Мерси много за отговора!!!
Веднага отивам за сериен ключ, дано само намеря отворена железария, но ако не и Бриколаж не е много далече!
Само един въпрос остана - какво да правя с втория кабел от вентилатора?
Има два кабела - фаза и явно проводник (като съм недоразбрал, си мисля, че е нула, ама...) за лампата. Те си бяха там. От вентилатора също идват два нови кабела. Единият от тях ще бъде проводник за вентилатора, свързан през ключ за общата фаза, това е ясно. А другия къде да се включи? Опитах и с един висящ кабел, но тогава вентилатора въобще не работи.
Благодаря много още веднъж!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT: Освен двата кабела, които явно са били един - прекъсната фаза, ама така е, като не мога да мисля , имаше и един непрекъснат - който съвсем в реда на нещата се оказа нула. Оголих го леко и свързах единия кабел от вентилатора към него. След това на клемите на ключа свързах фазата на входа и на изходите двата останали кабела - останалия от лампата и останалия от вентилатора. Както казваше някой в едно шоу - "Нещата рязко потръгнаха"
Благодаря много на fikata за раннонеделния отговор, който ме наведе на гореспоменатите мисли и доведе до успешния край!!!
Надявам се написаното от мен да е от полза, ако някой друг изпадне в същото затруднение!