Страница 14 от 50 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2011

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Казвам, че ще работи СУМАРНО 2 часа и половина ( примерно може да работи 5 минути и да почива 20), за да ни даде енергията която ще ни даде инфрареда за 7 часа.
    Да, но не това имам впредвид. С инфрареда ще се топлиш цял ден за 7 часа средна работа и това ще ти е разхода на ток. Докато с климатиците колко ще трябва да работят средно за да постигнат същия топлинен комфорт (температура от 26 градуса) за 24 часа, ей това питам? а не за колко време ще произведат същата енергия.

сигурно за климатик е трудно е да се изчисли, ама все пак поне ориентир би трябвало да в възможен, нали така? Защото дори само от факта че температурата на въздуха при лъчистото отопление е по-ниска, води до около 20% икономии спрямо климатика (да бъдем точни - 17%, както Антон беше сметнал по-горе) и доста повече спрямо обикновените конвектори. А това са си чисти $$$ печалба, освен другите плюсове като комфорт, липса на шум, течения и т.н.

2.  

3. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Топлина = енергия, енергия = топлина Колкото се топлиш със средно седем часа работа на инфрареда, точно толкова ще се топлиш със средно 2 часа и половина работа на климатика.

4. Тук е от
    Jul 2011

Топлина = енергия, енергия = топлина Колкото се топлиш със средно седем часа работа на инфрареда, точно толкова ще се топлиш със средно 2 часа и половина работа на климатика.
    Не ме разбираш или не се изразявам ясно.
    При отопленеи с инфраред температурата на въздуха е ок. 22/23 градуса.
    При отопление с климатик - ок. 25/26 градуса.
    Усещането на човек вътре в помещението за топлина е еднакво при тези условия, т.е. ок. 3 градуса по-малка температура при лъчистото. Ето това пропускаш.

Затова има разлика в енергията и съответно разхода. Дори АтнонВМ в началото на темата беше смятал, че това води до икономия от ок. 20% в полза за лъчистото и то при в сравнение с добър и скъп климатик. При обикновени конвектори или друг тип отопление, разликата е доста повече, дори и в пъти.

5. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте, в събота бях в офиса на тези с картините и получих логични отговори на доста въпроси и си поръчах. Офертата за мен е ок.

Хол - около 36кв. м , но имам едно кръгче - 2 панела х 800w х 1330.00 лв = 2660.00 с ДДС - тези са с картини
    Спалня - -16 кв.м - 600вата - 1110.00 с ДДС с картинка
    Детската - 12кв.м - препоръчаха ми - 400 вата, аз си поръчах 600 - бял - 980.00 лв с ДДС
    Баня - 400вата - 830.00 лв.

Монтаж - нямат елементарно се закача на стената. Мъжът ми реши , че няма да го прави сам и му дадоха оферта за 5 бр - 200.00 лв , което включва и доставката до вкъщи.
    Общо 4940.00 всичко ,направиха ми отстъпка и ще си ги мина като разход , като си приспадна и данъка от 20%

Истината е, че картините са много красиви и топлината е много приятна. Така поне си спестих разхода за декорация на стените в къщи - тя една китайска картина с тези размери е 200-300 лв.

6. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от niki456
    Дори АтнонВМ в началото на темата беше смятал, че това води до икономия от ок. 20% в полза за лъчистото и то при в сравнение с добър и скъп климатик. При обикновени конвектори или друг тип отопление, разликата е доста повече, дори и в пъти.
    Не вярвам Антон да е написал подобно нещо. Но може да го попитаме дали е вярно твърдението че, разхода при по-висока с 3 градуса вътрешна температура, е равна на разхода при по-ниска с 3 градуса външна температура.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Истината е, че картините са много красиви и топлината е много приятна. Така поне си спестих разхода за декорация на стените в къщи - тя една китайска картина с тези размери е 200-300 лв.
    Честито! Пожелавам ти да ги ползваш и за друго, освен за декорация! С нетърпение очакваме отзиви през февруари!

8.  

9. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

26* , малко се пооля Ники456. Това е ДИСкомфорт ! И защо 24/24 часа на ден ?! Едва ли някой спи на на 26 * или поддържа такава Т* когато няма никой в помещението.
    Цитат Първоначално публикувано от niki456
    А това са си чисти $$$ печалба, освен другите плюсове като комфорт, липса на шум, течения и т.н.
    Е да де, припомни си пак какво е писал колегата Антон, ако ИЧ спестява десетки % енергия, климата спестява стотици, заради принципа му на работа. И това, че въздухът при ИЧ може да бъде затоплен до по-ниска Т* отколкото при климите, не стига за да се наклони кантара към ИЧ при сметките за тока. За конфорта вярвам, че при правилно местоположение и употреба и на двата уреда няма проблеми. При 24* в стаята с клима и слаб вент. си е уютно. Ако държим да се припичаме е др. работа.

10. Тук е от
    Jul 2011

Не вярвам Антон да е написал подобно нещо. Но може да го попитаме дали е вярно твърдението че, разхода при по-висока с 3 градуса вътрешна температура, е равна на разхода на по-ниска с 3 градуса външна температура.
    чети. Не винаги съм бил съгласен с АнтонВМ, но в случая поне затва е прав:

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    а 17% процента виж сметката по-долу:
    Пример: Разглежда се помещение, което има такива площи и коефициенти на топлопроводимост на външните стени, че за отопление при външна температура +2° (средна зимна), за да се постигне вътрешна температура 20° са му необходими 1000W топлина. Формулата за определяне на потребните топлини за отопление е:
    Q=k.F.ΔT, W – където:
    Q=1000 [W] – разглеждаме такова помещение и търсим колко пестим от тези 1000W при лъчево отопление
    k - [W/m².°K] – обобщен коефициент на топлопроводимост на външните ограждения. В случая няма нужда да го изчисляваме, защото по обратен път може да се определи.
    F – [m²] – площ на външните ограждения. Също не ги изчисляваме, защото (k.F=const) в нашият случай.
    ΔT – [K°] – температурна разлика вън вътре, като при лъчисто отопление е с 3° по-малка, а за стандартният случай е 20-2=18°.
    1000=k.F.18°
    k.F=3,3333 – constant
    3.333.(18-3)°=833W
    В последния ред е изчислена потребната енергия за отопляване на същото помещение до температура по-ниска с 3° - резултата е с 16.6% по-нисък. При по-ниски външни температури от +2°С тази печалба е по-малка, а при по-високи е по-голяма. За това е ползвана средната външна статистическа температура. Взема се от таблици за различните градове, като 2° е нещо средно за България.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Честито! Пожелавам ти да ги ползваш и за друго, освен за декорация! С нетърпение очакваме отзиви през февруари!
    Честито и от мен, моля те сложи машинка за мерене на ел. енергия на 1 от ИР, там ще сме най-точни за статистиката. Тук във форума има много колежки и колеги, които с интерес ще очакват резулта. И на мен ми виси кабел в банята и треа да закача нещо.

12. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Здравейте, в събота бях в офиса на тези с картините и получих логични отговори на доста въпроси и си поръчах. Офертата за мен е ок.

Хол - около 36кв. м , но имам едно кръгче - 2 панела х 800w х 1330.00 лв = 2660.00 с ДДС - тези са с картини
    Спалня - -16 кв.м - 600вата - 1110.00 с ДДС с картинка
    Детската - 12кв.м - препоръчаха ми - 400 вата, аз си поръчах 600 - бял - 980.00 лв с ДДС
    Баня - 400вата - 830.00 лв.

Монтаж - нямат елементарно се закача на стената. Мъжът ми реши , че няма да го прави сам и му дадоха оферта за 5 бр - 200.00 лв , което включва и доставката до вкъщи.
    Общо 4940.00 всичко ,направиха ми отстъпка и ще си ги мина като разход , като си приспадна и данъка от 20%

Честито, със здраве да ги ползваш. Малко скъпичко си платила дори с отстъпката, струва ми се. Това инфрасуис ли е?
    При мен 900 вата бяха на ок. 800 лева с ДДС, 1400 вата - ок. 1100 лв. (в редуел)
    Иначе имах оферта и за Кампа, но се отказах.

Виждам, че нямаш термостати, каква е причината?

13. Тук е от
    Oct 2011

Още като ги монтират ще Ви кажа първи впечатления. В крайна сметка аз подкрепям новостите и доста хора са доволни, не знам тези съмнения откъде се пораждат. Има изключително много изчисления във форума и без да съм специалист при по -внимателно разглеждане се виждат страшни противоречия

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Сега звънях на въпросния дилър в БГ и цената за 400w без картина е 850лв с ддс а с картина е 980лв. но нямат терморегулатор, обясниха ми ,че са нагласени да подържат 22/23С
    Щото е взела от тез. Те нямат терморег.http://www.soleaitalia.it/prodotti.htm

16. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Май четеш както дявола евангелието. Тук е писано само за топлинна енергия, но за добиеш тази топлинна енергия с климатик, ще похарчиш 3 пъти по-малко електрическа енергия.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сори за въпроса, ама като няма термостат, как ще се регулира температурата.И по принцип - при този вид отопление как става регулирането на температурата - къде е монтиран термостата.

18. Тук е от
    Oct 2011

До Ники, цените на силно рекламираната от теб фирма бяха доста по-скъпи ..там има неясни сметки с ватовете. Цените, които пишеш тук за някакви прахопръскани неща - твърде грозно изглеждащи . Картините и огледалата са поне с 200-300 лв отгоре, а и това със монтажа по 150 лв на панел - извинявай. И ако дори ти твърдиш , че този тип отопление поддържа постоянна температура от 22-23с за какво ми е термостат?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 50 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе