Пусни малко снимки на табелките, да знаят хората какви параметри е климатика, че от Емага не дават кой знае колко информация на страницата им.
Пусни малко снимки на табелките, да знаят хората какви параметри е климатика, че от Емага не дават кой знае колко информация на страницата им.
Интересно. При този модел са много скромни. Почти никаква информация. Случайно да имаш бял лист с данните както е на снимките в началото на темата?
Ок, явно при този модел няма информация за минимум/номинал/максимал. Щеше да е хубаво да са писали някакви данни, че така е малко лотария до колко му е максимала и за какви помещения ще става.
Търси аналогичен модел на Treo ако не видиш подобни на външен вид Мидеи.Като гледам са останали малко модели на Star Light в Емага.Момчетата дето ми монтираха моя, казаха, че са сложили доста машини напоследък.
Вчера гледах че имаше в олх чисто нов от хубавия модел 12ка. За 600 лв мисля че беше.https://m.olx.bg/d/ad/klimatik-star-...2-ID8BDX6.html
Малко информация и от мен. Монтирахме TSWF ВЧЕРА. Китаеца започна представянето си с ката от тай чи. Развъртя до 1300 вата и после се задържа на 700 за известно време. За около половин час достигна зададените градуси и се застоя на около 500 вата. Помещението е 20 квадрата хол + 14 квадрата преходна спалня, последен етаж, изложение изток юг. Снощи след дъжда в Пловдив падна на 125 вата. Сега в момента работи на около 380, 420 вата и поддържа 26 градуса. Навън е около 37. Вътрешното тяло е тихо на 1 и 2, на по високите степени има звук като на зимна виелица. От задната част на хоризонталната клапа излиза студен въздух и може да е неприятно, ако стоиш под него. Външното тяло за мен е леееко шумничко. Имам чувството, че външният вентилатор постоянно работи на макс. Общо взето, добра е машинката. При мен има малък проблем: при по високи обороти се чува компресора по тръбния път и във вътрешното тяло, незнам дали заради по късия тръбен път , 2 метра. На какво може да се дължи този проблем и може ли да се оправи.
Може да се чува през кондензния маркуч.
Ако продължават тия адски жеги,скоро се очаква да стигна зимната консумация за ден. Утре при нас го дават 42-43гр.
Най високия стълб консумация,е защото бе изключен рутера за няколко часа.
Първите дни от жегите консумацията на час стигаше до 350-400в в най топлите часове,сега си минава 500в отма. 35кв западно изложение.Външната темп. от седмица достига до 40-41гр на сянка при нас.
Задание 25гр,снимката на станцията е в преходната стая.![]()
Този пост е редактиран от HiDefinition; 01-08-21 в 21:30.
Малко информация, която без съмнение ще е полезна за такива като мен.
Преди няколко дни, идваха от прословутият официален сервиз за климатиците на Star Light, и произнесоха тежката си диагностика: Ами всичко си е наред с климатиците. Петел за 5 лева, пеел като петел за 5 лева.
Естествено това си е абсолютно вярна сентенция/максима, обаче в случаят не е баш така.
След като си заминаха от оторизираният от Емаг климатични техници, се наложи да се кача, и погледна по-от близо, външното тяло, което издаваше изключително силен и дразнещ шум, както е и видно от видеото, което съм качил.
Тук съм длъжен да ПОДЧЕРТАЯ, че лично аз, си нямам ни най-малка представа от климатици, и тяхната работа.
Само за около минута и половина, ми направи впечатление, че са останали два малки детайла/парченца, от предпазната мрежа, които се подаваха видимо около 2-3 мм.
Та въпросните парченца, в определени условия, свързани с оборотите на перката на външното тяло, изпадаха в резонанс с оборотите, и започваха силно да вибрират, следствие на което, допирайки се до ламарината на корпусът и до решетката, издаваха тези силно неприятни звуци.
Проблемът с вътрешното тяло, на този етап, остава актуален. От оторизираният сервиз ми казаха, че имам две годишна пълна гаранция, и тъй като не разбирам от такава техника, смятам да не отварям вътрешното тяло.
Този пост е редактиран от m65; 02-08-21 в 16:43.
Техниците не видяха ли, че клапата на вътрешното тяло е накриво?
Аз се поразтърсих и открив това, мисля, че отговаря на ACM-12FOWF
Този пост е редактиран от fest04; 02-08-21 в 16:03.
Видяха естествено. И отговорът бе за петела за 5 лева.
То така, или иначе гаранцията е към въпросният оторизиран сервиз, аз явно нямам други варианти, освен да търся някой други сервизи, които естествено ще ми одерат кожата, образно казано, за евентуален ремонт.