Страница 118 от 171 ПърваПърва ... 68108116117118119120128168 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Решетката е на няколко винта в ъглите,сваляш я,мажеш по цялата обиколка със санитарен силикон и я завиваш обратно на мястото й.Изчакай час-два да стегне силикона и пускай.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,аз от август закупих подовостенен климатик Daikin FVXS25FV1B/RXS25F2V1B,стаятя която ще топля с него е спалнята 17кв. м. 42куб. Стаята е студена последен етаж обдухвана от всякаде от вятър,има изолация 5см. от външната страна фибран то вътре е залепен гипс картон на 4см. от стената,тавана е с изолация 3см.от вътре, пода ме домързя да го изолирам направо залепих паркета под мен е стълбището на кооперацията.По мой впечатления климатика се справя повече от добре, подржам 22-23*,в стаята гледам три месечно бебе .Най студените дни бяха -5 във Варна с много дъжд лед мразовит вятър,чесно казано се притеснявах дали ще се справи но нямаше проблем работеше перфектно.Държах го на автоматичен вентилатор ,сега разбрах че е било по добре на среден вентилатотор да го държа в лошото време ,облекчава компресора ще го имам в вредвид за напред.Според мен машината е прекрасна работи доста деликатно ,ако не си пред клапите не се усеща струята вуздух ,в момента работи от горе и от долу конфорта е много добър.Лятото няколко пъти го оставях да работи през ноща докато спя на изсдудяване,работеше само през горната клапа направо е чудесно.Не се чуства директно студено течение вурху тялото просто нагласяш желаната тем. и лягаш без притеснение че ще се събудиш схфванат.Климатика го препоръчвам на всички който могат да го купят,разбира се трябва да се съообразят с конкретните помещения в който смятат да го използуват като големина и мощност.
    ------------------------------
    забравих да кажа бях го включил през самостоятелен електромер (от старите черни) за една седмица през студените дни ми изгори 76 kw.ток.
    По проста сметка излиза по около 450w. на час това добър разход ли е?

4. Тук е от
    Dec 2009

Както бях писал понагоре съм се спрял на дайкин FTXS35D, обаче ми хареса едно Fuji Electric RSB-12LDC PLASMA ама е китайско малко е по скъп от дайкина и по мощен ама все пак китайско дайте акъл

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Избора си е твой в зависимост от приоритетите ти.Единия дава едно,а втория климатик дава друго.За теб кое е по-важно?Надеждността,европейската сглобка и безшумната работа на Дайкина или плазмата,"китайското жужене" и мощността на Фуджито?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

vanko68, така както си го написал излиза, че Фуджито е ненадежно, шумно и с некачествена сглобка спрямо Дайкина.
    Това практически впечатления ли са, или фенство? (...и конкретни примери, ако може)

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Монтирам и двата климатика,така че не е толкова фенство,макар че съм пристрастен към Дайкин. Разликите са малки,но си ги има,Фуджито е малко по-шумно,по-некачествено откъм сглобката и с повече дефекти и оплаквания от клиентите. Можеш да се поразходиш из темите в съответния раздел.При Дайкин на практика нямам НИКАКВИ оплаквания или ремонти,а ги слагам в пъти повече спрямо Фуджи/Фуджицу.Слагал съм ги даже в един и същи клиент двата климатика и след пускане ме пита защо Плазмата е по-шумна,а по каталог не е така...И с новия Панасоник Етерея е така,дават му 19 дБ,на Дайкин 22, а реално е обратното-Панасоника е по-шумен.
    ТИМБЪРЛЕЙК монтира главно Фуджи/Фуджицу,но и той писа преди няколко дни същото.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Надеждността,европейската сглобка и безшумната работа на Дайкина или плазмата,"китайското жужене" и мощността на Фуджито?
    Това ми достатъчно да не взема "китайското жужене" на фуджито

Фуджито е малко по-шумно,по-некачествено откъм сглобката и с повече дефекти и оплаквания от клиентите. Можеш да се поразходиш из темите в съответния раздел.
    Е аз досега бях със
    HISENSE KFR-3502G/BPE и веднъж се развали за 7 год. и нямаше шум, дано от дайкина дет ще взема на първия работен ден селед коледните празници да не ме разочерова, че само хубави неща се пише за тях а и нали е марково

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

... Можеш да се поразходиш из темите в съответния раздел.//2. При Дайкин на практика нямам НИКАКВИ оплаквания или ремонти,а ги слагам в пъти повече спрямо Фуджи/Фуджицу...
    Направих го- никакви съществени оплаквания за конкретния модел. По втората част- посмали малко, всъщност посмали доста, защото излиза, че 1.на практика нужда от гаранция нямат 2.ако наистина беше така, конкурентите им във високия ценови клас отдавна да ги няма- японците не са глупави 3.такава надежност която ти описваш, още не съм чувал да има в която и да е област, дори и там, където е далеч по-лесно достижима 4.ако това беше вярно, тук в БГ АБСОЛЮТНО никой нямаше да купува нещо различно от Дайкин от по-скъпите марки, а и освен това те не са чак толкова скъпи.

Фенство си е. И за съжаление е обичайно по форумите.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Но one-не можеш да ПРОЧЕТЕШ хилядите мнения в темата за фуджитата за 10 мин,освен ако не си измисляш.
    По втората част-когато видиш да давам на някоя друга марка 6 ( ШЕСТ ) години гаранция, ела и ми се обади,ще почерпя...И не съм само аз така...
    ПП-сервизния техник на една от големите фирми-вносители на Дайкин е мой приятел,градски и бивш колега от старата фирма. Та той поддържа хиляди и хиляди Дайкини,слагани за около 15-20 г ,откак са на пазара. И той няма ремонти...Защо ли??? И те дават 6 г гаранция на Дайкините...Защо ли???

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Но one-не можеш да ПРОЧЕТЕШ хилядите мнения в темата за фуджитата за 10 мин,освен ако не си измисляш.
    По втората част-когато видиш да давам на някоя друга марка 6 ( ШЕСТ ) години гаранция, ела и ми се обади,ще почерпя...И не съм само аз така...
    Ти как реши, че почнах преди 10 мин. да ги чета. Дай го по сериозно, вече месеци се ровя из форума.
    Това, че ти даваш 6 год. не значи, че моите 4 точки горе не важат, пробвай се да ги обориш една по една със съответните аргументи.

"Дайкин не се чупи НИКОГА"- звучи много несериозно... твърде много.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Без коментар...Продължавай да се ровиш,явно не го правиш като хората.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

vanko68, искаш да кажеш:
    "Дайкин вече са достигнали горната граница на съвършенството. Те са абсолютния избор- НИКОГА не се чупят. Точка."

Е, аз в такъв случай нямам какво да добавя. Изводите всеки сам да си ги прави.

P.S. Както виждаш, лесно се разбира докъде може да стигне фенството. А машинките са наистина добри, но далеч от съвършенството като при всяка техника, а след няколко изцепки като твоите, човек започва да се съмнява и в наличните им качества.
    Аз смятам, че всяка сериозна фирма си има много добри модели, както и по-посредствени, и за твое съжаление Дайкин с почти нищо не превъзхождат конкурентите си, а богатия японски пазар(и не само той) го доказва. Марката е прехвалена.

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Техника като техника! Няма съвършенна такава. Нищо, че на Дайкина в Япония дават 5 години гаранция примерно, или на Фуджицу 8 години. Какво от това?!

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Човека ви обяснява , че монтира и е монтирал дълги години най различни модели и марки климатици и е фен на Дайкин,има ли нещо лошо в това...?"Прехвалена марка" - дори и така да е ,самият факт че от година и половина лично монтирам само и единственно Дайкин и рекламациите са свързани не с техническата страна на климатика ,а с недоразумения от сорта "взех го за охлаждане ,но реших да го ползвам за основно отопление"...или с транспортни дефекти,дето се разбират когато машината развие обороти при - 10*.Да аз също съм фен на марката и това лято си монтирах 2 Дайкина от "прехвалените" с 6 години гаранция без задължителни профилактики.Но всеки си има право на мнение - аз казах моето.
    Ванко е прав - с неговият приятел сме колеги в една фирма и всичко е истина ремонтите са сведени почти до нула,а който иска може и да не вярва.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    ...Ванко е прав - с неговият приятел сме колеги в една фирма и всичко е истина ремонтите са сведени почти до нула,а който иска може и да не вярва.
    Друг приятел или колега от групата ще дойде ли да ни повтори, че божественото съвършенство отдавна се изразява в наличието на Дайкин. И колко са блажени собствениците Му.

Освен това, ремонтите не са сведени почти до нула, а вече са на нулата. Чакаме следващия фен, които ще ни отвори как скоро ще приемат отрицателна стойност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1784
    Последно: Днес, 15:23
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе