Страница 27 от 50 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от diaflin6
    Сподели от къде може да се закупи подобно фолио на такава цена - 100 лв. От това което чета има 3 модела с дължини 1 м, 1.5 м и 2м съответно по 0.2 kW, 0.35kW и 0.5kW .
    Цените далеч не са така приятни. На сайта който си посочил те са 160, 225 и 300 паунда съответно за всеки модел.

А тук чета нещо според което сметката ти няма да излезе Ако това е вярно за твоето помещение ще трябват не 2, а 3 панела от 200 вата.

Във всеки случай , сподели ако разполагаш с информация, от къде може да се закупи.
    http://otoplenieisolar.alle.bg/отопление/ Виж тук...вчера намерих и този сайт и така като гледам метър на 50 санта излиза около 100 вата (0,200 вата/1м2) ,поне така пише.....интересно. Хммм...и за 30лв./м2 Сега ще взема да купя още половин квадрат и след което ще ги прикрепя към вътрешните стени на направения от мен радиатор. Даже намерих в Пловдив в СТИЛПЛАСТ алуминиеви панели по 1квадрат. Другото, за което ме питаш и аз съм го мислил....да това трябва да е за не повече от 5 кв.м....но вградено в стена...Наистина отдава топлина от около 60 градуса.....но долепено към алуминия става наистина жежко и не дава да го докоснеш. Мисля,че така ефективноста му ще нарастне 2-3 пъти....все пак целта на това фолио както пише, е да отдава топлина към предметите в къщата? При два такива радиатора по 200вата в стаята би трябвало всичко да е 6 ! За съжаление не мога все още да сглобя този радиатор...това ще стане другата седмица и тогава ще споделя дали съм си дал парите на вятъра или ще изключваме климатиците Надчвам се да не изглеждам смешен....но всичко е в името на науката и току виж нчкой спестен лев

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте, монтираха ги тази сутрин. Картините са страхотни , мъжа ми си взе това уредче , което мери мощността и всичко показва толкoва, колкото пише 400, 600, 800 W .
    Бях очарована от факта, че монтажистите дойдоха и си сложиха санитарни калцуни на обувките , за да не цапат и си имат схема с торбички да събира боклука от дупките, докато пробиват за монтажа - това го виждам за първи път, иначе изпадах в криза при всеки майстор , който е идвал.
    По отношение на сметката , още нямам такава и ще пиша при първия резултат. Още не сме се нанесли и в новия блок тепърва ще вадят партите от енергото на всеки апартамент, защото туко що взехме разрешение за ползване.
    Хората при които бях за да ги видя , преди да ги поръчам имат сметка около 100лв ток за мин.месец , като топлят хол, спалня и баня само на картините и в това число също им влиза и другото потребление на ел. уреди.
    По отношение на китайските ми стана любопитно какво сте открили и затова помолих за линка. Както съм писала и преди , ние купихме за проба и се изкриви ,а работейки се чува пукане или бръмчене от тока , и се подведохме от TUV за Германия . След като се деформира , установихме , че е китайски и този TUV e ISO 9001 - което не е качество на продукта , а на администрацията на производителя в Китай . Гаранция не получихме. И ако китайския е около 500 лв , а италианския е 800 е смешно,
    Българсите според мен пак са конвектори, нищо не видях като мощност или съм го пропуснала....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322225586[/time]_________________________________________________

В техномаркетите няма, там има лъчисти конвектори. Явно стана модерно всички търговци да си кръщават стоката - инфрачервено отопление. Има разлика в продуктите и то голяма.
    Фирмата , от която си поръчах моите картини е в някаква неотопляема сграда и веднага можеш да усетиш как топли, защото всеки един магазин има отопление и всъщонст не знаеш дали помещението не се отоплява с нещо друго, и като ти пуснат китайчето или конвектора ти става топло, ама магазина си има парно, или някакава централна климатизация и нещата се размиват. Докато там е видно и се усеща , че няма друго отопление, което е сигурно , че ще топли и вкъщи.

4. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Китайските са с 3г. гаранция. Доколкото проверих из нета ги продават и в други страни из Европа. Ето линк към сайта на българския вносител.
    http://www.pestimenergia.bg/infraheat.htm
    Цената за 600W в бял цвят е 460.80лв., а за варианта с черно стъкло е 531.60лв. Цените са с ДДС.
    Допълнително - Дигитален термостат - 40.00 лв с ДДС.
    За италианските панели с същата мощност ми поискаха 980лв. с ДДС.
    Панелите на Redwell - бели - с тази мощност са на цените на китайските с черното стъкло, но без ДДС. Освен това програмируемия термостат при тях е на цена 138лв.
    Дано съм бил полезен.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аха ето защо ми излизали тия инфрачервени сауни навсякъде - с такова фолио се правели, а аз си мислех че е някакъв пластмасов лиген

http://www.eos-werke.de/pdf/bedienun...zfolien_en.pdf

става интересно дават изолация отзад, фолиото и 12мм дърво отпред да се сложи.
    бях гледал в последният брой на списание тип направи си сам подобно отоплително фолио под гипсокартона го наредиха.
    много предупреждения че е запалимо! максималната т 120 градуса трябва да го държите под нея да не изгори някой.

edit : 1011 честито , пожелавам скорошно влизане в новата къща и дълго и безпроблемно ползване на панерчетата.
    чакаме снимки. и сметки
    в крайна сметка важното е човек да е доволен. евала за монтажниците.

6. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Китайските са с 3г. гаранция. Доколкото проверих из нета ги продават и в други страни из Европа. Ето линк към сайта на българския вносител.
    http://www.pestimenergia.bg/infraheat.htm
    Цената за 600W в бял цвят е 460.80лв., а за варианта с черно стъкло е 531.60лв. Цените са с ДДС.
    Допълнително - Дигитален термостат - 40.00 лв с ДДС.
    За италианските панели с същата мощност ми поискаха 980лв. с ДДС.
    Панелите на Redwell с тази мощност са на цените на китайските, но без ДДС.
    Дано съм бил полезен.
    Всеки си избира сам , аз си направих избора и не съжалявам . Моя китайски панел не ми го смениха - работил повече часове и гаранцията не я признаха. Не поемам риск повече с техника от неизвестен производител и трябва да права разследване за да си признаят , че е китайски ...пак си мисля, че ако приемам факта , че китайчето е наполовина по-евтино и гаранцията / ако ти я признаят/ му е наполовината - т.е след 3 години ще трябва да си купиш пак / ако имаш късмет да си издържи гаранцията , защото повече няма да изкара/ - предпочитам да си взема италианския с 5 години гаранция - и пълна подмяне , не ремонт на не работещия

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дано имате късмет с тези картини и с ниски сметки, но за нова сграда сметките са винаги по-високи първата 1-2 години.

Пишете какви са ви сметките.

Относно това какво производство са панелите, само ще кажа, че вече европейско производство почти няма.Всичко е Китай. Имам познат който една от търговските му дейности е търговията с корнизи -дървени и метални.Ходи до Германия по покана на евентуален бизнес партьор немец, но като се върна каза, че немеца имал 2 завода, но разпродал машините и ги направил на складове, регистрирал в Германия търговска марка на няколко продукта и ги поръчва от Китай където му ги произвеждат направо с логото на немската търговска марка и пишело made in EU.

Аз ще помисля още малко и ще вида какво ще купя за баня и тоалетна.Тези стъклени панели няма ли да се счупят ако са нагорещени и докато се къпеш пръсне някоя капка върху тях???

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Аз също взех оферта от REDWELL, но там ми слагат по-големи мощности и ми препоръчаха 900вата за стаята, не 600 - каква е тази разлика? Евтината серия wellina - която е праховобоядисана дъска ми излиза на цената на италианския , и монтажа + термостатите били задължителни = излиза по-скъпо. Австрийските техните огледала и картини са много скъпи

10. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

1011 - Да права си, всеки сам си преценява, аз затова изчаквам. Но защо са отказали да ти го подменят панела - работил повече часове - еми нали това му е работата, да работи и топли, може и да не го спираш изобщо. Другия вариант е прекалено много да се е загрял, ако е бил без термостат. В магазина беше доста топло ( друго отопление нямаше - питах изрично, а и друг път съм влизал там ) и попитах продавачката как е свързан панела. Оказа се, че е без термостат и е включен директно в контакта. При това положение й се налагало от време на време да го спира и пуска, като го дърпа от контакта.

11. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Дано имате късмет с тези картини и с ниски сметки, но за нова сграда сметките са винаги по-високи първата 1-2 години.

Пишете какви са ви сметките.

Относно това какво производство са панелите, само ще кажа, че вече европейско производство почти няма.Всичко е Китай. Имам познат който една от търговските му дейности е търговията с корнизи -дървени и метални.Ходи до Германия по покана на евентуален бизнес партьор немец, но като се върна каза, че немеца имал 2 завода, но разпродал машините и ги направил на складове, регистрирал в Германия търговска марка на няколко продукта и ги поръчва от Китай където му ги произвеждат направо с логото на немската търговска марка и пишело made in EU.

Аз ще помисля още малко и ще вида какво ще купя за баня и тоалетна.Тези стъклени панели няма ли да се счупят ако са нагорещени и докато се къпеш пръсне някоя капка върху тях???

Да за европейското производство си прав - затова Европа е в криза , а Китай е с растеж . За италианските картини ми дойде писмо в кутиите , че са направени изцяло в Италия и с италиански части. И тъй като държали на клиентите си , ако не работи панела директно щели да ми го подменят - изпращат нов от фабриката на моя адрес. Това ми звучи като обслужване .
    Тази фирма имат огледала - за баните не се изпотяват стъклата / некви темперирани били /, но ние вече бяхме сложили огледало и поръчахме картина
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322228377[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    1011 - Да права си, всеки сам си преценява, аз затова изчаквам. Но защо са отказали да ти го подменят панела - работил повече часове - еми нали това му е работата, да работи и топли, може и да не го спираш изобщо. Другия вариант е прекалено много да се е загрял, ако е бил без термостат. В магазина беше доста топло ( друго отопление нямаше - питах изрично, а и друг път съм влизал там ) и попитах продавачката как е свързан панела. Оказа се, че е без термостат и е включен директно в контакта. При това положение й се налагало от време на време да го спира и пуска, като го дърпа от контакта.

Явно затова се е изкривил китаеца - боклук .Имаше някакъв пост за температурите, които излъчва корпуса на китайчето - 125С, 260С?

Италианските са на 85С на корпуса, май и swiiss са толкова- днес пипах монтираните картини -панели, загряха за секунди , пипаш го - топло е , но не може да те изгори. Има некаква страшна логика в това оптопление.

Благодаря за на всички за хувавите пожелания

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Има некаква страшна логика в това оптопление.
    И тя е???
    Облога ще го правим ли???

13. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    И тя е???
    Облога ще го правим ли???
    Еми отиди да видиш някъде , да ще си покажем сметките във форума - това го уточнихме, чети какво съм постнала по -нагоре и стига с глупостите и заяжданията

14.  

15. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

1011 - Китайските панели, които аз гледах, също само загряваха, но не пареха или изгаряха. Усеща се топлина, но не може да те изгори по никакъв начин.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Хората при които бях за да ги видя , преди да ги поръчам имат сметка около 100лв ток за мин.месец , като топлят хол, спалня и баня само на картините и в това число също им влиза и другото потребление на ел. уреди.
    Това ли имаш впредвид???
    Аз със моите уреди(вече ги знеш),топля 2 хола,спалня и кухня-без да ги иключвам с изключение на акумулрищата и имам сметка за миналият месец 120 лева.
    Наверно е трудно да проумееш,че това което ти говоря не е заяждане,а самата истина...
    Нооо никога не е късно...

17. Тук е от
    Oct 2011

[quote=justify ]

Защо сметките са по-високи в новите сгради?

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322231100[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Това ли имаш впредвид???
    Аз със моите уреди(вече ги знеш),топля 2 хола,спалня и кухня-без да ги иключвам с изключение на акумулрищата и имам сметка за миналият месец 120 лева.
    Наверно е трудно да проумееш,че това което ти говоря не е заяждане,а самата истина...
    Нооо никога не е късно...
    Ще изчакам моити сметки и тогава ще си говорим, как имаш 2 хола в един апартаменент- незнам, не знам кой какво и как топли, просто питах и неможеш да сравняваш сметки - тъпо блондин си!
    Незнаеш какво се потреблява още - бойлери , хората могат да си готвят непрекъснато , да не си изключват телевизорите и т.н и какви са квадратурите също - престани да се заяждаш

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322231353[/time]_________________________________________________

И by the way , аз през неотоплителния сезон си плащам 50-60 лв ток , така,че сметките пак са ти относителни.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

1011,ако не беше руса,щеше да забележиш,че сметката е за месец без отопление т.е. миналият...
    Cujusvis hominis est errare; nullius, nisi insipientis in errore perseverare

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 50 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе