Страница 37 от 50 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Re:Инфрачервено отопление

Нещо, тази тема потъна в забвение. Зимата мина, би трябвало тези, които бяха толкова въодушевени от това отопление, да дадат някаква информация доколко ефективно е отоплението с тези уреди. Или може би това си беше поредния балон?

2.  

3. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

След като с огремен интерис прочетох цялата тема, достигнах до заключението, че същата следва да бъде преименувана на климатик или инф. отоплител.
    Подобно на други участници във форума и аз искам хората отопляващи се с такива уреди да споделят реалко колко енегрия ползват същите. С изключение на три, други такива постове невидях.
    Най-коректи биха били показателите от електромери, монтирани преди захранването на отоплителя, подобни на и пре идставени в темата за климатиците.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

А бе, и аз искам, ама явно не е толкова удачно това отопление и хората, които го ползват, не искат да си признаят грешката.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Удачно или не,аз вече 5 години го ползвам.Къде според теб съм сгрешил?

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Е, то това си беше майтап. Но ми се ще да има малко раздвижване на темата.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

В Германия имам клиент който ползва такива инфраред панели, макар че там масово са на газ, но газа им е евтин 37 евро за 64 кв апартамент, тъй като газовите доставки са диверсифицирани(от различни производители и доставчици) и при позлване през деня и ноща на 19 градуса, а вечер от 17'00ч до 22'00 часа на 24 градуса.

Икономията на инфраред панелите е 40% до 60% в сравнение с обикновенните електроуреди(ел.печки, конвектори, духалки) и други ел.уреди.

Естествено с климатика и термопомпите не може да се сравнява по икономичност, но да ви кажа тази зима в Германия е била доста по-мека от зимата в България и не е имало нито такива екстремни студове нито толкова сняг нито е задържало снега и студовете като период от време колкото в България.

Имам колежка която топли къща от 240кв.м. с темопомпа вода-вода и се оплака че в голямите студове около 30-40 дни не е могла да стопли като хората 19-21 градуса е било максимума който е успяла да направи.

8.  

9. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

На мен идеята ми е да обуслови откъде при този вид отпление "Икономията на инфраред панелите е 40% до 60% в сравнение с обикновенните електроуреди(ел.печки, конвектори, духалки) и други ел.уреди.",а не кой с какво се минал и пр.
    Запознат съм, че е доста сполучливо за отопление на промишлени помещения, но как това стои за бита. Затопля ли трайно помещението или като го изключиш след 10 минути "няма никой"?

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от igt
    На мен идеята ми е да обуслови откъде при този вид отпление...
    от по-точното управление. но и конвектор с електронен по-точен термостат да вземеш няма да сбъркаш.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    от по-точното управление. но и конвектор с електронен по-точен термостат да вземеш няма да сбъркаш.
    Добре де,по-назад в темата някой писа че няма терморегулатор на инфрареда

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

те тези които нямат сега мълчат

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

И 20 терморегулатора да си сложат енергията пак си е 1:1. Колкото харчи толкова топли.
    Мислех че ще видим сметки ама май няма да стане. Главно сметката за февруари 2012г. ме интересува.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2012

Има публикувани саитове но ме интересува външно отопление, например има един www.ufobg.com звънях им е хвалят си стоката, но имали на практика някой да ги е изплзвал?

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от ardo
    ...например има един www.ufobg.com звънях им е хвалят си стоката, но имали на практика някой да ги е изплзвал?
    Произведени са в Турция и за топлене, топлят, нооо........ще "гълтат" електричество, като за световно.

17. Тук е от
    Oct 2006

Отговор: Инфрачервено отопление

Прочетох темата, но не ми стана ясно инфрачервените и лъчистите радиатори различни ли са и къде е разликата?
    Например Airelec Premiere SAS какъв е? Става въпрос за този- http://конвектори.org/airelec-premiere-sas-1500w/

18. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Инфрачервено отопление

Значи ефекта е точно представи си че в стаята ти пече слънце, тоест радиатора топли както лъчите на слънцето през прозореца и силата на лъчите му зависят от мощността или образно по силно или слабо е слънцето. Излъчва само в зоната на топлещите лъчи без останалия спектър който слънцето излъчва. Аз имам 350W който е като картина на стената, зимата не го спирам, ако в стаята е 18* като го включа става 20*. Над главите ни е в спалнята и както го имам ме ни се е случвало като се отвием неволно през ноща някой да настине или схване. Като гледам цената на Вимакса моя ми излезе направо златен. Но съвета ми е първо виж това как работи някъде тогава реши дали да го купуваш, не знам какви са ти очакванията. Ако очакваш да ти духа топло и да те загрее няма да стане. Моето определени е слаб безшумен отоплителен уред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 50 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе