ketuna, за фирма не знам, но бих искал да ти дам един съвет, свързан с местоположението на външното тяло. Обикновено го слагат на гърба на вътрешното, ако стената е външна, с презумцията, че колкото са по-близко двете тела, толкова по-добре. Но ако жилището ти е ново строителство, поради заниженото му качество (което е характерно за новото строителство), може да имаш проблем. С един климатик имах следния проблем: Вибрацията на външното тяло се чуваше вътре в стаята във вид на нискочестотен шум при определен режим на работа. Този феномен е описан от потърпевши тук в този форум в раздела Шум от климатик, затова няма да се спирам на него. Затова съветът ми е - ако може на балкон, от външната страна - до 3-4 метра дължина на тръбния път няма да навреди на климатика. Особено ако имаш гипскартон и той е лепен - тогава шумът вътре в стаята може да те подлуди. Един даикин няма да шуми, но всеки климатик има малко или много вибрации. Ето един елементарен експеримент: вземаш малък камертон, удряш го в дланта си, усещаш, че вибрира, но не се чува нищо, но допреш ли го до твърда повърхност, се чува звук. Ако го добреш до гипскартон, стаята ти ще е добре озвучена. Ето как вибрацията, която не се чува, се превръща в шум. Допряно ли е външното тяло до стена, зад която живееш, вибрациите му се превръщат в шум, който нарушава комфорта ти. Гипскартонът се свързва с тухлата посредством твърдата връзка на лепилото, тухлата е свързана с външната изолация и на практика имаме нещо доста прилично на високоговорител, а стаята много прилича на вътрешността на тонколона. Изобщо съседите ми доста са нервирани от феномена на шума в новата "луксозна" постройка - защо да го увеличаваме и с климатика, като можем да помислим предварително къде е най-удачното му място. Успех с фирмата и сподели какво си си взел.