Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Инфрачервено отопление

Какво лошо видяхте във факта че имам и климатици ....от 3 г работят основно лятото . Радиаторите ги пускам когато стане сдудено . Преценила съм че тогава имам нужда от по топличко .Това форум за базици ли е ?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321604443[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от justify

Тази констатация е на 100% ВЯРНА и за armanio : https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg529267 ...ама тя се спотайва ....., a ANTONBM си спори ли спори ...

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

[quote=KonanVarvarina ]
    1011,тези 350 лева при непрекъсната работа на твоите картини не е измислица...а въпрос на елементарна аритметика...Това тук ще ти струва 45 лева на месец...
    Доколкото разбрах си жена,но дано поне не си руса и можеш да смяташ...нищо лично.

да, елементарно да сметнем armanio има три конвекторчета х 2 кв за стенен монтаж - / да уточни той/тя кв,м , H и т,н /
    а инфрачервените панели са 400w -800w не знам как си смятате 350 лв , 3 х 45 лв =135 лв, дори да смятаме с по-мощен пак са 30 лв отгоре, което се доближава до твърденията на топлещите се с климатик - по 30 -40 лв на помещение .
    Да и съм руса, но сметките са ти криви
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321607785[/time]_________________________________________________

Този форум се превърна в детска градина. Ясно е , че темата с инфрачервеното отопление стана твърде популярна и всеки продавач на радиатори започна да ги нарича инфрачервени . Даже последната реклама на теси е : панелен конвектор с инфрачервен обгрев-2000в" Е или е конвектор , или е инфрачервен и двете в едно не може да е защото взаимно се иключват. 2000в - чудесно точно като тези на арманио , и Цитирам : "инфрачервен обгрев" -??? Че съм блондинка ок, а този израз какво означа? Е това наистина е подвеждаща реклама и същото се отнася за алпимо, кампа и т,н - лъчисти нискотемпературни радиатори ....
    Моля спрете да обърквате хората

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ето що се слагат ниско долу : да знаете какво продавате / купувате / ползвате
    в крайна сметка ще излезе конвектор с реотанче + ир елемент + стъкло ако си платиш.
    и кво каза французина : за по-бързо затопляне сме му сложили и конекторния нагревател.

https://www.youtube.com/watch?v=1IGCkvF1mZ4#ws

гледах още едно видео - слагат се обикновенни стайни термостати и на ир панелите. само да намеря линка ще го пусна.

5. Тук е от
    Oct 2011

До, estqwery- благодаря ти, че им го доказа. Различни неща са. този тип отоплителни уреди няма как да са икономични, принципите са съвсем различни. Картините имат съвсем друга идея и затова са икономични.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321608902[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от armanio

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321546200[/time]_________________________________________________

Ето как се монтират тези радиатори
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321546500[/time]_________________________________________________

Тонииии и в сайта са объркали ...
    Да и в сайта , които горещо ни препоръчваш под тази снимки пише -конвектори

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

1011.девойче русо...крайно време е да разбереш,че в твоят случай няма значение каква квадратура/кубатура топлиш ,каква изолация имаш и каква е външната температура...ако картините ти работят нонстоп както са без термостат...
    Сумарната ти мощност е 3,2кВт:
    3,2*24*30*0,15=345,60 лева

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

1011 : е имат модели само с ир елемент - но пък това беше първото видео което ми попадна - специално космос е само ир

и 1011 чуй конанварварина какво ти обяснява - ако нямаш управление или термостат - освен паричките за картините си приготви и тези които той ти казва защото е.он ли чез ли ще дойдат другия месец. а не е работа да ги дърпаш от контакта всеки път.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Момчета, май наистина не сте наясно как работи това отопление.
    Първо за целия ми апартамент аз съм поръчала по-големи мощности от необходимите , но пак тотала е 3.2 кв / едната баня също е в тези кв/ , ако да речем си бях сложила алпимо, кампа, теси или т.н ми трябват минимум 3 радиатори за стаите х 2 кв, и със сигурност в хола 1 няма да е достатъчен , защото те са конвектори и топлят въздуха около себе си , банята също не е в тази сметка - и какжо прави това при постоянна работа 3х2кв=6квх24ч=144кв/ден х 30 дни = 4320 кв/м х 0.15лв/кв = 648 лв....
    Нещо и така не ти излизат сметките Конан?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

1011,явно си прекалено руса...това е последният ми коментар насочен към теб...
    Предлагам ти да направим един облог, за да разберем кой крив и кой прав...като ти монтират картините и след като ти засекат тока,ги оставяш включени 30 дни и после показваш сметката тук...става ли...

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

намерих го видеото :
    ама много панели са наредили + термостат.
    https://www.youtube.com/watch?v=W9u9VinRTDA#ws

12. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    1011,явно си прекалено руса...това е последният ми коментар насочен към теб...
    Предлагам ти да направим един облог, за да разберем кой крив и кой прав...като ти монтират картините и след като ти засекат тока,ги оставяш включени 30 дни и после показваш сметката тук...става ли...
    Конан , нападаш блондинките като брюнетка в самотните дълги нощи! Някои са блондинки / ни по природа , а други защото им отива. Не даде никакъв аргумент в защита на твоята теза, а само нападаш на дискриминационен принцип
    1/ Не знам как реши , че красивите ми картини трябва да работят непръкъснато.
    2/ Ако искам да си поставя термостат , ще го направя , но ако нещо поддържа едни и същи температури - какво да му терморегулирам?
    3/ От постовете ти видях , че се топлиш с 2 клими, лъчист радиатор и ак. печка - това значи, че или климите не те топлят достатъчно, или имат някакви други негативи или и двете. Затова ти си си сложил и лъчист / конвекторен/ радиатор и добавяме печка - това действие сигурно се развива в апартамент от 50 кв.м
    4/ Постати относно това , че няма значение какви са моите квадратури , изолация и изложение - доказва само едно блондин си по природа. Тези параметри винаги са от значение за всяко едно отопление.

Не исках да изпадам в лични полемики с теб , ако съм те засегнала - извинявай.
    Но нека не лъжат хората с терминология и нека не заблуждаваме хората с грешни сметки

13. Тук е от
    Nov 2011

Ей,банда кавгаджии... предлагам -ВСЕКИ ДА СЕ ТОПЛИ КОЙ С КАКВОТО ИСКА и на края да сканираме и да си пратим сметките един на друг - става ли ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от armanio
    Ей,банда кавгаджии... предлагам -ВСЕКИ ДА СЕ ТОПЛИ КОЙ С КАКВОТО ИСКА и на края да сканираме и да си пратим сметките един на друг - става ли ?
    Те за това става въпрос , но сметките не един на друг ,а тук в темата.

16. Тук е от
    Oct 2011

Да, напълно съм съгласна и описание на това кой какво отоплява - едно е да отопляваш 50кв.м , съвсем друго е 100

17. Тук е от
    Nov 2011

Аз се топля с 2 - бели и 1 - черно обща мощсност - 6 kw - 85 кв- имам вътрешна бяня която не отоплявам - нямам нужда . Имам мн добра изолация и съм изток -запад.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Тук е от
    Oct 2011

Да, 6 кв, при мен отоплението ще бъде 3.2 кв - за голям хол - два по 800в, 2 спални х 600в и баня - 400в, как 3,2 кв са повече от 6 кв за повече помещения не разбрах? И стига със снимките за реклама! И това са конвектори

Докато убивам време във форума - петък ден на майстора, говорих с хората , които са си сложили . Те си топлят спалнята с 400В, изключително доволни са , през деня не ползват тази стая и картината е изкл, ако работи 12ч х 400в = 4.8 кв х 30 дни, 144кв х 0.12 лв/кв = 17.28 лв за 1 месец и като се има впредвид , че топлината не е във въздуха и просто не се губи и комфорта от липсата на шум , не знам защо сте против

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 50 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе