Страница 26 от 50 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty

и последно писах си с едно китайче за ценички и чакам оферта , но предполагам ще трябва да се комбинирам защото иска 100 панела да се вземат.
    ако не друго ще разберем колко струват картините и стъклените панелчета в най скоро време.
    И аз писах на едни но не получих отговор, искаха да се регистрирам в някакъв магазин и да си поръчам 100бр.

2.  

3. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от TI_GONISH
    http://greenhousesystems.eu/bg/ Какви впечатления имате от това фолио, ако изобщо някои го е използвал? Днес влезнах в един хол в панелка...с външна изолация и гледам нещо като ламарина облегнато на стената дълго 2 метра на 50см. облякано и от двете страни с алуминий ? И от двете страни алуминия е около 2 мм дебел. Питам аз що е туи ? Нанофолио м/у алуминиеви панели.....хах...смешка ! СОбственоръчно направено. Пипам го... едвам ти дава да го докоснеш.....пари яко. Питам аз за кво им е тва чудо в стая 25кв. ? "Ми с него ни излизат 90лв. сметките за отопление????? Ахххх.....Въпросното нещо съставлявало два нано филма по 1м. по 200вата. 400вата...а вътре температура 18 градуса и наистина чувстваш топлина и уют! Няма термостати а просто така се пускало в ел.мрежата.
    Та на въпроса....що за чудо е това и да струва около 100 лв. ???? И друго ми хрумна. Мисля да взема 1 метър от въпросното фолио и да го облека м/у два алуминиеви листа по 0.5мм +/– и да си го направя на крачета ? за стая 15 м2 ? Ако въпросното радиаторче грее така яко.....то с два такива би трчбвало да си отоплявам стаята без никакав проблем...и за не повече от 250-300лв. за разходи и 400 вата енергия ??? Какво ще кажете...ум ли нямам или да опитам ...пък квото стане ?
    Сподели от къде може да се закупи подобно фолио на такава цена - 100 лв. От това което чета има 3 модела с дължини 1 м, 1.5 м и 2м съответно по 0.2 kW, 0.35kW и 0.5kW .
    Цените далеч не са така приятни. На сайта който си посочил те са 160, 225 и 300 паунда съответно за всеки модел.

А тук чета нещо според което сметката ти няма да излезе
    За ефективно отопление е препоръчително да използвате 1 Нано отоплителен Радиатор - GHS200R1 на всеки 5 квадратни метра помещение.
    Ако това е вярно за твоето помещение ще трябват не 2, а 3 панела от 200 вата.

Във всеки случай , сподели ако разполагаш с информация, от къде може да се закупи.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

И аз съм скептик относно това фолио. Пак става въпрос за производство на топлина, а и го саморекламират като нещо ново, разбирй скъпо. Сайтът е много калпав, с препратки към сайта - "майка" на чужд език. Няма никакви обяснения, на кратко не ми харесва и не ми вдъхва доверие. Според мен това е пореден опит за пробутване на нещо ефтино и нискотехнологично на висока цена, само чрез омайване с думи.

5. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    И аз писах на едни но не получих отговор, искаха да се регистрирам в някакъв магазин и да си поръчам 100бр.
    Това да си внесе 100 бр китайчета , няма да Ви излезе сметката.
    1/ Ако си купуваш марков лаптоп , климатик, телевизор или др. / Sony, HP и т.н произведен в Китай в завод на производителя под негов контрол е ок , но да си купиш неква китайска неизвестна тъпотия е абсурдно.
    2/ Моите картини имат 5 години гаранция , която е безусловно - направо ми го сменят с нов , а с китайските незнам какво ще правите - имате си 100 за смяна. Има някои неща , с които евтиното винаги излиза скъпо , а и разликите в цените не са толкова големи , за да има смисъл от компромис

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами мога да кажа че китаеца излезе сериозен и отговри на доста от въпросите ми.

ето малко инфо от извора - въпросите можете да си ги извадите от отговорите му :

Thank you for your email.

1. integrated safety sensors are not regulating the temperature - these sensors turn off the panel if it is covered or falls down and prevent from overheating

2. we provide on standard thermostat - picture attached - but in general you can use our panels with all common thermostats available in your local market

3. how many Watt you need per m2 depends on many factors (isolation of room, how many outside walls has room, height of room, etc.) - however, normally
    it should be around 40 to 50W / m2

4. Attached please find some pictures of our glass panels - these are the only pictures I have at the moment - the glass panels we have only with black glass at the moment, but we are currently developing new models for next season

No problem with your questions, the better you know our products, the better you can sell them.

искат доста под 100 бройки. 30
    имат скалад в Европа - няма разправии с митници. доставка до БГ - 2 до 4 евро бройката
    панелите се продават в бг ... но цените...
    ако има интерес може да се организираме и да вземем едно пале - това е минимума.
    аз искам един така че 29 мога да пусна една тема в продава се и да измислим как да направим с парите.
    излиза тънко но гаранция : франция не че в бг има де.

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Тук е от
    Oct 2011

Моля те , изпрати ми линка на лични съобщения , да не е реклама , за да ги разгледам

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Нещо се заинтересува от китайчета, а.

10. Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен

Каква излиза цената при купуването на 30 броя . Ето за същите при написан производител германия какви са цените и са високички .

А долу съм показал аз какви си купих и на какви цени от български производител но не се водят инфрачервени макар че за мен би трябвало да се броят за такива . Метални са , не стъклени . Размера е същия и мощноста също но незнам как и с какво да измеря каква дължина на вълната лъчи излъчват . А че го правят се усеща от метър метър и 50 см . Сложих един такъв на тавана в кухнята и го ползвам заедно с терморегулатор . За съжаление ми се повреди уреда с който измервам консумираната енергия и сега немога да направя паралел между него и духалката за да видя какъв е ефекта иначе действително се усеща се едно си на слънце на припек и не ми изммръзват ръцете като съм на компютъра както когато работи духалката и въпреки че температурата е от 22-23 градуса . Но както казах немога да съм сигурен че е същото без да ги сравня с истински инфрачервен панел . Ако някой има идея как да измеря дължината на вълната на топлинните лъчи да каже ?

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Nov 2011

1011 дойде ли сметката за тока,че искам да сравня ? Сериозно се змислям да се подпомогна с таково отопление. За в момента съм с една nokria 18-ка и една 12-ка плазма. Трябва да взема още 2 климатика за апартамента, но се замислям и за тези инфра чудеса.
    Някой знае ли дали се продават и такива бойлери ? Би било чудесно да си стопля водата за 20 минути с 400-500 вата вместо 1-2 часа и то с няколко киловата

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от sanitariu

Някой знае ли дали се продават и такива бойлери ? Би било чудесно да си стопля водата за 20 минути с 400-500 вата вместо 1-2 часа и то с няколко киловата
    Няма такива бойлери.Няма и да има.Всяко вещество има специфичен топлинен капацитет.
    Това е величина указваща необходимата енергия за увеличаване температурата на килограм от него с един градус.
    Така този твой въпрос погреба всички мечти за велики икономии на тукашните привърженици на инфрачервеното отопление.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Предвид това, че се разчита на субективни възприятия, възможно е за някой лапландец 4 градусовата вода да е с комфортна температура за къпане. На мен обаче ми е толкова студена, че си мия ръцете с ръкавиците.

14.  

15. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Не знам защо толкова ги отричате тези панели. Преди години така отричаха и климатиците за отопление. Втори път отидох до един магазин с монтиран подобен панел, като от първата снимка на ivelin19 само че в бял цвят, и останах за пореден път много доволен. Уреда бе 800W, а помещението около 25 - 30 кв.м. Вярно е, че повечето пространство е заето от стоки, но вътре бе доста топло. Топлината се усеща някакси мека - както сякаш те напича огън - и е много комфортно, понеже беше топло навсякъде. Усещаше се топло и на краката, и липсваше този ефект както е при климатика, студени крака - топла глава.
    Звучи като реклама, но не е. Писал съм, че ползвам климатици вече близо 8 г. и бях също скептично настроен, но определено вече съм на друго мнение. За спалня един панел от 600W ще е напълно достатъчен, и то като се пуска единствено когато се спи там. Моя инвертор Panasonic консумира номинал 900W, но определено липсва комфорт - шум, усещане на полъх и др. Да не забравяме, че зимата е редно да се държи включен постоянно и през деня, за да е ефективен. Но за по-големи помещения все пак смятам, че климатика ще е по-доброто решение.
    Засега това е от мен. Надявам се още, че 1011 днес ще се похвали с монтажа на нейните уреди.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Не знам защо толкова ги отричате тези панели.
    Защото голяма част са комерсиално свързани по някакъв начин с климатиците. Нищо чудно няма в това - факт е, че форумът отдавна е на продавачите и маниаците (наблюдават ги внимателно по няколко часа на ден от близо и си ги наричат с галени имена) на тема климатици. Всичко друго за тях е или тъпо или скъпо. Всички умират от жега на 20гр. Всички само спят в жилищата си и в тях почти постоянно няма никой и т.н и т.н.
    Който може да си позволи сметките, може да намери много по-комфортни методи на отопление от климатици. Това е истината. А ако към комфорта се прибавят и поносими сметки (така звучи при ИР), то не виждам какви аргументи може да се кажат против.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от sanitariu
    1011 дойде ли сметката за тока,че искам да сравня ? Сериозно се змислям да се подпомогна с таково отопление. За в момента съм с една nokria 18-ка и една 12-ка плазма. Трябва да взема още 2 климатика за апартамента, но се замислям и за тези инфра чудеса.
    продължавай така с климите под машина с COP 4.4 не си падал - можеш да продължиш с японци с коп над 5 предполагам за по-малките стаи.

колкото за бойлера сега като бях в софия на една презентация на помпи това казаха за бойлера - 200 300 литров бойлер се стопля за 20-тина минути , но моашината е 14 16 киловата - предполагам яде 2-3-4 киловата на час. и аз се изненадах за какви времена ми говорят.

Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Каква излиза цената при купуването на 30 броя . Ето за същите при написан производител германия какви са цените и са високички .

А долу съм показал аз какви си купих и на какви цени от български производител но не се водят инфрачервени макар че за мен би трябвало да се броят за такива . Метални са , не стъклени . Размера е същия и мощноста също но незнам как и с какво да измеря каква дължина на вълната лъчи излъчват . А че го правят се усеща от метър метър и 50 см . Сложих един такъв на тавана в кухнята и го ползвам заедно с терморегулатор . За съжаление ми се повреди уреда с който измервам консумираната енергия и сега немога да направя паралел между него и духалката за да видя какъв е ефекта иначе действително се усеща се едно си на слънце на припек и не ми изммръзват ръцете като съм на компютъра както когато работи духалката и въпреки че температурата е от 22-23 градуса . Но както казах немога да съм сигурен че е същото без да ги сравня с истински инфрачервен панел . Ако някой има идея как да измеря дължината на вълната на топлинните лъчи да каже ?
    панела е абсолютно същия. производител пише гремания защото от там ги вземат.

тия българските -при мен ги рекламират като пълни с някакъв кварцов пясък и са по 90-тина лева , скоро чакам да ми изреват за сметката за 3 такива в една стая вързани през термостати но дадени на макс.
    по скоро са конвекторчета за мен.но и аз не съм виждал истински ИР . Може да скоча до някое от техномаркетите и да ги помоля да ми пуснат да видя. преди време имаха и тези стъклените на цени от над 1200 лева - голямо колкото моя ТВ само че не показва картинки.
    уикенда май ще тровя продавач консултанти.

18. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз лично досега не съм виждал в техномаркетите тези панели. Ако има то вероятно са от споменатите в тази тема лъчисти конвектори, които се предлагат за инфрачервени панели. Надявам се да не попаднеш на подобни. Ако бе в гр. Пловдив щях да ти кажа в кой магазин можеш да го видиш този панел. Иначе фирмата е сливенска и си имат сайт в който всичко си е обяснено подробно.
    Успех и сподели после на какво си попаднал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 50 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе