Страница 35 от 50 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Re:Инфрачервено отопление

Аз се чудех дали е нормално от 60 без отопление на 85 за октомври, и 145 за ноември /същите дати на отчитане - от Е.ОН/. При дневно задание 23 /от 7 до 17/, и 25 /от 17 до 7/. В нормален двустаен панел с лека вътрешна 2 см и 5 см външна изолация стереопор на стените /без тавана - и нетоплещи съседи отгоре и отдолу/. 2 възрастни с 2 деца. Бойлер - не се изключва, и лятото е основен консуматор, LG42-ката и лаптопите, и едно LG - CRT21".Чат пат готвене. Топленето е с Hitachi 25yh5-цата /COP 4.42/ и НЕО-то 12-ka /COP 2.93/. И двете се развъртат максимум до 1400W моментна консумация.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Благодаря на Izbornaklimatik че все пак е забелязал поста ми, за не го ще кача снимки на уреда си, за да се гордея с него. Не знам какъв е смисълът на форумите, ако хората не могат да обменят чрез тях свободно мнения и опит. Може би наистина служат единствено на създателите си, за да изпъкнат с познанията си и да им предоставят арена за теоретични дисекции на практически работещи решения. Извинявам се, че имам само един първи пост, но засега математиката не позволява друго.

На първата снимка е уреда ми, обикновен ИЧ нагревател в алуминиева рамка, 100% направи си сам. 600 вата, служи ми вярно вече втора зима.

На другата снимка е същия нагревател, но в друга рамка и сниман напудрено от фотограф-професионал, все пак си заслужава достойното представяне, нали трябва да го маркетирам тук.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Супер изглежда на снимките. Има за какво да се гордееш
    ------

5. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

ако приемем, че един климатик 12ка харчи 60лв на месец
    колко харчи красивия от горната снимка :-)

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от stoyanst
    100% направи си сам.
    моля обясни - предполагам че е интересно не само на мен.
    такова стъкло от къде намери?

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rali4ka44
    Здравейте и от мен! Дойде есента и съвсем скоро ще настъпи и зимата и се опитвам да реша какъв електрически отоплителен уред да си закупя. Истински заинтригувана съм от лъчистото отопление, изчетох много информация по въпроса включително и тук, за което благодаря, но все още не мога да взема решение. Лъчистите радиатори не са евтини, а все пак въпросът е дали са достатъчно ефективни. Принципът им на действие е ясен, но тъй като нямам познати, които да кажат своите "за" и "против" се колебая. Моля ако имате личен опит да го споделите тук! Скоро ми се наложи да се преместя в нова квартира без топлофикация, с налична стара дограма, а помещението, което ще отоплявам е 25кв.м.
    има уреди, които комбинират лъчист и конверкторен радиатор в едно.хем излъчва лъчи, хем нагрява въздуха,но са по-скъпи. аирелек AIRELEC GLASSANCE е пример.ако се счете за реклама изтрийте марката, но все пак трябва да се насочат хората.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

най накрая да живне темата - има ги тези радиатори малко по назад обсъдени има и снимки и доволни потребители , както и наскоро мярнах един в "продава се" изглежда от не толкова доволни

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Тази тема направо умря. Къде са доволните ползватели, да споделят как са се отоплявали през тези студени зимни нощи и, най-вече, колко им е струвало удоволствието? Или не са останали такива.

11. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Здравейте някой ползвал ли е ИЧ отопление на АЛМАК -Руско производство и дали някой има впечатления от уреда.Нямам им много вяра на братята .Благодаря предварително

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Защо да им нямаш вяра на братята.Аз съм сигурен че това е много по добро от много други такива уреди.Но не е лошо да се иде на место да се пробва.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    Тази тема направо умря. Къде са доволните ползватели, да споделят как са се отоплявали през тези студени зимни нощи и, най-вече, колко им е струвало удоволствието? Или не са останали такива.
    Ами да ти кажа аз съм доволен...
    Това е моментният разход-400Втч,в момента в който пиша...вън е -3 градуса,вятър 12м/с усеща се като -11,7 градуса...

Сметката навярно няма да е много малка...но пък в сравнение с комшията който в неделя размразява една Мидеа в продължение на 2-3 часа,направо си е супер...
    При мен и климатиците не харчат по 15-20 лева на месец,както повечето тук във форума...така,че всичко е нормално...най вече топло и комфортно...а сметката каквато и да е, си я плащам сам...

П.П.И докато пиша консумацията се е качила на 600Втч:

А след около 2 минути вече е на 200Втч:

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Извинявай, но на снимките не се вижда почти нищо. Би ли обяснил - как им е настройката - по градуси в помещението - като клима, или по мощност - като обикновена печка?

Въпреки, че следя темата отначало - не ми стана много ясен техния режим/механизъм на настройка/затова питам/. Благодаря за отзивите

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

V_Simeonov,за снимките си прав...правил съм и по-добри...
    Въпроса за настройките ми се струва излишен,но като ме питаш ще отговоря...
    Задаваш си желаните градуси в помещението т.е. по градуси...ако изпитваш съмнения дали ръчно не задавам тези 200,400,600 Квч...не не мога,те си се менят според нуждите на помещението...

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Според вас кое е по добре за стая 20кв конвектор ADAX GLAMOX 2000w или лъчист радиатор.Ако е лъчистия с каква мощност да е и доло-горе коя марка бива.Доколкото разбрах Aplimo е лъчист конвектор а не само лъчист.,разлика има предполагам.От много информация накрая човек се обърква

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Добър въпрос на Попов,защото темата малко залиня,а май точно в тия студове нещата ще "лъснат"!!!Адаксите,без значение каква разновидност са са с 5 год.гаранция,но...това си е обикновен конвектор,е с удължени форми и това сигурно предполага по добро топлоотдаване.....Френските дето им казват лъчисти са с две годишна гаранция,значително по сложно управление и настройки,с разни режими и тн..И ако и двата вида "гълтат"приблизително еднакво количество ток,то нещата са почти изравнени!..А това дето го дават за комфорта с един -два градуса по ниско,аз лично не го вярвам,мирише ми на търговски трик!!И пред мен стои точно тази дилема,ама реших да отложа решението за следващата зима!И аз ще избирам между НОИРОТ и ГЛАМОХ,повече ме тегли към Гламокса,повече гаранция,по упростено управление,по ниска цена,ама за баня модела им от 100в ми се струва,че ще е слаб за банята а е и доста дълъг,докато Ноирот имат вертикален модел на 1500вата!...Ако не беше мокрото помещение,бих заложил на Гламокс/става въпрос за кухня/......От друга страна не искам едни и същи уреди от различни марки и различна визия в дома си!!За два радиатора,Цената на Ноирот е с 400лв близо отгоре спрямо Гламокс!!....Всичко това,което пиша е лично мнение,базирано на разсъждения а не на опит от ползуване!...Ще се радвам и на други мнения!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328719096[/time]_________________________________________________

Грешка,100вата да се чете1000/за Гламокс/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 50 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе