Страница 15 от 50 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 747
Like Tree67Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Сори за въпроса, ама като няма термостат, как ще се регулира температурата.И по принцип - при този вид отопление как става регулирането на температурата - къде е монтиран термостата.
    И аз им зададох въпроса, ама не получих подобаващ отговор.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    И ако дори ти твърдиш , че този тип отопление поддържа постоянна температура от 22-23с за какво ми е термостат?
    За да знае това... хм, нещо... каква температура да поддържа. Или то не поддържаше температура, а разчиташе на субективно усещане. Автосугестия - един вид.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

честито и от мен.
    чакаме студеното време и сметките.
    наистина ако не е проблем вържи едно електромерче за 20 лева на единия панел.
    и сподели колко навърта за ден.
    и има ли разлика в топлите и студените дни.

и една питънка - картините могат ли да се сменят?

дълга и безпроблемна работа.

5. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    До Ники, цените на силно рекламираната от теб фирма бяха доста по-скъпи ..там има неясни сметки с ватовете. Цените, които пишеш тук за някакви прахопръскани неща - твърде грозно изглеждащи . Картините и огледалата са поне с 200-300 лв отгоре, а и това със монтажа по 150 лв на панел - извинявай. И ако дори ти твърдиш , че този тип отопление поддържа постоянна температура от 22-23с за какво ми е термостат?
    Колежке, не знам дали си виждала панелите изобщо на живо? Грозни!?? И как без термостати ще купуваш, не ми е ясно. Монтажът за който говориш изобщо не е задължителен, никой не те кара да го плащаш. Една клима и тя е 180-200 лв монтаж, по мой пресен спомен от миналата година.

Не искам да споря за продукти или марки, всичко е добро за някой. Солеа-та ги знам и съм ги виждал и аз, италиански са. ОК, сигурно стават, но нямат сертификации, нямат нищо. Инфрасуис и Редуел за мен са двете сериозни марки, които си заслужават и само те имат научно изследване и реален тест. Качеството е несравнимо. Е, по-скъпите модификации на Кампа също не са лоши, по мое мнение. Тези три фирми са много по-отдавна на пазара и затова аз гласувам за коя да е от тях.

Не ме разбирай погрешно, радвам се, че си избрала инфрачервеното отопление. аз просто съм избрал друг производител и ми е интересен твоя избор. just my 2 cents, нищо лично. и със здраве!

6. Тук е от
    Oct 2011

С тия термостати пак има някаква психоза. Това , което ми обясниха е , че е направено да работи на определени температури и ми го демонстрираха в офиса, и поради тази причина като поддържа една постоянна температура няма какво да му терморегулирам . Тук сега, всички се опитват да ме накарат да съжалявам за избора си, най-вече Ники защото си купих от друга фирма. Показаха ми сертификати и всъщност свържете се с фирмата и говорете с тях, www.otoplenie.dir.bg

По отношение на разхода ми направиха демонстрация имат неотопляема стая със собствен електромер и засичат разхода веднага - така, че моля,ви уважавайте избора на другите.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Тук на почит и уважение се радват само климатиците...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не става дума за това, просто ми е интересно как се регулира работата на уреда.

10. Тук е от
    Oct 2011

По отношение на външните температури - не му влияят, защото няма външно тяло.

В новия ми апартамент с добрата изолация и в момента е 16-17с без да го отоплявам , и ако картините ми поддържат 22-23 мисля, че всичко ще ми е точно.

М/у другото офисът на вносителя за Б-я е в някаква неотопляема сграда и човек може да се убеди как точно топлят тези панели

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нещо не ми е ясно.Кой тогава изключва уреда, когато реши, че е достигната някаква температура.Ако няма термостат за го прави, как уреда решава, че е време да изключи.това за предварителните настройки без термостат ми е струват някакви ала-бала.Не съм специалист, ама в моето помещение може да е 5 градуса без отопление днес, утре може да е 10.Как тогава ще стане, моля, някой от запознатите колеги да обясни.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Като няма термостат се ползва тъща/свекърва/ да седи до копчето.

13. Тук е от
    Oct 2011

Май всички говорим за различни неща. Картините, които аз си поръчах поддържат постоянни градуси 22-23, не мога да загубя топлина защото не топля въздуха и не мога да достигна до 28С , защото тези температури са абсурдни. Най-вероятно вътре в панела нещо е предварително зададено като тепературни параметри , и аз ще си сложа таймери - да ми се включват автоматично 1 час преди да се прибера, и да се изключват в 8 сутринта.
    Работи като парното, какво му регулирате вие? Да сложиха ни некакви врътки с цел пестене, ама или работи на 5 или не работи , постоянно си поддържа една температура. Като излезете сутрин го спирате, спирате си и духалките и климатиците, не разбирам кое е толкова странното

Тъй като се интересувам от алтернатива на климатиците, проверявам отдавна този вид отопление. И пак повтарям и то до Ники , каква е логиката инфрачервеното отопление да поддържа постоянни градуси , да не топли въздуха и ние да си слагаме терморегулатори? Незнам , е това пак е някакво противоречие

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Добре де, стените ти винаги с една и съща температура ли са при 0 градуса и при -20 градуса.Точно това не мога да си обясня.Според мен предварителен разчет на необходима постоянна енергия може да се направи когато това, което го топлиш е с една и съща загуба.няма как тази загуба да е една и съща при 0 и при -20 да речем.Не съм специалисти не мога да си обясня този начин на регулиране.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

http://www.otoplenie.dir.bg/_wm/basic/?df=757873
    Кво толкоз се чудите...те хората са си го написали...няма термостат,работи без да изключва...вероятно и 1011 затова ще слага "таймери"...ако не се изключват 24/30 сметката само от тях е минимум 350 лева...

17. Тук е от
    Oct 2011

Незнам, в събота сутринта отидох до офиса на фирмата . В металната неотопляема и без изолация сграда има термометър показваше около 0, във стаята с панелите беше 23С. Добавям и факта, че предишната вечер бях на гости при хора, които се отопляват така и това ми повлия много силно.

По отношение на прецизните термостати и самоконтрола на уредите , извинявайте ама е малко като с автомобилите. Преди си карах колите и ако имаше някакъв проблем / скъсан ремък - взимаш чорапа на жена и го правиш - лаф на баща ми / сега от толкова електроника немога да запаля ако няма течност за чистачки или като се бъгне много умната ми електроника - всичко светва и оставаш там , където си.

Видях, че нещата са опростени с цел да си работи дълго време. Искаш 22-23С включваш си го , решаваш , че ти е топло или искаш да пестиш - изключваш го!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, каква е файдата, ако вися до него.1011 сега се сетих, тези хора, при които ходи, смятаха ли ти някакви загуби предварително или само по кубатура и квадратура ти направиха офертата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 50 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе