Страница 24 от 50 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен

Re:Инфрачервено отопление

Да си кажа мнението и аз . Едвали някой може да успори че климатиците са най-евтиното отопление но това се отнася до външни температури до нула максиум -5 градуса , след това ( дори при инверторните ) тяхната ефективност пада доста и макар че продължават да работят вече го правят с преразход на енергия и ефективност по малко от на печка духалка или каквото и да е друго отоплително тяло което е вътре и отдава толкова енергия колкото и консумира . А наясно ли сте при -20 градуса какво става и колко харчи климатика ако въобще успее да работи и не зъмръзне напълно . А зимите при нас са с доста студени дни и най вече нощи с температури по ниски от нулата . Предимствата на инфрачервеното отопление са най-вече при тези температури а и заради така нареченото зонално отопление . Отоплителните тела се разполагат най вече на местата които хората се заседяват и е нужна по висока температура а не там където човека просто преминава . Отделно загряването на предметите и от там и въздуха около тях позволява температурата на целия обем на останалия въздух в помещението да е с по ниска температура а основните загуби се получават от въздуха който бяга на тавана и практически е неизползваем . В някои стаи температурата на въздоха до тавана е над 30 градуса при температура долу до 22 градуса че и по-ниска . Икономичноста на инфрачервеното отопление е и заради липсата на това явление . Поради тия неща аз съм склонен да приема че като цяло за цялата зима отоплението с климатик и с инфрачервено отопление като цена са изравнени , естествено ако всичко е изчислено правилно , телата са разположени на местата които е важно и се оправляват от седмични стайни термостати с подбрана възможно най-добре програма за икономично и конфортно отопление . Най-голямото предимство на инфрачервеното отопление е липсата на шум , движение на въздуха , движещи се части , подръжка , практически е вечно и топлината се усеща почти мигновенно в района на излъчване на лъчите . Ако някой се чуди как могат да се топлят предметите и хората а въздуха не толкова ще дам пример с огъня който гори зимно време на открито и около него се топлят хората дори при температура - 20 градуса . Също така като пример ще дам загряването на железни и бетонни неща лятно време до 60 градуса при температура на въздуха 40 градуса .
    nikolov333 одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Съгласен съм с това мнение. Донякъде има голяма доза истина, но както каза и колегата нещата трябва да са добре изпипани, както е и при климатиците. До скоро ми бе доста забавно, четейки подобни писания, но когато пробвах подобен инфрачервен панел от 800W. изложен в един магазин, мнението ми коренно се промени. Смятам, че в малки помещения, като спални например, тези панели ще са доста по-ефективни и предпочитани пред климатиците. Ползвам инверторни климатици вече близо 8г. и знам за какво говоря. Сега вече е малко по-спорен въпроса как ще се справят тези панели с по-големи помещения, тъй като засега поне не съм много убеден, че там ще са по-икономични от климатиците. Но с две ръце съм за панели в детски стаи или спални.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бих използвал панела в спалня или баня, т.е. в помещение, за което се изисква бързо загряване и краткотрайно ползване.За други помещения определено не бих ги ползвал.Всеки вид отопление си има и предимства и недостатъци.Колега ИВЕЛИН19, знаем какво става с климатиците при -20.Несериозно е да твърдиш, че под -5 работят като печка, с "преразход" на енергия или изобщо не работят.КОП-а при тестове в релани условия отива към 1 и нещо чак при -30, -35 градуса и пак не е налице по-голям разход от отдаването.Абсурдно е да имаш температурна разлика от 8 градуса в едно помещение между пода и тавана, не знам в какво помещение си ги мерил.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Да си кажа мнението и аз . Едвали някой може да успори че климатиците са най-евтиното отопление но това се отнася до външни температури до нула максиум -5 градуса , след това ( дори при инверторните ) тяхната ефективност пада доста и макар че продължават да работят вече го правят с преразход на енергия и ефективност по малко от на печка духалка или каквото и да е друго отоплително тяло което е вътре и отдава толкова енергия колкото и консумира . А наясно ли сте при -20 градуса какво става и колко харчи климатика ако въобще успее да работи и не зъмръзне напълно ...
    Физичните закони те оспорват. СОР никога не може да има стойност по малка от 1. Т.е. винаги отдава повече, отколкото консумира.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Бих използвал панела в спалня или баня, т.е. в помещение, за което се изисква бързо загряване и краткотрайно ползване.За други помещения определено не бих ги ползвал.Всеки вид отопление си има и предимства и недостатъци.Колега ИВЕЛИН19, знаем какво става с климатиците при -20.Несериозно е да твърдиш, че под -5 работят като печка, с "преразход" на енергия или изобщо не работят.КОП-а при тестове в релани условия отива към 1 и нещо чак при -30, -35 градуса и пак не е налице по-голям разход от отдаването.Абсурдно е да имаш температурна разлика от 8 градуса в едно помещение между пода и тавана, не знам в какво помещение си ги мерил.
    Само с едно не съм съгласен - с температурната разлика от 8гр.
    Бях на квартира: Север, 1-ви етаж, стая към 12-13м2, стара дограма, няма изолации, във всички посоки-неотопляеми помещения.
    Лабораторен термометър на 1.5м от пода - 25гр. , същия термометър на пода - 15гр. , отоплението е с печка на дърва. Не съм зиморничав, но докато не покаже термометъра 30гр. се усеща като хладно. Ако е с климатик мисля че няма да е такава разликата защото по-добре обръща въздуха.
    Сега съм на друга квартира (същият блок, изложение): Север, 2-ри етаж, стая към 14-15м2, стара дограма, няма изолации, само под стаята се отоплява на дърва.
    Отоплението е с камина на дърва. Сега на 25гр. ми е доста топло, а на 26гр. ми е много горещо (не мога да издържа, почва да ме боли главата).

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, аз за разликата имах предвид, че е абсурдна, ако се отоплява с климатик, така разбрах поста на колегата.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Huny
    Ахахаха...
    AntonBМ Що се хабиш ве колега направо ти се чудя на търпението!
    Как може да очакваш от хора които нямат елементарен фундамент по физика да те разберът?
    Иначе и аз се топля с инфрачервен радиатор, ама съм наясно с последствията и сметката си за ток. Купих го, защото просто не си струва с моят чергарски начин на живот да инвестирам в термопомпа на въздух или на вода! Прекалено сложно е преместването им.
    Но наистина се посмях с русият шаран ... дето се ръснал 5 бона за "картини"
    Мъкааа, мъка... мноо мъка има по тоя свят. Да е жив, здрав, корав и най-вече платежоспособен мъжа до нея.
    Но пък искренно се позабавлявах с темичката. Ай сега засегнатите да се оплачат на арменският поп или на модератора и да ме трият!
    Ахахаха
    Ето го поредния комплексар, който има проблем с жените и то русите. Сигурно си по-голям балък, защото си спестих 1500лв от това , че не си сложих климатици. Сега можеш ти да се оплачеш на арменския поп и да ме изтрият мене .ха-ха

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Ето го поредния комплексар, който има проблем с жените и то русите. Сигурно си по-голям балък, защото си спестих 1500лв от това , че не си сложих климатици. Сега можеш ти да се оплачеш на арменския поп и да ме изтрият мене .ха-ха
    Я се похвали с придобивката и сподели впечатления, вместо да поставяш диагнози.

11. Тук е от
    Nov 2011

Айде пак се почна ...ама поне е весело !!!

12. Тук е от
    Oct 2011

Диагнозата беше за Huny, за никой друг. Моите ще ги монтират в петък и ще Ви пиша разбира се. След горещите спорове миналата седмица поразпитах, оказа се , че доста хора са си купили от картините и чух само позитиви

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

14.  

15. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Благодаря, и аз харесвам тези вицове - забавляват ме.
    Май темата се е изчерпала

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

...доста хора са си купили от картините и чух само позитиви
    Те, позитивите са ясни. Въпросът е сметката за ток колко ще е.

17. Тук е от
    Oct 2011

Със сигурност по-малка , сравнено с всякакви други конвектори , радиатори, духалки и т.н по-евтино от ползването на централно парно и климатици. Защото климатиците трябвало да работят непрекъснато за да са в икономичен режим, а при топлещите картини това не е необходимо

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Моите ще ги монтират в петък и ще Ви пиша разбира се. След горещите спорове миналата седмица поразпитах, оказа се , че доста хора са си купили от картините и чух само позитиви
    Смятам само с писане няма да можем да си създадем пълна представа за уредите. Виж сега тук https://forum.setcombg.com/index.php...920.1022.html, една друга дама от раздела за клими е поместила снимки на собственоръчен монтаж, с което спечели искрени възхищения на много съфорумци. Смятам, че и ти трябва да се похвалиш със снимки на новите придобивки, а твоето присъствие на тях е нужно само като доказателство за автентичност, че са наистина твоите уреди, не за друго :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 50 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе