Страница 110 от 171 ПърваПърва ... 60100108109110111112120160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Викай техник.
    викнах ги. казаха че някоя пластмаса трака при вдигането на температура преди да се пусне вентилатора и няма какво да се направи. явно ще свиквам така...явно наистина не бива GX серията, вече съжалявам че не взех Мицубишито между които се колебах

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Трака и ли припуква? Можеш ли да запишеш и качиш някъде звука, да го чуем? Дори и да е от температурно разширение, пак има начин да се намали.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

kaloianf - откъде си?

5. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    kaloianf - откъде си?
    Припукване е - в смисъл не е тракане от подвижен елемент. Но звука е доста силен за мен си е тракане и понеже живея на тихо място вечер този шум ме дразни, през деня как да е трае се. Но сега след като си тръгнаха техниците го отворих където видях болт стягах и където видях пластмаса мърдах и натисках - тракането почти изчезна за сега. Явно така ще го лекувам. Има си го лекото припукване от време на време от цялото тяло докато работи и поне час след работа но мисля че то е нормално ...Ванко от Черноморец съм - а фирмата е Роял Клима от Бургас

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами открил си начина. Ако това не помогне, следващата стъпка е да подлагаш някакви неща на свръзките между две пластмасови части - примерно тънка гума и т.н.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Щях да мина за моя сметка да го погледна,защото аз съм монтирал бая от този модел и подобно оплакване нямам.Щеше да ми е интересно да го видя как работи и чуя този звук,евентуално и да ти помогна,но си ми много далече...

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

Ванко скоро монтирал ли си от тези, понеже чух че преди били ОК но последните паритиди май били окастрени като изпълнение и материал. Но аз съм само потребител не разбирам и ако имаш път заповядай Ще се възползвам и от съвета на Деян с подлагане на гуми ако пак затрака....

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма нищо вярно в подобни изказвания за последните партиди.
    един въпрос - когато пуснеш климатика на отопление,кога точно се появява звука - веднага след включването, когато заработи отвън компресора да загрява фреона или след като се завърти вътрешния вентилатор? Опиши по-точно какво се чува и локализирай мястото,ако е възможно...
    Пробвал ли си да отвориш капака,все едно за почистване на филтри,и така да го видиш дали пак ще шуми?

11. Тук е от
    Oct 2009

звука се чува веднага след включване на компресора отвън и спира при завъртане на вентилатора вътре. пукането е в дясната част - около клемите, там бутах за да спре. сега пак притраква но доста по тихо и само 1-2 пъти при пускане. ще подложа някоя гума и дано изчезне и това. а звука е като от пречупване на пластмаса. с отворен капак пак пука - някъде зад клемореда идва звука.
    иначе леко пукане и наместване има през цялото време докато работи и до час след изключване - все едно вече имам мишка в стаята не съм имал климатик а по чуждите не съм се заслушвал така че го приемам за нормално и няма да му ставам роб а ще го оставя да ме топли

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Явно първо там се разширява, защото оттам влиза "топлото". Поиграй си малко и ще го нагласиш да пука минимално. Може да са поевтинили пластмасата на корпуса

13. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    ........Може да са поевтинили пластмасата на корпуса
    Точно това каза и жената във фирмата като го поръчвах. Разбира се аз не и повярвах, а явно е трябвало

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

При мен се чуват припуквания единствено при пускане и спиране,в работен режим не.Мисля че е нормално,при разширяването и свиването на пластмасата...
    въпрос към vanko68,може ли лесно да се спре "пиукането" при работа с дистанционното.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от vladkozdr
    въпрос към vanko68,може ли лесно да се спре "пиукането" при работа с дистанционното.
    Може.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ееее топло времето навън и спряхте да пишетш тука а?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

По принцип тази година форумът не е каквото беше миналата, и особено темата "Помогнете ми в избора на климатик" е направо в застой. Може би кризата се отрзява повечко...в магазините за климатици май няма много клиенти.Без това станаха много , време е за фалит на по-малките "гаражни" фирмички .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе