Splendor може ли да сравниш (ест на усет) дебита на 18та ти в хола , с този на TSWF, на макс степен на турбината?
Splendor може ли да сравниш (ест на усет) дебита на 18та ти в хола , с този на TSWF, на макс степен на турбината?
Остане ли ми време ще ги тествам да видя как духат на макс.
Първи впечатления от двата модела.
EAWF духа топла струя, по-тих е заради по-ниския дебит и има по-тихо външно тяло.
TSWF има повече функции, по-масивно и шумно външно тяло, по-шумно вътрешно, духа умерено хладна (но не прекалено) струя, като истински инвентор. Има голям дебит и би се справил в по-големи помещения. Снощи при външна т 10 градуса изкараха на стронг режим 53.5 изходяща струя за EAWF и 49.5 за TSWF. При последния модел работата е по-добра, когато струята не се насочва настрани. Тогава се получава един вид кръстосване на въздушния поток със самия себе си. Харчи около 350-450 вата при задание 24 градуса, които поддържа много адекватно, а и стаята още не е темперирана на 100% и може да падне още разхода (пък и смятам от утре да го оставя на 22 градуса).
Все пак това са отзиви при положителни външни температури, но засега смятам, че EAWF е топ попадение за спални и малки и топли стаи до 20 квадрата. TSWF е идеален за малко по-големи стаи, където не се спи, или за спалня над 20кв., при по-непретенциозни хора. Все пак на най-ниската степен на вентилатора не е шумен, а ще пробвам на режим mute дали удържа заданието. Утре ще пусна и снимки на TSWF, на EAWF нямам, но той е с капилярка, GMCC компресор и едноредов топлообменник, 550 гр. фреон.
TSWF е с двуредов, компресор Речи и ТРВ, 800гр. фреон.
Все пак, за цената няма какво повече да се иска.
Сашо и брат му Станимир направиха супер монтаж, както винаги и сега спокойно си чакам зимата![]()
значи EAWF има компресор като на топ хиперинвертора Едж ,и останалия хардуер е подобен - така че няма от какво да се притесняваш
Тук не съм съгласен. Външното му тяло е доста тихо, да не кажа, че е незабележимо. Още при първото му стартиране, когато стаята не беше темперирана при отворен прозорец(понеже е монтиран под прозореца) се чуваше едвам. Сега на 220w при отворен прозорец не се чува въобще. Също така наблюдавай EAWF. При мен в кухнята, държеше 3 градуса над заданието, докато при TSWF го няма този филм. Иначе за чувствителни от към шум хора TSWF може да дойде малко шумен за спалня. Щерката спи на медиум вентилатор и въобще не и дреме.
Деветката сутринта беше свалила консумацията на 180W при зададени 22 гр и темперирано помещение
Минал е покрай топ инвенторите, просто си върши работата, духа топло, тих е и струва малко. Ще го видим като стане студено, сигурно харчи повече.
Splendor, за всичко съм съгласен, просто при мен външното тяло се сравнява с Фуджитсуто, което е точно до него и TSWF е по-шумен, като се кротна обаче и не си дава зор, утихна. Засега наблюдавам TSWF и много точно държи зададената температура, след някой друг ден ще преместя датчика и ще гледам и EAWF.
Сега направих сравнение между дебитите и мога смело да кажа, че TSWF е към 650(по усет) ако приемем, че 18-ката е 820 на макс вентилатор. TSWF се равнява на трета степен на RPC-то, което е нормално. Хитачито го дават за площ 40м2 а цепеняка за 25м2. Иначе RPC-то на 4-та степен отвява косите.
Девятката е само един модел като 24 ката ми и се води АСТ Wifi .Днес имаше авария в електроснабдяването за 4 часа и като тръгна, за момент ,засили вентилатора и после се кротна с висока температура на изходящия въздух, без да променя заданието на вътрешното тяло, което го бях задал на минимум.Недостатък е, че не помнк положението на клапата при спиране на тока или избързах да я сложа хоризонтално да не ми духа във врата
Извинявай,за този модел девятка ли говориш?https://www.emag.bg/klimatik-star-li...459_5010_52533
Да за този.Не се конкретизирам, защото е само една девятката
Малко снимки. Първо EAWF:
IMG_20211015_113924162.jpg
IMG_20211015_113919664.jpg
IMG_20211015_151355149.jpg
TSWF:
IMG_20211015_132642624.jpg
IMG_20211015_151116086.jpg
IMG_20211015_110734791_HDR.jpg
IMG_20211015_110620826.jpg
IMG_20211015_110229332.jpg
IMG_20211015_110239065.jpg
За момента TSWF не поддържа (прескача, претопля) зададената температура, но функцията I Feel оправя нещата. След няколко часа обаче спира да свети на дистанционното индикатора за нея, дали остава включена и след това?
Иначе външното тяло наложено до 9 КГ изглежда приблизително колкото него.
На TSWF видяхте ли какъв е модела на компресора?