Страница 12 от 171 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

ketuna, за фирма не знам, но бих искал да ти дам един съвет, свързан с местоположението на външното тяло. Обикновено го слагат на гърба на вътрешното, ако стената е външна, с презумцията, че колкото са по-близко двете тела, толкова по-добре. Но ако жилището ти е ново строителство, поради заниженото му качество (което е характерно за новото строителство), може да имаш проблем. С един климатик имах следния проблем: Вибрацията на външното тяло се чуваше вътре в стаята във вид на нискочестотен шум при определен режим на работа. Този феномен е описан от потърпевши тук в този форум в раздела Шум от климатик, затова няма да се спирам на него. Затова съветът ми е - ако може на балкон, от външната страна - до 3-4 метра дължина на тръбния път няма да навреди на климатика. Особено ако имаш гипскартон и той е лепен - тогава шумът вътре в стаята може да те подлуди. Един даикин няма да шуми, но всеки климатик има малко или много вибрации. Ето един елементарен експеримент: вземаш малък камертон, удряш го в дланта си, усещаш, че вибрира, но не се чува нищо, но допреш ли го до твърда повърхност, се чува звук. Ако го добреш до гипскартон, стаята ти ще е добре озвучена. Ето как вибрацията, която не се чува, се превръща в шум. Допряно ли е външното тяло до стена, зад която живееш, вибрациите му се превръщат в шум, който нарушава комфорта ти. Гипскартонът се свързва с тухлата посредством твърдата връзка на лепилото, тухлата е свързана с външната изолация и на практика имаме нещо доста прилично на високоговорител, а стаята много прилича на вътрешността на тонколона. Изобщо съседите ми доста са нервирани от феномена на шума в новата "луксозна" постройка - защо да го увеличаваме и с климатика, като можем да помислим предварително къде е най-удачното му място. Успех с фирмата и сподели какво си си взел.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е вярно в общи линии ,но се отнася главно за по нискокачествени клими с големи вибрации на външните тела .. все пак външното тяло допряно ли е до стена зад която живееш се чува малко или много

4. Тук е от
    Apr 2008

Решил съм и аз да си купувам Daikin и разгледах сайта на MMC , т.к. съм от Варна, но ми направи впечатление че моделите май им са стари, т.к. на европ. сайт на daikin има модела FTXS20G
    ,докато ма mmc FTXS20D. Някой има ли наблюдение върху този климатик и коя година модел е. Ще отоплявам 13 и 21 кв.м. стаи.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2008

kraska, тази зима ползвах FTXS35D, моделът е от 2007 година, води се среден клас. Ако почакаш още, сигурно ще имат и модел от 2008 г. Аз съм доволен от моя, но след много четене тук, бих избрал японски. Тези евпропейските имат относително малък КОП и съответно правят по-големи сметки.
    Но не монтирай външното тяло зад стената на стаята, в която живееш - от личен опит те съветвам.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Този цитат от човек от форума породи някои конкретни въпроси в мен:

"С УРУРУ-САРАРА 28-ца, ...Климатика работи от 20 октомври нон стоп на зададени 22-23 градуса.Когато температурата навън беше около +5 градуса,държах постоянно отворен един прозорец ,ПВЦ отварящ се назад, около 4 см. процеп в горния край.Когато е около 0 градуса ,постоянно отворена врата към коридора.Това за да не спира да работи като инвертор.При минус 4 навън в съседно неотоплено помещение 15 градуса.Проветрявм често когато съм в къщи или оставам съвсем леко открехнат прозореца в горния край.За мен съм си убеден, че по-добур комфорт освен с климатик ,в това помещение аз не мoга да постигна".

Веднага питам - къде е екстрата за внасяне на свеж въздух, ами филтрите за пречистване, за убиване на вируси? Та нали като се проветрява, всичката мръсотия влиза вътре, градусите падат, климатикът работи повече и т. н. И защо тогава да му плащам 1200 лв. отгоре, аз така или иначе сега пак си проветрявам, а мислех за Уруро-Сарара, за да не ми се налага да отварям прозорци.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

saissais екстрата аспирация съществува при японските модели климатици от повече от 5 години при почти всички марки като разликата в цената на модела с и без аспирация не беше толкова голяма . Прави ми впечатление, че след бума между марките преди време да рекламират тази функция, все повече от новите им модели са без аспирация. Личното ми мнение винаги е била, че това е често ненужна скъпа глезотия.

8.  

9. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Като човек, който има вече такъв уред с аспирация, мога да кажа, че тази функция е подходяща само за времето, когато в стаята няма хора. Иначе шума е забележим и при висок говор от телевизор или музика от уредба. На мен лично ми действа изнервящо и пускам климатика в такъв режим само когато сме навън. Не мога да правя паралели с други марки климатици, но сравнявайки двата, които имам, приликата между уруру-сарарата и другия S тип е малка и не може да става сравнение. Този климатик е много по-тих, присъствието му в стаята не се усеща по никъкъв начин, и възможностите му за бързо нагряване/охлаждане са далеч по-големи. Иначе с парно си е най-добре. Не съм се и помислял да спирам парното през зимата и да се топля на климатик. Не съм съгласен с колегата, който твърди, че не знаеш какво плащаш на топлофикация - ние имаме индивидуални общи за целия апартамент топломери, които отчитат в kW топлоенергията и няма как да те излъжат с измислини единици и т.н. Този сезон имам 6 MW по седемдесет и няколко лева - под 500 лв за 110 кв апартамент.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Търся информация за DAIKIN AN 22FNS-W и нещо не успявам.Моля за помощ.Японски -100 V
    Предварително благодаря!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Модела е от 2004 година, от ниският клас, но с доста висок СОР подробности в линка.
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//66.102.9.104/search%3Fq%3Dcache%3AmpZkJQaEFf4J%3Awww.bidders.co.jp/pitem/51629120+AN22FNS-W%26hl%3Dbg%26ct%3Dclnk%26cd%3D6%26gl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a&hl=en&langpair=ja|en&tbb=1&ie=UTF-8

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

ayl, като ще говорим с цифри, аз живея едновременно в две жилища с обща площ 124 и половина кв. Общо за сезона за отопление и топла вода (4 климатика и 2 бойлера - нон стоп включени) плюс всички ел. уреди ми е под 300 лв. Надявам се, че уважаемите съфорумци имат чувство за хумор и въпреки че всички цифри тук са точни, този начин на мислене ще може да ги позабавлява. А колегата освен 6 мегавата случайно да е лишен от удоволствието да плаща такса мощност, сградна инсталация, подгряване? С изравнителната сметка как ли стоят нещата?
    На него ли да вярвам или на министъра на енергетиката, който направо си признава публично общоизвестната истина, че абонатите са мамени и то не с киловатите, а именно с малките подробности около тях? Справка - http://www.parliament.bg/?page=plSt&...&lng=bg&id=342
    А иначе по повод цифрите се сещам, че в някакъв вестник пишеше, че един французин се удавил в една река със средна дълбочина 120 см. Абсолютно точни данни, но защо ли ни напушва смях? Това е по повод статистиката. Уважаемият колега (дай боже повече хора да са като него!) има щастието да живее на такова място до реката, където тя достига едва 20 см, но не знае, че надолу реката става по-дълбока и е опасна. Просто няма как топлофикация, 50 процента от енергията на която се губи преди да стигне до потребителя, строена преди половин век или повече, средство за забогатяване на определени хора, със стотици милиони дългове, да е по-ефективна от климатиците Дайкин, които ползват най-новото в областта на модерната технология. Все някой трябва да плаща, нали? Ако на колегата парното му излиза без пари, значи някой друг е платил вместо него, ако реката му е до колене, по-надолу някой друг се е удавил в същата...
    Смея да твърдя, че ако всичко е както трябва, ако климатикът е подходящ за дадено помещение, няма как да не топли ефективно и икономично. Но понеже не съм фанатик, веднага казвам и основния недостатък - шум, дали 20 или 26 децибела, има си го, и това е нещото, което трябва да се търпи във всеки случай.
    Надявам се никой да не се сърди тук, всичко го казвам в шеговит тон и моля да бъде приемано така.

13. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Този пример с реката наистина ми хареса. Аз съм от малкото късметлии, които стоят на брега, където реката е 10 см. Надявам се всички по-нови блокове, които се строят, са с този вид топломери - по един на апартамент. Между другото общите разходи за входа миналата година бяха 17 лв за сезона. За топла вода още 300 лв, но ние говорим само за отопление. Въпреки казаното от мен и впредвид казаното от saissais може другата зима да пробвам и с климатиците, но трябва да инсталирам още един в другата спалня, а и не съм наясно дали ще се отопляват ефективно баните и коридора и как ще караме с отворени врати навсякъде.
    Аз засега съм доволен от моите климатици и не съжалявам, че ги инсталирах (преходния студен период тази пролет продължава вече много време). Мен лично ме интересува дали вие, по-дългогодишните притежатели на климатици, сте монтирали катодни отводители в таблата си и дали би могло да има проблеми по време на гръмотевици, ако няма такива. Все пак когато гърми аз си изключвам телевизора, но климатиците би трябвало да продължават да работят и тогава. Другият ми въпрос е чака ли се да излязат съобщения на дистанционното за почистване на филтрите или се почистват регулярно на по-къси периоди. Моите работят от месец и половина и досега не са ми излизали съобщения, а в ръководството прочетох, че се почистват на 3 седмици с прахосмукачка.
    Миналата седмица почистих първия филтър на въздухоочистителя, който имам, без да ми е излязла индикация, и ефекта беше голям.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,
    от три дни съм собственика на DAIKIN AR 22FNS и не мога да скрия ,че съм възхитен от него сравнявайки го с другият ми климатик CORONA CSH-S 225J
    Просто разликата е ОГРОМНА!Като все пак имате предвид ,че и CORONA-та е също много добра!
    Ако може някой да постне техническите данни на машината COP и т.н. защото в японските сайтове ми става много тъпо с тези ченгели.А във форума има хора ,които ме изумяват с техническите си познания и
    МНОГО ИМ БЛАГОДАРЯ

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

"DAIKIN" AN22FNS
    Охлаждане 2.2kW Консумация 445W (260~705W)
    Топлинна мощност 2.5kW Консумация 445W (215~910W)
    COP 5.28
    Звук макс при охлаждане 43dB 
    При нагряване звук макс 44dB 
    Капацитет на обезвлажняване 1.3L/h

А за разликата между машините е неизбежно, едната е чисто нова освен това и Дайкин, а Короната макар, че съм виждал 15 годишна машина с тъчскрийн дистанционно и инфо за външна температура и атмосферно налягане все пак си е "японската медея". Марката никога не е награждавана и е влизала в престижната класация на The Energy Conservation Center, Japan изключително рядко и то на места под двадесето. Но въпреки това е изключително надеждна и класна фирма в сравнение със знайните и незнайни китайски марки.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Blue1,
    преглеждайки темата на 100 волтовите климатици, се сетих, че с моя японец има една неяснота - ел. инсталацията ми е трижилна - фаза, нула, заземяване, - а видях, че са ми сложили двужилен кабел за климатика. Оригиналният щепсел на климатика остана в мен и действително е двужилен. Но все пак се питам не трябвали поне до трансформатора да отива трижилен кабел? Тоест контактите ми нямат никакво заземяване, няма дори мост от нулата, както е при старите двужилните инсталации. И така реално се получава един необезопасен контакт, само с фаза и нула. Какво би трябвало да направя в случая, има ли изобщо опасност? Трябва ли все пак към трансформатора да отиват трите жила? Да викам ли техниците? Забелязах още, че и аспираторът ми - на Фабер - също е двужилен. Уж италианска фирма, а какъв ли е този стандарт там в Европа, та и в Япония, гледайки Дайкина?
    Ще съм ти благодарен да хвърлиш малко светлина по тези въпроси.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

От заземяване/зануляване/ не се нуждаят само уредите с т.н. двойна изолация.Това са ел.уреди чиито външни обвивки са изцяло от пластмаса ,нямат нито една външна метална част.Не знам дали външното тяло на твоя климатик няма метални части например лапите за захващане към стойките.Досега в ел схемите които съм виждал всички климатици са заземени/занулени/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 171 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1781
    Последно: Днес, 17:33
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе