Страница 120 от 171 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ...даже и на гол пъп мога да гледам,на млад женски най познавам,баце...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Добър ден на всички .Купих си климатик Daikin FTXS35G и мога да кажа ,че съм доволен , но имам няколко въпроса относно него:
    - Когато тръгва издава неприятен звук от външното тяло ,стойките на които са монтирани върху изолация ,след което утихва и само се чува потока на вентилатора.Проверих дали монтажниците не са го нивелирали ,но уви всичко си е наред.Във връзка с това направих едно измерване : Климатика беше изключен за един ден и вътрешната температура беше 17,5" С (стаята),а вън 7"С .Пуснах климатика и го нагласих на 22"С,но реших да му задам опцията Powerful за да видя как ще се представи.След 15 до 17 минути той успя да вдигне 20,5"С в стаята ,като въздушната струя пред клапите беше 52"С.Измерването е в стая 18,6 квадрата с преходна стая 14,6 квадрата (затворих я за измерването).Климатика предполагам ,че си работи ?
    Когато му задам 22"С климатика даже си дига 23"С без проблеми даже и при външна темп. - 8"С,като отоплям хол и спалня общо 33,2 квадрата.
    -Друго искам да попитам вентилатора ми казаха да е на auto било най добре.Това вярно ли е ?
    Благодаря предварително .

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Всичко,което описваш е нормално с изключение на звука,който ако го чуя мога да кажа дали е нормален...запиши го на клипче и го пусни ,ако ти е възможно.Климатика е много добър и е напълно нормално да се справи с отоплението на двете стаи при добра изолация и топли съседни помещения.Вентилатора на автоматичен режим не подържа точните градуси и не е най икономичен,през деня го държа на 3 или 4 степен и 21/22 градуса ,през ноща 1/2 степен и 18 градуса .
    След като за един ден температурата ти е спаднала само до 17.5 градуса /външна 7 ,значи имаш малки загуби и нямаш проблеми дори и при - 15 *.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Най-вероятно звука е точно защото стойките са върху изолацията. Има свойството да предава вибрациите. Виж климатикът клати ли се, може да не е стегнато добре външното я към стената, я към стойките.
    Ако пък го чуваш от самото тяло ясно, а не като вибрация през стената - тогава може да е друго.

6. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от barakuda
    Добър ден на всички .Купих си климатик Daikin FTXS35G и мога да кажа ,че съм доволен , но имам няколко въпроса относно него:
    - Когато тръгва издава неприятен звук от външното тяло ,стойките на които са монтирани върху изолация ,след което утихва и само се чува потока на вентилатора.Проверих дали монтажниците не са го нивелирали ,но уви всичко си е наред.Във връзка с това направих едно измерване : Климатика беше изключен за един ден и вътрешната температура беше 17,5" С (стаята),а вън 7"С .Пуснах климатика и го нагласих на 22"С,но реших да му задам опцията Powerful за да видя как ще се представи.След 15 до 17 минути той успя да вдигне 20,5"С в стаята ,като въздушната струя пред клапите беше 52"С.Измерването е в стая 18,6 квадрата с преходна стая 14,6 квадрата (затворих я за измерването).Климатика предполагам ,че си работи ?
    Когато му задам 22"С климатика даже си дига 23"С без проблеми даже и при външна темп. - 8"С,като отоплям хол и спалня общо 33,2 квадрата.
    -Друго искам да попитам вентилатора ми казаха да е на auto било най добре.Това вярно ли е ?
    Благодаря предварително .
    И аз не съм специалист, но понеже писах по-рано в тази тема, че и моят FTXS 35D издава силен шум (по-точно силно бръмчене), точно преди вътрешното тяло да започне да духа, единственото, което мога да те посъветвам е ако можеш да натиснеш външното тяло по пластмасата и да видиш дали шумът ще изчезне. При мен се оказа, че когато натисна решетка пред вентилатора на външното тяло, звукът напълно изчезва. Това естествено е само предположение, но дано да съм от полза

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Даа,Ванко68 пак ще хвърля боб или ще гледа пъп.Поне опиши неприятното звучене с думи,та да разберем бълбукане,бръмчене,тропане,тракане ли е.Иначе супер ти работи,кажи и при -8,-10,-15гр колко е изходящият.
    Вентилаторът за теб най-добре е както ти е кеф,а за машинката на макс.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравейте отново ето и клипче : https://www.youtube.com/watch?v=kFRE_yFUgEA
    За -8 градуса и надолу ще кача информация когато температурите паднат

10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да чух го много гадно дрънчи...викай ги пичовете от Атаро да го отворят и да търсят какво се допира.Може да са тръби,може да са шайбите на болтовете на компресора..може ламарини са се допират - трябва да се отвори и така...

11. Тук е от
    Dec 2009

ами ванко явно пак трябва да хварля боб 6том за да разбере един климатик дали е японец му трябват или марка или ватове .ами сега ако ти купя един произведен в белгия маи там се произвейдаха европеиските ,и му лепна моите лепенки от климатика японец ли 6те е????????????????.това имах предвид затова не написах марката,а по какво друго може да се познае.но ако 6те ти помогне по друг на4ин тожа е марката f28 jtnv.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

plu6kin, климатикът ти е за вътрешния пазар на Япония - такива си купуват самите японци.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Плюшкин за разлика от другите марки на Дайкин когато е написано Чехия - значи е Чехия ,Тайланд - Тайланд ...Япония - Япония ...елементарно Уотсън.А ако при теб табелката е на 10 години и не се чете си е твой проблем- хвърляй боб...

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

мерси ,питам за6тото никаде не пи6е страна на производство а дори и на дистанционото отзаде пи6е made in china.znam 4e тоба е отделно на климатика но както казах има само залипени стикери,а и тука в бургас лажат за 6тяло и не6тяло като например глупоста 4е не се произвейдат климатици в япония.или подобни глупости за да те навият да си купи6 някои боклук.и ве4е станах подозрителен да не да са ме пуснали на 6еината.а и проблем ли е 4е климатика е 200вата и е монтиран без траф на балгарските стандарти
    ----------------------
    rkk ако може6е да асемилира6 това което написах 6те ти стане ясно 4е явно табелките са наред ами друга е при4ината 4е никаде не пи6е
    ----------------------
    сега стана ли ти ясно за6тосе допитвам за хора които разбират,не само ти може6 да 4ете6 и други го могат но ако го пи6е някаде
    ----------------------
    6тях да падна от втория етай да тарся 6ибани табели за производството му angel

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Климатикът ти е това:
    http://www.daikinaircon.com/catalog/...ndex.html#05_2
    На 200 волта е (не вата) и по принцип и на тях се слага траф! Не се знае какъв толеранс има, защото ако му дойдат 240 V от нашата мрежа не се знае какво ще стане. Спестили са си 30-40 лв от трафа.
    Какво значение има къде е произведен? Продава се в Япония и е правен за Япония. Може да е в Китай, може и да е в Тайван...
    И да, климатици, произведени в Япония, не се намират дори и в самата Япония. Не са те излъгали. Такива модели се броят на пръстите на едната ръка!
    Важното е марката и за къде е правен!

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

А защо не зададе всички тези въпроси преди да пазаруваш? Сега е най - лесно да се заяждаш тук с този или онзи.... особено след като си се успокоил вътрешно , че не са те извозили.. Безаварийна работа ти желая!

18. Тук е от
    Dec 2009

sory ,ако е изглеждало 4е се заяждам но за да питам дали е произведен в япония явно не го пи6е никаде,а и мога да 4ета, и както казва deian ,4e са ме прецакали като не са ми сложили траф от там може6 да предположи6 дали мога да им се доверя дали не са ме хлазнали с климатика.и не ме притеснява дали климатика е японец или китаец а това 4е не може да трагне6 с нагласата 4е си копува6 не6то ка4ествено и да ти пробутат някои боклук.а за вапросите не бях попаднал на този саит.мерси за пожеланието
    -------------------------
    i diane не си прав като казва6 4е няма зна4ение дали е китаиско таи като имам магазин в сл.бряг и продавам само китаиски боклуци,4ак ме е яд 4е ги продавам но няма на каде,трябва да се яде
    -------------------------
    за 200V и аз ги питах дали няма да е проблем и те ми казха 4е досега не са имали проблеми,а и имало някакво бу6он4е като предпазител които при по голям волтаж изгарял ,след тожа се сменял и готово.много не сериозно ми зву4и това

valen1: Не пускай последователни постове.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1791
    Последно: 01-09-25, 23:40
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 22:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 20:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 13:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 12:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе