Страница 33 от 50 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Инфрачервено отопление

Банята освен да притичаш под душа служи и за други работи-въпрос на стандарт и фантазия.

2.  

3. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66
    Банята освен да притичаш под душа служи и за други работи-въпрос на стандарт и фантазия.
    На стандарт са го докарали поне 70-80% от форума...климатици за 4-5000 лева...бани по 6-8 м2...

5. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от izbornaklimatik
    Може мнението ми да се приеме като спам,но ще го споделя.Потребителя 1011 беше помолен да снима картините у тях и да ги покаже тук,а той(тя)упорито избягва да представя подобни доказателства.От написаното човек би си изградил мнение,че тя е жена,която обича да се хвали и е горда с придобивката си.В такъв случай няма логика да не се похвали със страхотните картини на стената като ги снима.Така ще е най-добре,а не само сайтове и хвалби,нека който има подобни уреди да постне лични снимки преди да ги хвали(особено тея регистрирани точно за тая хвалба).Дотук аз съм видял снимки само от Конан.Но от прочетеното в др форуми си мисля,че това е много добра алтернатива на климатиците,лично аз бих си взел такъв радиатор.
    П.С.1011 е регистриран/а със поща george_georgiev@abv.bg.
    След като изразих мнението си 1011 ни показа "снимка".Сега може да добавя,щом ни лъже със компютърни графики,вместо да покаже реална снимка,значи има причина,т.е. лъже като циганин/циганка пред заплата и няма никаква картина у тях Жалко,че повечето хора лесно се лъжат,но от др страна,такава "евтина" реклама мн отблъсква тези,които я разгадаят,а може би продуктите са хубави,но при такава долна реклама..Аз имам един мебелен каталог(компютърни графики)с около 1 000 страници,тежи 7кг.Тази "снимка" идеално ще се впише в тоя каталог : )

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

сравнение м/у инфраред близко и далеч :
    http://www.jase-w.eccj.or.jp/technol...dence/R-25.pdf

7. Тук е от
    Nov 2011

Отопление за банята си трябва. Влез и изкъпи 3 деца вътре да видиш колко хладно ти става когато не си под душа
    Ако си сам може и без печка. Водата те облива постоянно и си шест, но случаят е съвсем различен когато къпеш децата.
    Аз вече си избрах инфраред печка. Ще пробвам в банята първо, но я поръчах от Германия.
    Ще дам повече инфо когато пристигне.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Абе,все се въртим около нещо и ...конкретиката е все по малко,ако изобщо я има!.....Зададох ясни въпроси на знаещите ,уви отговори никакви,или съждения за "стандарт" и квадратура на баните!?....Конане защо ,аджеба мислиш,че няма логика да имаш климатици за 5 бона ,а банята да ти е малка!?..Ами при мене е точно така!...И така:
    1.Дали производителите имат еднакви критерии за мокро и влажно помещение?
    2.Защо лъчистите уреди са с чуствително по малка гаранция от обикновените конвектори?
    3.Как ще се държат тези"прецизни електронни термостати"и дали пластмасовите капачета са достатъчни ,когато банята се изпълни с пара!?
    4.И ако един обикновен конвектор е логично да е ниско долу,колко на високо може да се монтира лъчистия панел,хем да се елиминират възможните неволни контакти с вода,хем да работи РЕАЛНО,т.е.да функционира вкл. изкл. при достигане зададени параметри?
    Моля,да отговорят тези ,които наистина знаят,било от опит,било защото са компетентни!...Благодаря!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    ...Абе,все се въртим около нещо и ...конкретиката е все по малко,ако изобщо я има!.....Зададох ясни въпроси на знаещите ,уви отговори никакви,или съждения за "стандарт" и квадратура на баните!?....Конане защо ,аджеба мислиш,че няма логика да имаш климатици за 5 бона ,а банята да ти е малка!?..Ами при мене е точно така!...И така:
    1.Дали производителите имат еднакви критерии за мокро и влажно помещение?
    2.Защо лъчистите уреди са с чуствително по малка гаранция от обикновените конвектори?
    3.Как ще се държат тези"прецизни електронни термостати"и дали пластмасовите капачета са достатъчни ,когато банята се изпълни с пара!?
    4.И ако един обикновен конвектор е логично да е ниско долу,колко на високо може да се монтира лъчистия панел,хем да се елиминират възможните неволни контакти с вода,хем да работи РЕАЛНО,т.е.да функционира вкл. изкл. при достигане зададени параметри?
    Моля,да отговорят тези ,които наистина знаят,било от опит,било защото са компетентни!...Благодаря!
    E то и аз туй чакам, ама кабела в 8м2 баня продължава да виси.

Конане как уцели ве майна с банята и с климите!!! как позна ве пич?

11. Тук е от
    Jun 2009

По първият ти въпрос. Критериите са класа на защита IP, като за подробности виж тук.
    Много грубо казано, колкото е по-високо числото, толкова по-добре, като по важно е второто число. Ако то е 4 значи е защитен от попадане на вода, но е възможно тя да проникне. Много производители правят уредите за баня с клас IP 24, като дават и инструкции за монтаж, в което показват, че уреда трябва да се монтира високо, за да не може да се полива случайно с вода. Високотемпературните IR тела са обикновено с кварцови стъкла и ако ги напръскаш, докато работят се пръскат. Монтираш го над вратата и не би трябвало да имаш проблем. Такъв сравнително евтин уред бях пуснал още на първи лист от темата... Моята баня е с ТЕЦ, но съм влизал в бани с такова отопление, и бях доволен.
    По-вторият въпрос: Това не винаги е така, но често на конвекторите нагревателя е така изпълнен, че не може да изгори целия от веднъж, а горят отделни малки реотанчета. При високотемпературния IR нагревателя най-често е един, който ако се прекъсне, уреда спира.
    Тремостатите по принцип би трябвало да са защитени от проникване на вода. Ако се намокри датчика им с вода, температура му спада до точката на оросяване и те започват да дават грешни показания, но ако имат контакт с въздух с висока влажност (дори и с пара) би трябвало да си мерят вярно.
    Относно височината на монтажа. Вярно е, че конвектора трябва да е долу, а IR е препоръчително да е по-високо, но в баня аз бих сложил и 2-та така, че да са по-високо, за да не ги напръскам с вода. Не, че няма уреди, които може да си ги пръскаш с вода, докато работят, но ще ме извиняват тези класове... „вържи попа да е мирно селото”.

12. Тук е от
    Dec 2011

Аз за първи път ползвах дълговълново инфрачервено отопление миналата зима и останах приятно изненадан. Даже да си призная, вече не мисля за друг начин на отопление. Уреда беше 500W, стаята ми е 12,29 кв, северна, с две външни стени. В началото ми беше хладно, но след седмица стените се позатоплиха, пода също стана топъл и като цяло микроклимата в стаята се промени. А по-приятно не бях спал отдавна - понеже е разположен на стената над леглото ми, всяка сутрин се будех приятно затоплен, акумулилрал топлина, а стаята си бе хладна и въздуха свеж.
    Мога да споделя много по темата и да отговоря на всеки. А който иска, може и да дойде на гости, да прецени сам как се усеща, ако е от русе или пътуването не му е проблем

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

....Даааа.....Благодаря на Антон,малко ми се поизясниха нещата!Аз това за двете цифри не го знаех,знаех за АйПи24,21,44 и...толкова!Антоне,ако знаеш ,би ли разяснил има ли разлика и каква между нагревателите на Ноирот Сенсуал сас и тези на Гламокс?..../В един магазин хайванчето набедено за консултант ме убеждаваше,че и двата са с нагревател тип алуминиев моноблок и ,че това ,че единия се водел лъчист,Гламокса не,изобщо не било вярно!?/...Как е вдействителност?Ноирот идва два пъти по скъп от Гламокс!!....

14.  

15. Тук е от
    Jun 2009

Честно казано не следя производствата на различните производители. Много пъти съм писал, че всички тела загрети до температура по-висока от околната започват да излъчват IR лъчи, като дължината им е обратно пропорционална на температурата им. Т.е. по-топлите излъчват по-къси лъчи. Отоплителните тела предават топлината смесено – едновременно и IR и конвективно, като в зависимост от конструкцията им единият вид преобладава пред другия. Кондуктивно предаване на топлина не се ползва за отопляване на помещенията, въпреки че на някои тела се загрява част от крачетата и те може да предадат и кондуктивно топлина към помещението. При конвекторите нагряването става така, че топлообменника няма видимост към помещението и затова те излъчват изцяло конвективно. Радиаторите излъчват IR и топлят конвективно едновременно, като формата на ребрата им определя как се разпределя тази топлина, но грубо казано е почти по равно за 2-та вида. IR-телата излъчват основно лъчисто, но предават топлина и конвективно – малко и така отдават. Площта на загрятата повърхност и ориентацията към помещението определя кой вид топло пренос ще преобладава.
    Електрически IR-тела съм виждал страшно много видове. Първите, които бяха на мода, всички ги знаем – печките ЛЪЧ, после преди 10-15 години, на мода излязоха нискотемпературните (по-вярно е да се казва, че са средно температурни - загряват се под 100°). Първият такъв уред видях, българско производство – беше с графитен нагревател. Нищо особено – пресован сандвич с 2 плочи между, които беше графита. Бяха евтини и много се харчеха преди време. Сега седят в мазите, защото хората видяха какви са им сметките... После излязаха – мраморните (с вграден в мрамора канталов нагревател), адаксите, картините и т.н. и т.н. Нискотемпературно IR отопление е подовото и стенното, но то също топло отдава и конвективно.
    Какъвто и да е нагревателят, ако е електрически, той е с КПД близко до 100%. Това значи, че колкото консумира толкова отдава. Чудеса няма, но много продавачи са се мъчили да ме зарибят и аз да ги рекламирам. Не искам да лъжа хората и за това не съм се навивал. Предлагаха ми да стана дистрибутор на няколко вида IR-печки – мраморните, едни стъклокерамични, които имаха и картини и графитните. Отказах им.

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

....Благодаря Антоне!И аз дето цял живот се занимавам с препарати и химикали,теоретично си изясних някои неща!Тъй като не познавам добре терминологията,всичко,което си написал,ми звучи така-един ват от електромера е един ват топло,казано по простичко!...А кой от нагревателните елементи е по добре,ал.моноблок или реотани или каквото и да е там и както и да се казва!?.... В избора си определено ще изключа духалките и тия уреди с тръбите от които таваните стават жълти/личен опит!/

17. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте на всички.
    Ще си позволя да споделя малко личен опит по отношение на използване този вид отопление.
    Виждам от коментарите и рекламите по сайтовете за този вид отопление, че не са твърде стари. От последните две три години.
    Аз използвам такова отопление от 1996г. Вярно не толкова красиво, но е пречи да стана. Просто технологиите се развиват.
    Та искате резултатите - ето.
    Отоплявам 2 стаи в банална панелка - съответно 3,5х3,5=10,5кв м (северно изложение) - 500W; 5,6x3,5=19,6кв м(южно изложение)
    Поддържам температура 21 C. В зависимост от нуждата се включват през диоди на половин или пълна мощност. Включвам ги на есен и на пролет го изключвам. До тази година бяха на тавана, но правих ремонта и сега са като картини на стените.
    През лятото и не отоплителния сезон плащам -55 лв, а през миналия декември, когото засякоха за 43 дни 139 лв, иначе около от 70-110лв.
    Въобще има много хляб в подобна история. Сега с появата на нано фолиото, всеки може да си направи каквито иска отоплителни уреди и системи.
    Чудя се само защо ли толкова ни мързи да си ги произвеждаме ние, а даваме луди пари на тези дето могат да ги напудрят и ошарят. По принцип в последно време се предлагат разни неща от "известни" фирми - имат маркетинг и рекламна култура не може да им се отрече, които могат да бъдат намерени на небезизвестния китайски сайт Алибаба.
    Та това фолио вече го има и по нашите магазини. Е ако при китайците е 3-10$, при нас почва от 40лв. Но дори и на тази цена може да се спретне прилично инфрачервено отопление. Кефа в сравнение с духащите климатици като комфорт е трудно обясним. Просто работи като природата.
    Сега се работи върху съчетаването на предимствата на двете технологии. До година две са на пазара. Идеята е топлоносителя да загрява такъв тип панели. Тогава може да си представите каква мощност ще е необходима на термопомпата-100, 200, 300 W. При такива малки мощности COP - 5+ не е проблем.
    И истината е обаче в добрата изолация. Преди да си купувате свръх технологии или хиперинвертори - направете си добра изолация и качествени прозорци.
    Не забравяйте да обаче да осигурите приток на свеж въздух. За това си има съответните норми. В противен случай и живеейки в топлинен комфорт ще имате проблеми със здравето, които ще забележите твърде късно. Има еди малък проблем - всичко, което се върти създава вибрации и шум. Та и бъдещето обединяване на лъчисто отопление с такова, което разчита на Карно (със сегашните въртящи се термопомпи), не ме задоволява - поне мене. С нетърпение очаквам появата след нано фолиото и на нано термоопомпите (под формата на подобно фолио). Ще стане, спокойно.
    А колкото, ако ме питате за моите отоплители, те за чехски - http://www.sakutuscz.cz/vyrobky.htm
    Е преди години ги купих по 50DM, сега са доста по-скъпи.
    Но пък сега може да ги използвате и да си направите доста интересни отопления.
    Ако пък искате и да е невидимо - в следващия постинг.
    Приятни изживявания с подобни неща.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Yasen
    А колкото, ако ме питате за моите отоплители, те за чехски - http://www.sakutuscz.cz/vyrobky.htm
    а така - такива работи искам да виждам !
    тия чешките със снимки от завода ми харесаха най накрая нещо истинско. а има и пана за армстронг - перфектно.
    евала за коментара - даи да видим и невидимите неща.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 50 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе