не съществува и не открих мнение на хора, които все пак са взели машина от трета страна, та ще се радвам ако има някой опит да сподели.
ACT-12WIFI беше 499лв миналата седмица в Емаг. Днес сутринта го пуснаха на 599лв. В момента е изчерпан, но пак ще го пуснат със сигурност. А и като пристигне моята върната бройка, може да я обявят като последен продукт, пак на 499лв. Не си струва рискът да се поръчва от друг сайт, според мен.
Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
А аз си мислех, че вече малко или много е позамрял интереса към тия цепенички, пък то продължава с пълна сила да си се грабят като топъл хляб... Явно ще трябва да се дебнем.
Сега докато пак гледам ACT12-WIFI го гледам, че е с 24 м. гаранция, пък ACT09-WIFI е все още с 60 м. (макар и да е неналичен сега). Това също ми се стори интересно и сякаш ме накланя да избера деветката за двете ми спални пред 12-ката, основно заради гаранцията (ако приемем, че наистина са еднакви, просто малко орязани).
Здравейте,
Поръчах Star-Light ACT-12TSWF от Емаг като последен продукт на цена 769,99 лв. Това последен продукт в случая за климатик ( и по ниска цена) какво ще рече? Да се очакват ли изненади? ,,, или да отказвам поръчката ? Какво ще ме посъветвате?
- - - - - - - - - -