rechi и отсечи .. машината е с много малък топлообменник типичен цепеняк ,тя може и да вдига около 1500 вата ( 1700 няма как да вдигне ) но като няма топлообменници файда никаква ,КОП е много малък особено така обледен като снимката горе ..
rechi и отсечи .. машината е с много малък топлообменник типичен цепеняк ,тя може и да вдига около 1500 вата ( 1700 няма как да вдигне ) но като няма топлообменници файда никаква ,КОП е много малък особено така обледен като снимката горе ..
Добре работи като за парите си. 12wi fi как се променя минимума под 0 та и дефростите твърдо ли са на 1 час, сега с повече наблюдение.
Не са на 1 час,по нужда са. Но заради малкия топлообменник трупа скреж доста по бързо. Дефроста му е макс 7мин,като при същите условия на TSWF е двойно повече време. 12wifi го категоризирам на 9-ка (бюджетна ест) която става за спалня. Изобщо не го чувам вечер дори и да прави дефрости.
Под 0-та до -5гр е 330-380 вата. При -8 бачка на 450вата.
Да важно е при сух студ да не пуска през 1 час, че преди мисля беше писал за това. Да малък е доста топлообемника, но и струва доста малко
ето де,ето.... https://www.youtube.com/watch?v=qifZYbIiCdY
Самият климатик показва под 600W консумация...И сумарната е 4.5 kWh за днешните 8.27 часа. 1.7 kW е показанието на някакъв смарт контакт...
Един от двата ти уреда лъже грозно, ако в контакта е включен единствено климатикът ти... Всъщност, това така ли е, защото клипчето завършва с намаляване на консумацията от умния контакт, но приключва при около 700W ?
Този пост е редактиран от Karata; 17-01-25 в 16:32.
Знаеш ли, и на мен ми е писнало от груби хора, но ще избегна да сляза до нивото ти...
Ако искаш да влезеш в режим диалог, опитай да коментираш маркираните стойности, които дава самият климатик на HiDefinition, в клипчето заснето от самия него..
За да изясня позицията си още малко, ще вметна, че имам ДЕСЕТ климатика от този модел и не е като да нямам наблюдения за консумацията им.
То верно спорим за тъпи неща,ама се оляхме. Приложението на климатика смята единствено средна консумация на час.Смарт контакта го свързах,за да покаже моментния разход,да няма да го държа един час на МaxКлипа спира на 700вата,щото ми омръзна да го чакам и без това абсурдния клип,да доказвам на хейтъри някви стойности. А й щеше да падне на 600вата,на толко работи под -5гр до -10.
А, аз не споря... Но при доста неприятни за климатиците условия, повече от 1 kW не съм докарвал на консумация. Не съм пускал 30 градуса, де.
Пиковата мощност, която засичам при старирането на пет броя едновременно е точно 7kW, но паралелно с тях пускам и бойлера, който е 2.5 kW.
Това е ситуация, при която в абсолютно изстинал етаж от къща (2-3 седмици без никакво отопление) се стартират всички пет климатика.
Ако беше прочел няколко мнения назад, щеше да разбереш,че включването ти няма никакъв смисъл. Че й конспирация с включени няколко уреда.....
Имаш десет броя от този модел,но явно не знаеш как работи приложението.
Тази консумация от 1700+вата за да се достигне трябва да е охладено помещението,при мен вратата на терасата е отворена докато тече теста,защото няма как да се охлади толко бързо стаята,като се климатизира целогодишно. Заданието на 31гр и режим на вентилатора трябва да е Strong иначе не си дава такъв зор.
Ясно. Схванах, че се доказва някакъв моментен разход. Инак, да - не знам как работи приложението - аз за първи път се докосвам до него(иронизирам, разбира се), но реших, че става въпрос все пак за някакви реални тестове.
Аз не съм си отварял вратите да каня полярни мечки от терасите, но без отопление градусите в къщата са под 10 и смятам, че е сериозно изпитание да се стоплят 120+ квадрата с такава отправна точка. Като си отида, може да направя един тест, сходен с твоя, за да видя резултата, макар лично да смятам такъв тест за малко безпредметен, предвид това, че реално на климатикът не му се налага да работи така. Мога да измервам моментната консумация чрез предпазителя на етажа, който също има моментен разход, но съдейки по интерфейса на контакта ти, явно мога да ползвам и точно такъв контакт, за да е съвсем съпоставимо.
Как да е, извинете, че се намесих в темата ви, де. Гледам част от седянката я смятат за частна собственост, та персонално за Boooom "Извинявай за глупостите!" Все таки, малко по-лек тон ще бъде добре за "дискусията".
Тук някъде в спора очаквам някой да спомене и че не е кацано на луната